Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Gemoedstoestand

Producten 1-20 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gemoedstoestand 

Niet iedere dag is hetzelfde en de ene dag kijken we vrolijker tegen het leven aan dan de andere dag. Als we een langere periode te maken hebben met sombere gevoelens, is het wel belangrijk onderzoek te doen naar de oorzaak daarvan. Dat kunnen vele zaken zijn: sociale of psychosociale oorzaken, hormonale veranderingen, medicatie of een ongunstige leefstijl.

Wees aardig tegen uzelf 

Het is belangrijk eerst de fysieke oorzaken aan te pakken zoals verbetering van uw leefstijl of iets beëindigen waarbij u zich niet goed voelt. Aardig zijn tegen uzelf, zorgen voor voldoende ontspanning, lekker eten, maar ook zorgen dat dat eten volwaardige voeding voor uw lijf is, regelmatig wandelen in de natuur: bos of strand. Dat zijn allemaal zaken waardoor u het leven wat zachter maakt voor uzelf.

Geestelijke veerkracht met plantenextract capsules

Daarnaast voorziet het plantenrijk ons van plantenextracten die door de eeuwen heen hun reputatie hebben bewezen binnen de kruidenkunde. Onze klanten weten uit ervaring dat kruiden en natuurlijke remedies kunnen helpen bij het ondersteunen van een positieve gemoedstoestand. U voelt zich goed en hebt weer zin om leuke dingen te doen. Vitaminesperpost.nl heeft een flink aantal plantenextracten in het assortiment. We noemen er een aantal daarvan hieronder op.

10 plantenextracten voor een goed humeur

 1. Sint Janskruid (Hypericum perforatum) heeft al eeuwenlang een goede reputatie binnen de klassieke, Europese kruidenleer. Sint Janskruid kan worden gebruikt voor een goede gemoedstoestand en voor een natuurlijke, gezonde slaap*.
 2. Ashwagandha (Withania somnifera) is een adaptogene plant die ons lichaam helpt om beter met stress om te gaan. Het geeft nieuwe geestelijke energie waardoor u beter in uw vel zit*.
 3. Saffraan Premium bevat het hoogwaardige Affron® saffraan extract. Dit extract wordt verkregen via een speciale extractiemethode. Het is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Om de opname te verbeteren, is er BioPerine® aan toegevoegd. Saffraan extract biedt ondersteuning bij somberheid en is goed voor de gemoedstoestand*.
 4. Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een multifunctioneel kruid. Het wordt onder meer ingezet als rustgever en bij stress*. In oude geschriften (Jacob Theodoor Tabernaemontanus) werd al over citroenmelisse bladeren geschreven dat ze “alle somberheid verjagen en zorgen voor vrolijke dromen”.
 5. Gotu kola (Centella asiatica) is een tere plant met kruipende stengels en kleine, ronde bladeren met witte of roze bloemen. Het wordt als supplement voor vele doeleinden ingezet, onder meer als ondersteuning voor cognitieve functies en voor het behoud van een normale gemoedstoestand*.
 6. Mucuna pruriens wordt ook wel de fluweelboon genoemd en wordt al duizenden jaren gebruikt binnen de Indiase Ayurveda. Het extract wordt uit de bonen of zaden gehaald, alsmede uit de haren van de fluweelboon. Mucuna pruriens heeft o.m. een positieve invloed op het zenuwstelsel en is goed voor de gemoedstoestand*.
  Meer informatie? Lees het blog: ‘Mucuna pruriens: geen plant om zonder handschoentjes aan te pakken.
 7. Rhodiola rosea-extract heeft een enorm veelzijdige werking. Rhodiola is ‘adaptogeen’. Dat betekent dat het stimulerend werkt bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid. Ons supplement is gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside: de natuurlijke verhouding zoals die ook in de plant voorkomt. Rosavine en salidroside zijn stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor de rustgevende en opbeurende werking van rhodiola rosea*.
  Meer informatie? Lees het blog: ‘Rhodiola rosea: wonderkruid bij stress.
 8. 5-HTP (Griffonia simplicifolia) wordt gewonnen uit de zaden van deze Afrikaanse struik. Na de bloei groeien er donkere peulen aan, waaruit de zaden worden geoogst om de stof 5-HTP te winnen. 5-HTP draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren*. Het wordt ook wel als alternatief voor Sint Janskruid. gebruikt.
 9. Tulsi of Heilig basilicum (Ocimum sanctum) is lid van de muntfamilie en wordt in India op de lotusbloem na beschouwd als de heiligste plant. In de ayurvedische traditie wordt de tulsi plant in verschillende formules verwerkt. Het is een antioxidant en draagt bij aan een evenwichtig gevoel bij stress-situaties*.
 10. Siberische ginseng (Eleutherococcus Radix) is een kleine, stekelige struik die van nature voorkomt in Rusland, Japan, Korea en China. De wortels van de plant worden al sinds mensenheugenis gebruikt om de weerstand te stimuleren en voor meer evenwicht tijdens stressvolle periodes.*

Vitamines en mineralen voor een veerkrachtige geest

Daarnaast zijn er ook een aantal vitamines en mineralen die bijdragen aan een opgeruimd gemoed en geestelijke balans. Sommige vitaminen hebben grote invloed op ons humeur:

 • Vitamine B3 (niacinamide) - draagt bij aan de geestelijke veerkracht;
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur) - draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt in spannende tijden;
 • Vitamine B6 (pyridoxine) - draagt bij aan de geestelijke veerkracht en is goed voor de gemoedstoestand;
 • Vitamine B8 (biotine) - draagt bij aan de geestelijke veerkracht, gunstig voor een goede geestelijke balans;
 • Vitamine B11 (foliumzuur/folaat) - voor evenwichtigheid in stress-situaties, draagt bij aan geestelijke veerkracht;
 • Vitamine B12 - voor geestelijke veerkracht, voor een goede geestelijke balans;
 • Vitamine C - (ascorbinezuur met flavonoïden) goed voor de gemoedstoestand, ondersteunt geestelijke veerkracht;
 • Magnesium - voor een goede geestelijke balans.

Vitaminen en mineralen krijgt u in de eerste instantie binnen door gezonde en gevarieerde voeding, maar soms kan een supplement nét een extra stimulans geven.

Tot slot kunnen wij u nog attenderen op 2 andere natuurlijke supplementen. Hierin zitten verschillende stoffen die een goede gemoedstoestand ondersteunen, ook als het even niet meezit in het dagelijkse leven:

 • Ontspanning Plus: een uitgebalanceerde formule met 5 verschillende natuurlijke stoffen die goed zijn voor uw gemoedstoestand*.
 • Rust Formule Sterk: bevat de aminozuren GABA en L-theanine en de unieke kruiden jujube, magnolia en ashwagandha. Allemaal natuurlijke rustgevers die helpen bij stress en innerlijke onrust.*

*Evaluatie van de gezondheidsclaims is lopende.

Wat ondersteuning nodig?

Onze vitamines voor een goede gemoedstoestand kunnen een positieve invloed hebben op uw humeur. Naast een goede nachtrust, volwaardige, gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen en regelmatige beweging, kan dit net de hulp zijn die u kunt gebruiken. Met zoveel keuzes kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als u meer informatie wilt of hulp bij het maken van de voor u juiste keuze, kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer 075-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.