Ashwagandha-extract

Waardering:
94% of 100
119  Reviews
 • Rustgevend*
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans*
 • Bevat 500 mg gestandaardiseerd extract per capsule
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
21,95
 • 2 voor 17,56 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 16,46 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 15,37 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Onze ashwagandha-capsules zijn gestandaardiseerd op een van de hoogste niveaus aan withanoliden, namelijk 7%. Ashwagandha is een belangrijk kruid in de Ayurvedische gezondheidsleer. Een belangrijke eigenschap van ashwagandha is dat het gunstig is voor een goede geestelijke balans. Bovendien ondersteunt ashwagandha de mannelijke potentie en de vrouwelijke gezondheid.

Ashwagandha-extract

Kenmerken

 • Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress*
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans*
 • Rustgevend*
 • Helpt bij geestelijke druk en inspanning*
 • Antioxidant*
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Waarom onze ashwagandha-capsules kopen?

In de ayurvedische kruidenkunde wordt ashwagandha gekenmerkt als een 'rasayana'. Dat betekent dat het wordt gebruikt om de fysieke en mentale gezondheid te ondersteunen. Veel van onze klanten bestellen ashwagandha-extractsupplementen om zich beter te kunnen aanpassen in stresssituaties. Het wordt ook vanwege z'n rustgevende invloed ingezet om beter te kunnen slapen of om een evenwichtige geest te ondersteunen. In India, waar het kruid vandaan komt, is men ervan overtuigd dat het extract voor de mannelijkheid en kracht van een paard zorgt.

Leverancier Sabinsa® bewaakt de authenticiteit en herkomst van de grondstof 

Onze ashwagandha-capsules (Withania somnifera) zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hoewel ashwagandha al sinds de oudheid wordt gebruikt, varieert de kwaliteit bij verschillende aanbieders. Ashwagandha behoort tot onze ayurvedische supplementen. Onze leverancier Sabinsa® is al meer dan twintig jaar een toonaangevend bedrijf in ayurvedische kruiden. Het bedrijf beschikt over strenge protocollen bij het telen van dit steeds populairder wordende kruid. De leverancier bewaakt de authenticiteit en herkomst van de grondstof voor de ashwagandha-extract-capsules.

Kwaliteitstests voor een continue kwaliteit van het extract

Voor elke batch worden fit-for-quality kwaliteitstests uitgevoerd om problemen met betrekking tot de kwaliteit uit te sluiten. Daardoor kunnen wij een continue, hoogwaardige kwaliteit van onze ashwagandha-extract garanderen. Er wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar de periode waarin de wortels worden geoogst. Daarnaast worden er bij het extractieproces geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt. Het belangrijkste is dat het ashwagandha-extract uitgebreid op ongewenste stoffen en zuiverheid wordt getest. Ook wordt gecontroleerd dat het extract een minimum aan actieve inhoudsstoffen bezit. U kunt dan denken aan de alkaloïden en withanoliden. Zo zorgen wij ervoor dat u bij ons een kwalitatief goed ashwagandha-extract kunt kopen.

Waar is ashwagandha goed voor? 

Het gebruik van ashwagandha kent veel voordelen. Omdat ashwagandha invloed heeft op zowel het lichaam als de geest, kan de wortel voor vele toepassingen worden gebruikt. Tegenwoordig leven wij in een gehaaste samenleving en daarbij kan dit extract goede ondersteuning bieden. In de ervaringen van onze klanten, wordt het rustgevende effect van dit kruid opvallend vaak genoemd. Een ontspannen geest is belangrijk voor een goede nachtrust. En een goede nachtrust is vaak de start voor weer een nieuwe dag vol energie met een goed gemoed.

Ashwagandha behoort tot de soort Magnoliophyta en staat ook bekend als 'Indiase ginseng' en 'winterkers'. De letterlijke betekenis van het woord ashwagandha is ‘paardengeur’. Ashwagandha-extract heeft een sterke, aardse geur en de geur van de verse wortels van het kruid doen een beetje denken aan de geur van een paard. Al eeuwen gaat in India de legende rond dat men door het gebruik van ashwagandha de kracht en vitaliteit van een paard verkrijgt. Dat is op zijn minst opmerkelijk, omdat de Latijnse soortnaam ‘somnifera’ kan worden vertaald als 'slaapverwekkend'. 

Wat zit er allemaal in ashwagandha?

Als u een ashwagandha-supplement koopt, is het van belang dat de capsules een hoge concentratie aan actieve inhoudsstoffen bevatten. Het bestanddeel waar het hierbij om draait, is withanolide. Er zijn namelijk grote verschillen tussen verschillende merken en tussen het withanolidegehalte. De hoeveelheid withanolides varieert meestal tussen de 1,5 en 5%. Wij kopen ons hoge kwaliteit extract in bij een van de marktleiders (Sabinsa®) in ayurvedische producten en garanderen een minimum hoeveelheid van maar liefst 7% withanolides. Om een zo breed mogelijk spectrum te kunnen aanbieden, is het extract daarnaast gestandaardiseerd op minimaal 1% alkaloïden. Veel klanten die onze capsules kopen, zijn dan ook van mening dat dit product de beste prijs/kwaliteitverhouding in Nederland heeft.

7 Redenen om onze ashwagandha extract capsules te bestellen

 • Premium kwaliteit
 • Hoog gestandaardiseerd op 7% withanoliden
 • Breed spectrum aan actieve bestanddelen
 • Volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Ashwagandha-extract 500 mg

Inhoud:
60 vegan capsules, 39 gram.

Bevat per vegan capsule:  
Ashwagandha-extract (Withania somnifera) (wortel)
(Gestandaardiseerd op min. 7% total withanoliden) (Sabinsa®)
500 mg

Ingrediënten:
Ashwagandha, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 2 tot 3 maal daags 1 capsule.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing:
Raadpleeg vóór gebruik uw arts of apotheker bij een schildklieraandoening, gebruik van schildklierhormonen en/of antidepressiva.

Bewaaradvies:
Droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Capsulemaat 0

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ashwagandha-extract
Uw waardering