Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Gemoedstoestand

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Vrolijke en sombere gevoelens

Niet iedere dag is hetzelfde en de ene dag kijken we vrolijker tegen het leven aan dan de andere dag. Als we een langere periode te maken hebben met sombere gevoelens, is het wel belangrijk onderzoek te doen naar de oorzaak daarvan. Dat kunnen vele zaken zijn: sociale of psychosociale oorzaken, hormonale veranderingen, medicatie of een ongunstige leefstijl.

Wees aardig tegen uzelf 

Het is belangrijk eerst de fysieke oorzaken aan te pakken zoals verbetering van uw leefstijl of iets beëindigen waarbij u zich niet goed voelt. Aardig zijn tegen uzelf, zorgen voor voldoende ontspanning, lekker eten, maar ook zorgen dat dat eten volwaardige voeding voor uw lijf is, regelmatig wandelen in de natuur: bos of strand. Dat zijn allemaal zaken waardoor u het leven wat zachter maakt voor uzelf.

Geestelijke veerkracht met plantenextract capsules

Daarnaast voorziet het plantenrijk ons van plantenextracten die door de eeuwen heen hun reputatie hebben bewezen binnen de kruidenkunde. Onze klanten weten uit ervaring dat kruiden en natuurlijke remedies kunnen helpen bij het ondersteunen van een positieve gemoedstoestand. U voelt zich goed en hebt weer zin om leuke dingen te doen. Vitaminesperpost.nl heeft een flink aantal plantenextracten in het assortiment. We noemen er een aantal daarvan hieronder op.

10 plantenextracten voor een goed humeur

 1. Sint Janskruid (Hypericum perforatum) heeft al eeuwenlang een goede reputatie binnen de klassieke, Europese kruidenleer. Sint Janskruid kan worden gebruikt bij ups en downs* en helpt om lekker te slapen*.
 2. Ashwagandha (Withania somnifera) is een adaptogene plant die ons lichaam helpt om beter met stress om te gaan. Het ondersteunt de nachtrust* en is gunstig voor een goede geestelijke balans*. 
 3. Saffraan Premium bevat het hoogwaardige Affron® saffraan extract. Dit extract wordt verkregen via een speciale extractiemethode. Het is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Om de opname te verbeteren, is er BioPerine® aan toegevoegd. Saffraan extract kan worden ingezet bij maandelijkse ongemakken van de vrouw* en draagt bij aan een goede geestelijke balans*. 
 4. Citroenmelisse (Melissa officinalis) is een multifunctioneel kruid. Het wordt onder meer ingezet als natuurlijke rustgever en bij stress*. In oude geschriften (Jacob Theodoor Tabernaemontanus) werd al over citroenmelisse bladeren geschreven dat ze “alle somberheid verjagen en zorgen voor vrolijke dromen”.
 5. Gotu kola (Centella asiatica) is een tere plant met kruipende stengels en kleine, ronde bladeren met witte of roze bloemen. Het wordt als supplement voor vele doeleinden ingezet, onder meer om geconcentreerd te blijven* en als ondersteuning van een goede geestelijke balans*. 
 6. Mucuna pruriens wordt ook wel de fluweelboon genoemd en wordt al duizenden jaren gebruikt binnen de Indiase Ayurveda. Het extract wordt uit de bonen of zaden gehaald, alsmede uit de haren van de fluweelboon. Mucuna pruriens zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel* en wordt ingezet bij ups en downs*. Meer informatie vindt u hier.
 7. Rhodiola extract heeft een enorm veelzijdige werking. Rhodiola is ‘adaptogeen’. Dat betekent dat het stimulerend werkt bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid. Ons supplement is gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside: de natuurlijke verhouding zoals die ook in de plant voorkomt. Rosavine en salidroside zijn stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze ervoor zorgen dat rhodiola helpt om lekker te slapen* en een opbeurend effect heeft*. Meer informatie vindt u hier.
 8. 5-HTP (Griffonia simplicifolia) wordt gewonnen uit de zaden van deze Afrikaanse struik. Na de bloei groeien er donkere peulen aan, waaruit de zaden worden geoogst om de stof 5-HTP te winnen. 5-HTP draagt bij aan een goede geestelijke balans*. Het wordt ook wel als alternatief voor Sint Janskruid gebruikt. 
 9. Siberische ginseng (Eleutherococcus Radix) is een kleine, stekelige struik die van nature voorkomt in Rusland, Japan, Korea en China. De wortels van de plant worden al sinds mensenheugenis gebruikt om de weerstand te ondersteunen* en kan door zijn adaptogene werking het lichaam helpen om beter met stress om te gaan*.
 10. Passiebloem: Passiebloem extract is afkomstig van de passiebloem (Passiflora incarnata). Het is een bekend, traditioneel kruid dat al lang wordt gebruikt bij stress of innerlijke onrust. De bloem draagt bij aan de normale weerstand tegen stress*, helpt bij een onrustig of gespannen gevoel* en is goed voor de nachtrust*.

Vitamines en mineralen voor een veerkrachtige geest

Daarnaast is er ook een aantal vitamines en mineralen dat bijdraagt aan ons mentaal welbevinden en geestelijke balans. Sommige van deze vitamines zijn van grote invloed op ons humeur:

 • Vitamine B3 (niacinamide) - is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur) - draagt bij aan de normale weerstand tegen stress enLevert een bijdrage aan normale mentale prestaties
 • Vitamine B6 (pyridoxine) - ondersteunt een normale psychologische functie
 • Vitamine B8 (biotine) - draagt bij aan een normale psychologische functie
 • Vitamine B11 (foliumzuur/folaat) - goed voor de concentratie, draagt bij aan de weerstand tegen stress
 • Vitamine B12 - goed voor het geheugen en de gemoedstoestand
 • Vitamine C - (ascorbinezuur) goed voor de gemoedstoestand, goed voor hersenfunctie, geheugen, concentratie
 • Magnesium - draagt bij aan een normale psychologische functie.

Vitamines en mineralen krijgt u in eerste instantie binnen door gezonde en gevarieerde voeding, maar soms kan een supplement een mooie aanvulling zijn. 

Tot slot kunnen wij u nog attenderen op 2 andere natuurlijke supplementen. Hierin zitten verschillende stoffen die een goede gemoedstoestand ondersteunen, ook als het even niet meezit in het dagelijkse leven:

 • Ontspanning Plus: een uitgebalanceerde formule met 5 verschillende natuurlijke stoffen die goed zijn voor uw gemoedstoestand*.
 • Rust Formule Sterk: bevat de aminozuren GABA en L-theanine en de unieke kruiden jujube, magnolia en ashwagandha. Ashwagandha en magnolia zijn gunstig voor een goede geestelijke balans* en ondersteunen bij stress & spanning*. 

*Deze gezondheidsclaim, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, is op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Wat ondersteuning nodig?

Onze vitamines dragen bij aan een goede gemoedstoestand kunnen een positieve invloed hebben op uw humeur. Naast een goede nachtrust, volwaardige, gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen en regelmatige beweging, kan dit net de hulp zijn die u kunt gebruiken. Met zoveel keuzes kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als u meer informatie wilt of hulp bij het maken van de voor u juiste keuze, kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.