Groenlipmossel

Groenlipmossel is een unieke mosselsoort die voorkomt in de zeewateren van Nieuw-Zeeland. Deze mossel met groene schelpenrand bevat een bijzonder palet aan stoffen. De groenlipmossel bevat onder meer glucosamine en chondroïtine en omega-3 vetzuren. Hieronder vindt u meer informatie over groenlipmossel en onze supplementen met groenlipmossel.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is groenlipmossel?

Groenlipmossel is afkomstig uit de ongerepte wateren van Nieuw-Zeeland. We kunnen onze groenlipmosselsupplementen in 2 groepen onderverdelen, namelijk het gevriesdroogde poeder en de vloeibare olie van de mossel. De gevriesdroogde groenlipmosselpoeders bevatten alle nuttige ingrediënten die dit schelpdier rijk is. U kunt dan denken aan eiwitten, lipiden, omega 3-vetzuren en glycosaminoglycanen.

Bij de groenlipmosselolie ligt de nadruk echter alleen op de unieke omega-vetzuren en lipiden uit deze speciale mosselsoort.

Waar komt de groenlipmossel vandaan?

De Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel staat wetenschappelijk bekend als Perna canaliculus. De groenlipmossel behoort tot de familie van de Mytilidae, de tweekleppige weekdieren. Ze groeien meestal op de bodem van de oceaan.

De groenlipmossel is economisch belangrijk voor Nieuw-Zeeland, voornamelijk als voedsel. De schaal is groen tot donkerbruin en de lippen rond de randen van de schelpen zijn groen. Deze soort is bijzonder groot en kan maar liefst uitgroeien tot een lengte van 25 cm.

Welke groenlipmosselsupplementen?

Groenlipmosselen

 

 

 

 

 

Gevriesdroogd groenlipmosselpoeder: 

Groenlipmosselolie: 

Welke voedingsstoffen zitten in de groenlipmossel?

Het is goed om te weten dat de groenlipmossel een goede bron van verschillende essentiële voedingsstoffen is. De belangrijkste voedingsstoffen zijn natuurlijke eiwitten, lipiden, omega 3-vetzuren, glycosaminoglycanen (GAG's) en mineralen. De voordelen komen uit het hoge marien eiwitgehalte. Ze worden aangevuld met de natuurlijke omega 3-vetzuren en unieke sterolen die aanwezig zijn in lipiden. Groenlipmosselpoeder bevat dit gehele spectrum aan stoffen. In poedervorm kunt u bij ons groenlipmossel curcumine/zwarte bes en groenlipmossel extract kopen. Daarentegen bevatten onze vloeibare groenlipmosselolie capsules alleen de lipiden en omega 3-vetzuren.

Gevriesdroogd groenlipmossel bevat:

 Eiwitten
 60%
 Koolhydraten
 15%
 Mineralen  10%
 Lipiden (vetzuren)  8%
 Glycosaminoglycanen  4%
 Vocht  3%

De lipiden (vetzuren) in groenlipmossel

De meerderheid van de natuurlijke actieve componenten in het groenlipmosselpoeder zijn de lipiden. Zoals al eerder aangegeven, zijn deze vetzuren verantwoordelijk voor ongeveer 8% van het gewicht van het poeder. 4-Triglyceriden zijn verantwoordelijk voor de grootste lipidefractie van groenlipmossel. De andere significante fracties zijn vetzuren, fosfolipiden en sterolen. Omega 3-vetzuren vormen ongeveer 40% van de vetzuren in het mosselpoeder.

Glycosaminoglycanen (GAG's) of mucopolysacchariden

Glycosaminoglycanen (GAG's) zitten alleen in ons groenlipmosselpoeder. Ze worden ook wel mucopolysacchariden genoemd. GAG's zitten dus niet in groenlipmosselolie-capsules. Dit is een glucosamine- en chondroïtine-achtige stof. Het voordeel is dat de mossel deze glycosaminoglycanen in de natuurlijke bioactieve vorm bevat. Deze zachte, natuurlijke vorm van glycosaminoglycanen kan hierdoor makkelijker door het lichaam worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot de reguliere vormen van glucosamine en chondroïtine die meestal synthetisch uit kraakbeen wordt gewonnen.

Kwaliteit en passie met een Nederlandse tintje

Vitaminesperpost.nl werkt al meer dan 5 jaar samen met Aromanz uit Nieuw-Zeeland. Hierdoor bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit groenlipmossel. Al onze groenlipmosselproducten zijn afkomstig van dit professionele familiebedrijf, dat in 1961 is opgericht door Nederlandse emigranten. De huidige kern van dit bedrijf bestaat uit vader en zoon. De internationale sterk opkomende vraag naar voedingssupplementen van de mossel stond aan de basis van dit succes. Sindsdien heeft het bedrijf de industrie geleid door te investeren in onderzoek en ontwikkeling naar extractietechnologie. Zoals de superkritische vloeistofextractie en het opzetten van moderne faciliteiten om een zo goed mogelijke kwaliteit te leveren.

Bekijk de film van onze leverancier:De groenlipmosselen worden geoogst uit de ongerepte wateren in de Marlborough Sounds van het zuidelijkste eiland in Nieuw-Zeeland. Deze teeltgebieden zijn goedgekeurd door zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten.