Kurkuma

Kurkuma wordt al eeuwenlang door de Indiërs gebruikt vanwege de krachtige inhoudsstoffen. Uit kurkuma wordt de bekende stof curcumine gewonnen. Curcumine is een antioxidant die goed is voor de lever en helpt gewrichten soepel te houden. Bekijk hieronder meer informatie over ons kurkuma extract.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is kurkuma?

Kurkuma is het ‘gouden’ kruid dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Kurkuma (Curcuma longa) is het kruid dat kerrie zijn gele kleur geeft. De afgelopen 20 jaar heeft de wetenschap de verbindingen in kurkuma oftewel geelwortel onderzocht. De stoffen in geelwortel zorgen namelijk voor de positieve invloed op de gezondheid.

Deze verbindingen worden curcuminoïden genoemd, waarvan curcumine de belangrijkste is. Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt van onze kurkumaproducten. Het heeft vele gunstige effecten op het lichaam en wordt gezien als een krachtige antioxidant. Dit is een belangrijke reden om kurkuma te verwerken in voedingssupplementen.

Wat zijn de voordelen van kurkumasupplementen ?

 • Draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*
 • Draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering*
 • Draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*
 • Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*
 • Draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte*
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem*
 • Is een antioxidant*

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Verschil in curcumineconcentratie

Wat betreft onze kurkumaproducten is het goed om met het volgende rekening te houden: het curcuminegehalte van normaal (keuken) kurkumapoeder is niet zo hoog. Uit verschillende testen blijkt dat 'normaal' kurkumapoeder een curcumineconcentratie heeft van gemiddeld 2%.

De kerriepoedermonsters hebben relatief een nog kleinere hoeveelheid van deze stof. In de meeste onderzoeken die gedaan worden, wordt uitgegaan van een dosering van minimaal 1 gram curcumine per dag. Omgerekend komt het er dus op neer dat u 50 gram ‘normaal’ kurkuma poeder zou moeten innemen. Het is moeilijk deze hoeveelheid dagelijks in uw voedingspatroon mee te nemen. Als u de volledige effecten wilt ervaren, is het belangrijk een supplement te gebruiken dat een hoge hoeveelheid curcumine bevat. Besluit u om kurkuma-extract te kopen? Dan staat het dagelijks innemen van 2 capsules gelijk aan 50 gram onbewerkt poeder.

Waarom Curcumin C3 Complex©?

curcumine c3

Wij kopen al bijna 10 jaar naar alle tevredenheid ons kurkuma-extract in bij de marktleider van ayurvedische grondstoffen: Sabinsa. Deze leverancier brengt al 20 jaar meer dan 100 gestandaardiseerde, botanische extracten op de markt. Bovendien zijn er al 45 wetenschappelijke studies verschenen over de werkzaamheid van het gepatenteerde Curcumin C3 Complex©. Dit maakt het een goed onderzocht en bewezen extract. Op dit moment werken er al 1000 werknemers wereldwijd in tien productie- en distributiefaciliteiten. Momenteel bezit Sabinsa meer dan 40.000 hectare land waarop de ayurvedische kruiden op een duurzame en verantwoorde manier worden geteeld.

Curcumin C3 Complex als 'beste' getest

Onze kurkumaproducten bevatten 100% natuurlijk Curcumine C3 complex©. Dit is een gepatenteerd merk met een gestandaardiseerd extract van de curcuma longa wortel en bevat 95% curcuminoïden. Het extract is gestandaardiseerd op de 3 belangrijkste curcuminoïden:

 • curcumine,
 • bisdemethoxycurcumine en
 • demethoxycurcumine. 

Het internationale vakblad NutraCos heeft de meeste belangrijke kurkuma-aanbieders goed onder de loep genomen. Curcumin C3 complex© in combinatie met BioPerine© kwam als beste uit de test! Tegenwoordig komen er steeds weer nieuwe kurkumasupplementen op de markt die claimen dat ze het ‘best’ opneembaar zijn. Het is verleidelijk om dit te geloven. In de test zijn deze nieuwe ‘wonderformules’ meegenomen. Wat blijkt? Uiteindelijk leggen ze het allemaal af tegen het meest wetenschappelijk onderzochte en natuurlijke Curcumin C3 complex©.  

Kurkuma met zwarte peper (bioperine)

Helaas wordt curcumine slecht geabsorbeerd in de bloedbaan. Gelukkig is er na vele jaren wetenschappelijk onderzoek een stof gevonden die de oplossing kan bieden: zwarte peperextract. Zwarte peper bevat een stof die de opname van curcumine in de darmen helpt bevorderen. Deze stof heet piperine. Piperine is een verbinding in peper die zorgt dat het eten pittiger en heter smaakt. Piperine wordt ook wel zwarte peper extract of BioPerine genoemd. Wij hebben daarom bij de volgende supplementen bioperine toegevoegd: kurkuma extract en Super Curcumine.

Tip

Curcumine is vetoplosbaar, het kan dus een goed idee zijn om uw supplementen bij een vetrijke maaltijd in te nemen.

5 redenen om te kiezen voor onze kurkuma

Kurkumawortel

 • Curcumine C3 complex bevat 95% curcuminoïden
 • Curcumine C3 complex is het langst en meest onderzochte merk
 • Gebaseerd op enkel actieve metabolieten, niet op glucuroniden en sulfaten
 • Gestandaardiseerd op de 3 actieve curcuminoïden
 • Bevat zwarte peperextract (BioPerine) voor verbeterde opname in het lichaam