Chaga Premium

Waardering:
83% of 100
6  Reviews
 • Chaga dual-extract gestandaardiseerd op 5% betulinezuur
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
Lentedeal 24,76 Normale prijs 30,95
 • 3 voor 23,21 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 21,67 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Chaga (Inonotus obliquus) is een zwam die op de stam van berkenbomen groeit. De Nederlandse term is 'berkenweerschijnzwam’. Chaga is van oudsher enorm geliefd in Siberië en Azië. Voor dit Chaga Premium-extract is gebruik gemaakt van de ‘dual extractie’-methode. Daarbij wordt zowel van heet water als van alcohol gebruik gemaakt om de inhoudsstoffen optimaal te extraheren. Dit extract is gestandaardiseerd op 16% polysachariden, 12% bèta-glucanen en 5% triterpeen betulinezuur. Daarnaast is er 25 mg vitamine C (Ester-C®) aan toegevoegd.

Kenmerken

 • Speciaal dual-extract Chaga
 • Gestandaardiseerd op 5% van het triterpeen betulinezuur
 • Uit natuurlijke teelt
 • Met vitamine C:
  - Ondersteunt het immuunsysteem
  - Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
  - Helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
  - Antioxidant
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is chaga?

Chaga is een parasitaire paddenstoel die op de bast van berken groeit. Hoewel chaga ook in Nederland is te vinden, wordt hij meestal geoogst vanuit de grote, schone oerbossen in Siberië, Oost-Europa, een aantal Aziatische landen en Rusland.

Wat zijn terpenen?

Terpenen zijn aromatische stoffen in planten die verantwoordelijk zijn voor de geur en de smaak van een plant. Soms beschikken dieren ook over terpenen. Zoals enkele insecten, een paar rupsen, vlinders en termieten. De terpenen dragen in de plant bij aan het mechanisme van aantrekking en verdediging. Aangename geuren trekken wenselijke insecten aan, terwijl de plant vraatzuchtige exemplaren wegjaagt met een onaangename geur. Triterpenen zijn een subgroep van terpenen. Ze bieden een breed spectrum aan biologische activiteit.

Wat is betulinezuur?

Betulinezuur is een pentacyclische triterpenoïde. Deze stof is veelvuldig onderzocht. We vinden betulinezuur onder meer in de berkenbast en in chaga. Chaga neemt het betulinezuur op uit de berkenbast. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het een antioxidante stof is die mogelijk nog meer functies kan vervullen. We weten nog bij lange na niet wat de geïdentificeerde terpenen nog meer voor functies hebben, maar dat zou nog wel eens uit een veel breder spectrum kunnen beslaan dan wat we tot nu toe weten.

Wat is dual-extractie?

Over het algemeen is het voldoende om paddenstoelen te extraheren door middel van heetwaterextractie. Dit is een traditioneel extractieproces en wordt het meest gebruikt. In sommige gevallen kan het interessant zijn ook gebruik te maken van alcohol bij het extraheren. In alcohol lossen namelijk andere stoffen op dan in water. Als bij het extractieproces zowel water als alcohol wordt gebruikt, noemen we het 'dual-extractie'. Chaga Premium is middels deze dual-extractiemethode  geëxtraheerd. Dat resulteert er onder meer in dat dit supplement maar liefst 5% betulinezuur bevat. 

Duurzame paddenstoelteelt in ongerepte natuurgebieden

Als vitaminesperpost.nl vinden wij het belangrijk dat de paddenstoel extracten in optimale omstandigheden worden gekweekt. Onze toegewijde partner kweekt de paddenstoelen volgens de strengst mogelijke normen op het gebied van duurzaamheid in de ongerepte natuurgebieden van de Chinese hooglanden (Fujian en Jiangxi). Deze partner werkt volgens de strengste kwaliteitseisen en standaardiseert de paddenstoel extracten in een veilige, schone en professionele omgeving. Hierdoor bevatten de extracten ook echt de actieve stoffen die op ons etiket worden vermeld.

Waarom Chaga Premium bij vitaminesperpost.nl kopen?

Voor het premium chaga-extract dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, is gebruik gemaakt van dual-extractie. Dat levert het meest complete spectrum aan inhoudsstoffen van de chaga-paddenstoel op. Daarnaast profiteert u altijd van de volgende voordelen:

 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Chaga Premium

Inhoud:
60 vegan capsules, 27 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:   RI*
Chaga dual-extract (Inonotus obliquus)
(bevat: 16% polysacchariden, 12% B-Glucanen, 5% triterpenen)
300 mg  
Vitamine C (calciumascorbaat)(Ester-C®) 25 mg 33%

* Referentie-inname

Ingrediënten:
Chaga-extract, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), vitamine C (Ester-C®), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 tot 3 maal daags 1 capsule, tijdens of vlak na een maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chaga Premium
Uw waardering