Wintermaanden

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De grauwe natte of gure dagen in de wintermaanden 

Nederland ligt op het Noordelijk halfrond en heeft een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat we niet met de gure weersomstandigheden te maken hebbenzoals die zich in Siberië voordoen, maar ook hier kunnen we met name in de winter met grauwe, natte dagen of gure dagen met een gevoelstemperatuur van -18 worden geconfronteerd.

Van oudsher zijn we gewend daarmee om te gaan. We kleden ons in de winter warmer, stoken het vuur nog een beetje hoger op en vroeger kregen we dan een lepeltje levertraanolie. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ruimschoots beschikken over vitamine C-rijke voedingsmiddelen.

Naast vitamine C is er nog een aantal andere supplementen dat ons kan helpen krachtig en onvermoeibaar de donkere winterdagen door te komen. We kiezen dan het liefst voor supplementen die zowel het energieniveau als het immuunsysteem ondersteunen. Als u naar boven scrolt, ziet u ze allemaal staan, maar we lichten ze hier nog een beetje toe.

Vitamines voor de wintermaanden

Onze vitamine C-supplementen vallen daar zeker onder, want deze zijn én antioxidant én goed bij vermoeidheid én ze ondersteunen het afweersysteem. B-vitamines dragen bijna allemaal bij aan een normaal energieniveau. Speciaal voor de wintermaanden willen we de volgende eruitlichten: vitamine B6 (P-5-P), folaat (foliumzuur), vitamine B12 en (uiteraard) vitamine D.

Mineralen voor de wintermaanden

Ook mineralen spelen een rol bij de instandhouding van ons afweersysteem. IJzer Complex bevat ijzer, maar ook vitamine B11, B12 en C. Koper is ook een interessant mineraal voor de wintermaanden. Het ondersteunt het ijzertransport in het lichaam en het immuunsysteem en het draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. En tenslotte noemen we nog selenium en zink.

Alles-in-één met Winter Weerstand Complex

U kunt ook gebruik maken van het Winter Weerstand Complex om u te wapenen tegen de wintermaanden. Dit complex bevat 4 plantaardige extracten, plantaardige vitamine D3 (gewonnen uit korstmos) en het mineraal zink. Cat’s claw, echinacea, vlierbes, vitamine D3 en zink bisglycinaat ondersteunen alle de afweer van het lichaam*. Pelargonium sidoides en echinacea hebben beide een verzachtende invloed op de luchtwegen*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Contact en advies?

Wilt u meer informatie over specifieke supplementen die goed zijn voor uw immuunsysteem in de wintermaanden? U kunt contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u tijdens kantooruren graag te woord via telefoonnummer: +31 (0)75 - 612 12 47 (lokaal tarief). Ook kunt u het contactformulier gebruiken. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.