Lever

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Chemisch fabriekje

De lever is een chemisch fabriekje dat 24/7 bezig is met het filteren en omzetten van allerlei stoffen (nuttig of schadelijk) die wij elke dag binnenkrijgen. De lever is betrokken bij wel 600 verschillende processen in ons lichaam. Het is een groot, roodbruin orgaan en weegt bij een gemiddelde volwassene ongeveer 1-1,5 kilo. Het dikke gedeelte zit aan de rechterkant en loopt in een stompe punt uit in de linker bovenkant van de buik.

Wat doet de lever?

De galblaas bevindt zich onder de lever, samen met een gedeelte van de pancreas en de darmen. Deze organen werken samen bij de verwerking van voedsel. De voeding wordt via verschillende stappen omgezet in energie. De hoofdtaak van de lever is om het bloed uit het spijsverteringskanaal te filteren. Per minuut stroomt er ongeveer 1,5 liter bloed door de lever.

Dat bloed is afkomstig uit de darmen en de milt. Het bevat voedingsstoffen uit de voeding. De lever kan de voedingsstoffen opnemen, bewaren, omzetten en afgeven. Tegelijkertijd geeft de galblaas gal af om vetstoffen te verwerken. De lever maakt tevens eiwitten aan die een rol spelen bij de bloedstolling.

De belangrijkste taken van de lever zijn:

  • Het onschadelijk maken, verwerken en/of verwijderen van (afval)stoffen en medicijnen
  • Het omzetten, verwerken of opslaan van voedingsstoffen
  • Het produceren van functionele eiwitten

Het moge duidelijk zijn dat we dit orgaan zo sterk en gezond mogelijk willen houden. De lever is gek op voeding die bitter is zoals lof (hartje er niet uit snijden!), artisjok en paardenbloemblad. Maar er zijn ook een aantal specifieke voedingssupplementen waarmee we onze lever kunnen ondersteunen*:

In dit blog vindt u meer informatie over supplementen die de lever ondersteunen.

Contact met Vitaminesperpost.nl

Wilt u meer informatie over onze producten of wilt u assistentie bij het maken van een keuze van een supplement dat de lever ondersteunt? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op +31(0)75 -612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.