Menstruatie

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Natuurlijke supplementen voor ondersteuning bij de menstruatie

Veel vrouwen ervaren ongemakken vlak voor of tijdens de menstruatieperiode. De grieven variëren van een onaangenaam gevoel in buik of rug tot een sombere gemoedstoestand en neerslachtige gevoelens. Elke vrouw ervaart de menstruatie verschillend. De beste tips voor de één werken niet altijd voor de ander. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen, zoals voeding, kruiden en supplementen, die u kunnen helpen om de menstruatieperiode elke maand goed te doorstaan.

Wat kunt u het best eten rondom de menstruatie? 

Gezonde voeding is van belang rondom de menstruatie. Omdat u in de menstruatie veel ijzer verliest, is het van belang om ijzerrijke voeding op het menu te zetten. Goede bronnen van ijzer zijn peulvruchten, vlees en vis, noten en pitten, ei en 'donkere' groente zoals spinazie, zeewier, bieten of paddenstoelen. Voeding die u rondom de menstruatie het best kunt laten staan, zijn koffie, zuivel en geraffineerde suikers. 

Welke kruiden kan ik inzetten rondom de menstruatie? 

In de kruidenkunde en homeopathie wordt al sinds mensenheugenis aandacht besteed aan natuurlijke middelen om ondersteuning bieden bij ongemakken voorafgaand aan en tijdens de menstruatie.

De Vrouw in Evenwicht-formule bevat verscheidene kruiden om de gemoedstoestand te ondersteunen, waaronder monnikspeper of Vitex agnus castus. Monnikspeper ondersteunt bij ongemakken rondom de menstruatie*.

Hopextract: we kennen dit kruid uit de bierbrouwerij, maar ook in de kruidenkunde speelt hop een belangrijke rol vanwege haar rustgevende eigenschappen. Daarnaast ondersteunt hop een normale menstruatie*.

Maca: deze veelzijdige plant uit Peru wordt ook wel de ginseng van Zuid-Amerika genoemd. Maca draagt bij aan een normale menstruele cyclus*.

Saffraan: Saffraan is goed voor de gemoedstoestand* en goed bij maandelijkse ongemakken van de vrouw*. Twee voordelen voor de prijs van één.

Salvia: Salvia of 'Echte salie' is geliefd bij vrouwen omdat het fyto-oestrogenen bevat en een normale en regelmatige menstruatie ondersteunt*. 

Teunisbloemolie: de olie van de teunisbloem is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). Dit is een omega 6-vetzuur. Vrouwen waarderen teunisbloemolie om diverse redenen. Teunisbloemolie verzorgt de huid van binnenuit en ondersteunt bovendien een normale menstruatie*. 

Valeriaan: dit kruid is een natuurlijke rustgever* en kan ondersteuning bieden bij stress en bij innerlijke onrust*.

Vitex agnus castus: ondersteunt het lichaam tijdens en rond de menstruele periode. Het helpt bij ongemakken rond de menstruatie* en is gunstig voor een goede geestelijke balans*.  

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Contact met Vitaminesperpost.nl?

Wij hebben verschillende voedingssupplementen waarmee u de perikelen die ontstaan rond de menstruatie kunt verlichten en of kunt ondersteunen. Als u meer informatie wilt of hulp bij het maken van de voor u juiste keuze, kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.