Paddenstoelen

Dat paddenstoelen lekker zijn, weten we allemaal. Wist u echter dat de smakelijke schimmels ook erg gezond zijn? Paddenstoelen bevatten vitamines, bèta-glucanen, polysacchariden, mineralen en andere heilzame stoffen. Bekende paddenstoelen voor mensen die iets 'extra's' nodig hebben zijn: chaga, reishi, hericium erinaceus, coriolus versicolor en agaricus blazei murill. 

 

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Paddenstoelen: gezond en lekker

Dat paddenstoelen lekker zijn, weten we allemaal. Wist u echter dat de smakelijke schimmels ook erg gezond zijn? Paddenstoelen bevatten vitamines, bèta-glucanen, polysacchariden, mineralen en andere heilzame stoffen. In de traditionele Chinese kruidenleer wordt al eeuwenlang gebruik gemaakt van de gunstige eigenschappen van paddenstoelen en ook steeds meer Nederlanders ervaren de voordelen van zwammen voor de gezondheid. De actieve stoffen verschillen per paddenstoel en ook de effecten op ons lichaam. Hieronder ziet u welke paddenstoelensoorten wij verkopen en welke eigenschappen gunstig zijn voor uw gezondheid.

Soorten paddenstoelen

Volgens de beroemde mycologist (paddenstoeldeskundige) Paul Stamets zijn er meer dan 140.000 soorten paddenstoelen verspreid over de aardbol, waarvan wij hooguit een tiende deel kennen. Moet u nagaan hoeveel er nog vallen te ontdekken! Bij vitaminesperpost.nl heeft u de keuze uit meer dan tien paddenstoelensoorten die al honderden en in sommige gevallen zelfs duizenden jaren worden gebruikt in de Chinese kruidenleer. U hoeft dus niet experimenteren, maar kunt kiezen voor veilige en beproefde paddenstoelextracten.

Hieronder ziet u een kort overzicht van de verschillende paddenstoelsoorten die wij verkopen. Vanwege de Nederlandse wetgeving kunnen wij niet in detail ingaan op de actieve stoffen, maar wij proberen om toch een tipje van de sluier op te lichten.

 • Agaricus Blazei Murill: ondersteunt het immuunsysteem*.
 • Chaga: geliefd in Siberië en Azië vanwege de vele nuttige toepassingen.
 • Cordyceps: rijk aan antioxidanten, wordt ook wel ‘keizer van de paddenstoelen’ genoemd vanwege de speciale eigenschappen.
 • Cordyceps militaris: het ‘zusje’ van de gewone cordyceps. Voor iedereen die wat extra’s nodig heeft.
 • Cordyceps Plus: een extra krachtige formule, bevat zowel het fruitlichaam als het mycelium van de twee bekendste cordyceps paddenstoelextracten.
 • Coriolus versicolor: een krachtig kruid met vele positieve eigenschappen. 
 • Hericium erinaceus: een krachtige paddenstoel met fijne toepassingen. Elke capsule komt  overeen met 3200 mg verse paddenstoel.
 • Maitake: bevat verschillende nuttige stoffen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de mogelijke positieve invloed op ons lichaam.
 • Paddenstoel Complex Premium: bevat 7 hoogwaardige paddenstoelextracten: shiitake-extract, reishi-extract, agaricus blazei-extract, maitake-extract, cordyceps militaris-extract, chaga-extract en hericium-extract.
 • Paddenstoel Plus: speciale formule met 5 krachtige paddenstoelextracten en astragalus. Astragalus is goed voor hart en de bloedvaten*, ondersteunt het immuunsysteem* en ondersteunt de vitaliteit*.
 • Reishi: behoort al meer dan tweeduizend jaar tot de belangrijkste paddenstoelen in de Japanse en Chinese kruidenleer. Helpt het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen* en is goed voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte*.
 • Reishi Sporen Premium: Ondersteunt het immuunsysteem*.
  Voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte*
  en goed voor de bloedsomloop*.
 • Shiitake: een bekende paddenstoel in China en Japan die ook in Nederland in populariteit toeneemt. De shiitake past binnen een gezonde leefstijl. Ons extract is aangevuld met vitamine C.

Giftige paddenstoel?

Veel paddenstoelsoorten zijn giftig, maar uiteraard verkopen wij alleen extracten van paddenstoelen die eetbaar zijn en heilzaam voor de mens. Het is niet verstandig zonder een gedegen biologische kennis met een mandje het bos in te trekken om paddenstoelen te plukken. De giftige soorten zijn voor een leek nauwelijks te onderscheiden van eetbare paddenstoelen en kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Hoogwaardige paddenstoelenextracten kopen

Ook als u online paddenstoelen koopt, moet u goed weten wat u doet. Veiligheid en kwaliteit zijn altijd belangrijk, maar bij paddenstoelen des te meer. Helemaal bij supplementen op basis van paddenstoelen is het van belang extracten te kopen die afkomstig zijn van een betrouwbare leverancier die werkt volgens strenge en internationaal erkende kwaliteitsnormen.

Duurzame paddenstoelteelt in ongerepte natuurgebieden

Als vitaminesperpost.nl vinden wij het belangrijk dat de paddenstoelextracten in optimale omstandigheden worden gekweekt. Onze toegewijde partner kweekt de paddenstoelen volgens de strengst mogelijke normen op het gebied van duurzaamheid in de de ongerepte natuurgebieden van de Chinese hooglanden (Fujian en Jiangxi). De partner werkt volgens de strengste kwaliteitseisen en standaardiseert de paddenstoelextracten in een veilige, schone en professionele omgeving. Hierdoor bevatten de extracten ook echt de actieve stoffen die op ons etiket worden vermeld. 

Service van vitaminesperpost.nl

Wilt u een paddenstoelen extract online bij ons kopen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op. U kunt ons ook tijdens kantooruren bellen op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). We helpen u graag met persoonlijk advies.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.