Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Ashwagandha Extract

Waardering:
96% of 100
50  Reviews
 • Adaptogeen*
 • Rustgevend*
 • Voor een evenwichtige geest*
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
€ 14,95
 • 2 voor € 11,96 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor € 11,21 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor € 10,47 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Earn 50punten for writing a review for this product

Beschrijving

AshwagandhaOnze ashwagandha capsules zijn gestandaardiseerd op een van de hoogste niveaus aan withanoliden, namelijk 7%. Ashwagandha is een belangrijk kruid in de ayurvedische leefstijl. Het wordt als een adaptogeen gezien. Een belangrijke eigenschap van adaptogenen is dat ze zowel op het lichaam als op de geest een positieve invloed kunnen uitoefenen. Dit is een van de redenen om onze capsules te kopen. Heeft u vooral behoefte aan concentratie en/of energie, dan adviseren wij om onze Ashwagandha KSM-66 te gebruiken.

 

Kenmerken

 • Extra sterk gedoseerd
 • Antioxidant*
 • Adaptogeen*
 • Voor een evenwichtige geest*
 • Rustgevend*
 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Geschikt voor vegetariërs
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.

logo IFS food logo vegetarisch Logo SabinsaMeer informatie

Waarom onze ashwagandha capsules kopen?

In de ayurvedische kruidenkunde wordt ashwagandha gekenmerkt als een 'rasayana'. Dat betekent dat het wordt gebruikt om de fysieke en mentale gezondheid te stimuleren. Veel van onze klanten bestellen ashwagandha extract supplementen om zich beter te kunnen aanpassen in stresssituaties. Het wordt ook vanwege z'n rustgevende invloed ingezet om beter te kunnen slapen of om een evenwichtige geest te ondersteunen. In India, waar het kruid vandaan komt, is men ervan overtuigd dat het extract voor de mannelijkheid en kracht van een paard zorgt.

Leverancier Sabinsa bewaakt de authenticiteit en herkomst van de grondstof 

Onze ashwagandha (Withania somnifera) capsules zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hoewel ashwagandha al sinds de oudheid wordt gebruikt, varieert de kwaliteit bij verschillende aanbieders. Ashwagandha behoort tot onze ayurvedische supplementen. Onze leverancier Sabinsa is al meer dan twintig jaar een toonaangevend bedrijf in ayurvedische kruiden. Het bedrijf beschikt over strenge protocollen bij het telen van dit steeds populairder wordende kruid. De leverancier bewaakt de authenticiteit en herkomst van de grondstof voor de ashwagandha extract capsules.

Kwaliteitstests voor een continue kwaliteit van het extract

Voor elke batch worden fit-for-quality kwaliteitstests uitgevoerd om problemen met betrekking tot de kwaliteit uit te sluiten. Daardoor kunnen wij een continue, hoogwaardige kwaliteit van onze ashwagandha extract garanderen. Er wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar de periode waarin de wortels worden geoogst. Daarnaast worden er bij het extractieproces geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt. Het belangrijkste is dat het ashwagandha extract uitgebreid wordt getest op ongewenste stoffen en op zuiverheid. Ook wordt gecontroleerd dat het extract een minimum aan actieve inhoudsstoffen bezit. U kunt dan denken aan de alkaloïden en withanoliden. Zo zorgen wij ervoor dat u bij ons een kwalitatief goed ashwagandha extract kunt kopen.

Waar is ashwagandha goed voor? 

Het gebruik van ashwagandha kent veel voordelen. Omdat ashwagandha invloed heeft op zowel het lichaam als de geest, kan de wortel voor vele toepassingen worden gebruikt. Een ‘adaptogene stof’ kan zowel rustgevend als stimulerend werken, afhankelijk van de situatie. Tegenwoordig leven wij in een gehaaste samenleving en daarbij kan dit extract goede ondersteuning bieden. In de ervaringen van onze klanten, wordt het rustgevende effect van dit kruid opvallend vaak genoemd. Een ontspannen geest is belangrijk voor een goede nachtrust. En een goede nachtrust is vaak de start voor weer een nieuwe dag vol energie met een goed gemoed.

Wat is de betekenis van dit adaptogeen?

Ashwagandha behoort tot de soort Magnoliophyta en staat ook bekend als 'Indiase ginseng' en 'winterkers'. De letterlijke betekenis van het woord ashwagandha is ‘paardengeur’. Ashwagandha extract heeft een sterke, aardse geur en de geur van de verse wortels van het kruid doen een beetje denken aan de geur van een paard. Al eeuwen gaat in India de legende rond dat men door het gebruik van ashwagandha de kracht en vitaliteit van een paard verkrijgt. Dat is op zijn minst opmerkelijk, omdat de Latijnse soortnaam ‘somnifera’ kan worden vertaald als 'slaapverwekkend'. 

Wat zit er allemaal in ashwagandha?

Als u een ashwagandha supplement koopt, is het van belang dat de capsules of pillen een hoge concentratie aan actieve inhoudsstoffen bevatten. Het bestanddeel waar het hierbij om draait, is withanolide. Er zijn namelijk grote verschillen tussen verschillende merken en tussen het withanolidegehalte. De hoeveelheid withanolides varieert meestal tussen de 1,5 en 5%. Wij kopen ons hoge kwaliteit extract in bij een van de marktleiders (Sabinsa) in ayurvedische producten en garanderen een minimum hoeveelheid van maar liefst 7% withanolides. Om een zo breed mogelijk spectrum te kunnen aanbieden, is het extract daarnaast gestandaardiseerd op minimaal 1% alkaloïden. Veel klanten die onze capsules kopen, zijn dan ook van mening dat dit product de beste prijs/kwaliteitverhouding in Nederland heeft.

7 Redenen om onze ashwagandha extract capsules te bestellen

 • Premium kwaliteit
 • Hoog gestandaardiseerd op 7% withanoliden
 • Breed spectrum aan actieve bestanddelen
 • Volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Behalve ashwagandha extract verkoopt vitaminesperpost.nl nog meer ayurvedische supplementen, waaronder kurkuma


Samenstelling

Ashwagandha Extract 500 mg

Inhoud:
60 vegetarische capsules, 40 gram.

 

Bevat per capsule:  
Ashwagandha (Withania somnifera) extract (Sabinsa®) (wortel)
(Gestandaardiseerd op min. 7% total withanoliden)
500 mg

 

Ingrediënten:
Ashwagandha extract, capsule (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat)

 

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) 2 tot 3 maal daags 1 capsule. Dosering niet overschrijden.

 

Geschikt voor vegetariërs.

 

Bewaaradvies:
Droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

 

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Dit is een voedingssupplement en vormt geen vervanging voor gevarieerde voeding.

 

Capsule maat


Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ashwagandha Extract
Uw waardering

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!