Geheugen

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ons korte- en langetermijngeheugen

Het geheugen is ons vermogen om zaken te kunnen onthouden. In feite heeft het geheugen drie taken: het opslaan van informatie, het vasthouden van die informatie en het terugzoeken van informatie. Hiervoor hebben we een korte- en een langetermijngeheugen. Met het kortetermijngeheugen slaan we informatie op die op dit moment relevant is en dus maar kort hoeft te worden opgeslagen.

Kortetermijngeheugen: beperkte opslagcapaciteit

Het kortetermijngeheugen heeft dan ook een beperkte capaciteit. Denk bijvoorbeeld aan het onthouden van een kort boodschappenlijstje of een telefoonnummer. Met ons langetermijngeheugen slaan we informatie permanent op. Dit gebeurt vaak onbewust. Soms hoeft u maar één keer iets te zien, te voelen of te ruiken om het de rest van uw leven te onthouden.

Langetermijngeheugen: permanente opslag

Het langetermijngeheugen heeft dan ook een enorme capaciteit. We kunnen het geheugen ondersteunen en soms zelfs verbeteren door het te trainen, maar er zijn ook vitamines, mineralen en kruidensupplementen waarmee we onze geheugenfunctie kunnen ondersteunen.

Vitamine-, mineralen- en kruidensupplementen voor het geheugen

Goede voeding en een gezonde leefstijl zijn natuurlijk onmisbaar als we onze hersenen gezond en ons geheugen goed willen houden. De mineralen jodium, ijzer, zink en magnesium hebben invloed invloed op het geheugen, maar ook de B-vitamines, omega 3-vetzuren en diverse plantaardige supplementen zoals ginkgo biloba of Bacopa.

Omega 3-vetzuren zoals DHA en EPA komen van nature voor in vis en algen. Natuurlijk kunt u dit dus via een evenwichtig voedingspatroon binnenkrijgen. Maar voor veel mensen is een uitgebalanceerd voedingspatroon niet altijd haalbaar. Het gebruiken van voedingssupplementen voor het geheugen is dan geen overbodige luxe.

Meer tips om aan uw geheugen te werken?

Bekijk dan ons blog: 7 manieren om het geheugen te verbeteren. 

Contact & advies vitaminesperpost.nl?

Als u meer informatie wilt over de supplementen die wij in onze webwinkel verkopen, kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen op telefoonnnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via onze contactpagina.