Astaxanthine

Astaxanthine wordt wel de ‘koning van de carotenoïden’ genoemd. Deze antioxidant is geeft de rode, oranje en gele kleur aan groente en fruit. Bekijk hieronder aanvullende informatie over astaxanthine en de producten.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is astaxanthine?

De onuitsprekelijke scheikundige naam van astaxanthine is 3,3′-dihydroxy-β, β′-caroteen-4,4′-dion, maar gelukkig hoeven we dit woord niet dagelijks te gebruiken. Astaxanthine is een xanthofyl-carotenoïde en we vinden het onder meer in verschillende algen. De natuurlijke astaxanthine van vitaminesperpost.nl wordt gewonnen uit de Haematococcus pluvialis micro-alg. Deze alg wordt vanwege zijn dieprode kleur ook wel ‘bloedregenalg’ genoemd.

Waar zit astaxanthine in?

Dieren die de alg eten, krijgen ook allemaal een mooie, rozerode kleur. Denk maar aan zalm, zalmforel, garnalen, krabben en kreeften. En, meer indirect, aan de flamingo. Astaxanthine geeft niet alleen aan garnalen, krill en zalm hun kenmerkende kleur, maar ondersteunt de zalm in het uithoudingsvermogen dat hij nodig heeft om 3200 kilometer stroomopwaarts te zwemmen. Daarnaast ondersteunt de stof het geweldige zicht van de vogels die astaxanthine binnen krijgen.

Wat is de beste astaxanthine?

AstaPure® astaxanthine van vitaminesperpost.nl is zuiver en bevat 95% astaxanthine op de totale hoeveelheid uit de algen gewonnen carotenoïden. Algatech doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de pure, van microalgen afgeleide AstaPure® astaxanthine van grondstof tot eindproduct, op een natuurlijke manier wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van een waterrecyclage platform, het zonlicht van de Arava woestijn en zonnepanelen, is het productieproces volledig duurzaam.

Zijn er bijwerkingen bekend van astaxanthine?

Er zijn onderzoeken gedaan op zowel dieren als mensen en behalve veel positieve resultaten, zijn er geen vervelende bijwerkingen gevonden. Zelfs niet bij relatief hoge doses.

Mag astaxanthine worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

In verband met het ontbreken van gegevens raden wij af astaxanthine te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Welke supplementen met astaxanthine verkoopt vitaminesperpost.nl?

We verkopen drie producten, allemaal met AsaPure® astaxanthine. We hebben capsules met 4 mg astaxanthine, een sterkere variant met 8 mg en tenslotte een supplement voor de ogen: luteïne & astaxanthine.