Huid

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitamines voor de huid

Wie wil nou geen stralende, frisse huid? Het begint bij het drinken van voldoende water, maar gezonde voeding is minstens net zo belangrijk. Een uitgebalanceerd eetpatroon dat voorziet in alle essentiële vitamines en mineralen, draagt bij aan een mooie huid. Bepaalde voedingsstoffen spelen namelijk een belangrijke rol bij het ondersteunen van de huid. U kunt hierbij denken aan de omega-vetzuren die we onder meer in vette vis, visolie en in de olie van sommige plantenzaden en van bijvoorbeeld avocado en ongebrande noten vinden.

Gezichtsolie voor de huid

Al sinds het begin der tijden worden gezichtsoliën gebruikt om de huid te verzorgen. Gezichtsoliën bevatten diverse belangrijke vitamines voor de huid zoals onverzadigde vetzuren en andere waardevolle stoffen die de huidcellen voeden. Gezichtsoliën zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar. De gezichtsoliën van vitaminesperpost.nl zijn vrij van schadelijke of kunstmatige toevoegingen. Daarnaast functioneren ze als een soort beschermlaagje op de huid, waardoor deze vocht vasthoudt en goed is beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast leveren ze vitamines aan de huid. U vindt meer over gezichtsolie in ons blog Het geheim van gezichtsolie.

Supplementen met vitamines en mineralen voor de huid

Voedingssupplementen voor de huid werken van binnenuit. Er is een aantal vitamines en mineralen dat een stralende huid van binnenuit ondersteunt:

 • Bèta-caroteen (Pro-vitamine A)
 • Vitamine B2 (Riboflavine)
 • Vitamine B3 (Nicotinamide)
 • Vitamine B8 (Biotine): 
  - Biotine 5.000 mcg
  - Biotine 10.000 mcg
 • Vitamine C (Ascorbinezuur):
  - Ester-C 500 mg (niet-zuur)
  - Ester-C 1.000 mg (niet-zuur)

  - Ester-C Premium
  - Vitamine C 1.000 mg (ascorbinezuur met bioflavonoïden)
 • Jodium
 • Koper 
 • Zink:
  - Zink bisglycinaat 20 mg
  - Zink picolinaat

Kruidensupplementen voor de huid

Naast de vitamines en mineralen zijn er ook nog kruiden die goed zijn voor de huid. Ze voeden en beschermen de huid van binnenuit:

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Drie-eenheid: vitamine C, collageen en hyaluronzuur

Het woord collageen is afkomstig van het Griekse κολλώ dat ‘samenbinden’ betekent. Het is een eiwit dat vezels met elkaar verbindt. Er bestaan meer dan 28 soorten collageen, maar type I t/m IV komen het meest in het menselijk lichaam voor. Van alle soorten collageen bestaat 90% in ons lichaam uit type I. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit deze vorm van collageen. 

Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken.

Hyaluronzuur behoort tot de glycosaminoglycanen. Het wordt door het hele lichaam in collageen gevonden. De huid bevat meer dan 50% van het aanwezige hyaluronzuur in het lichaam. Collageen en hyaluronzuur dragen in combinatie met vitamine C bij aan het behoud van een stralende huid en vermindering van de zichtbare tekens van het ouder worden.

Contact en advies?

Als u behoefte hebt aan steun of advies over supplementen waarmee u de conditie van uw huid, haar of nagels, of alledrie kunt ondersteunen, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u tijdens kantooruren graag te woord via telefoonnummer: +31 (0)75 - 612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.