Doorbloeding

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Plasma vormt het hoofdbestanddeel van bloed 

We bestaan voor 50/60% uit water en een groot deel daarvan is plasma. Plasma bevindt zich in al onze cellen en vormt het hoofdbestanddeel van ons bloed. Plasma is een lichaamsvloeistof waarin voedingsstoffen, vitamines en hormonen zijn opgelost. Daardoor kunnen deze stoffen terechtkomen in de verste uithoeken van ons lijf.

Wat is bloed?

Bloed bestaat uit plasma met daarin 3 belangrijke elementen: rode bloedlichaampjes, witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes. De rode bloedcellen zijn betrokken bij het vervoer van zuurstof, witte bloedlichaampjes werken mee aan de instandhouding van ons afweersysteem en bloedplaatjes zijn betrokken bij het helingsproces als er beschadigingen optreden.

Bloed voorziet het lichaam van zuurstof

Uit het bovenstaande mag duidelijk zijn dat bloed ontzettend belangrijk is voor het instandhouden van een goede gezondheid en voor het lichaam is het essentieel dat het bloed overal in het lijf kan komen. Zo kunnen alle cellen profiteren van de functie die ons bloed vervult. Het bloed wordt door het hart door het lichaam gepompt en maakt een cirkelvormige beweging. Onderweg wordt het via de longen opnieuw van zuurstof voorzien en in de darmen van voedingsstoffen. Overbodige stoffen worden via de lever en de nieren uit het bloed verwijderd en verlaten het lichaam.

3 tips voor een goede doorbloeding

Een goede bloedcirculatie is belangrijk en we kunnen het zelf ondersteunen:

  1. Zorg ervoor elke dag minstens een uur matig tot intensief te bewegen
  2. Ga regelmatig naar de sauna. Warmteverschil is goed voor de bloedsomloop
  3. Maak een ritueel van het regelmatig droog borstelen van de huid. Droogborstelen ondersteunt de doorbloeding en biedt daarnaast nog tal van andere gezondheidsvoordelen.

Voedingssupplementen voor doorbloeding en bloedcirculatie

Vitaminesperpost.nl verkoopt een groot assortiment supplementen waaronder capsules waarmee u uw doorbloeding en bloedcirculatie kunt ondersteunen*:

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Advies & Contact?

Al onze supplementen zijn natuurlijk of natuur-identiek en geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden. Als u het lastig vindt om een keuze te maken, nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen met een van onze gespecialiseerde medewerkers. Zij geven u graag vrijblijvend advies over kruiden, vitamines en andere supplementen op basis van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via ons contactformulier.