Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Vitamine C

Vitamine C is de bekendste vitamine. Vitamine C is wateroplosbaar en fungeert in het lichaam als antioxidant. Voldoende vitamine C is nodig voor het behoud van sterke botten en een goede weerstand. Daarnaast stimuleert het de opname van ijzer. Bekijk onderstaand de relevante informatie over vitamine C en de producten.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitamine C: een belangrijke antioxidant

Vitamine C (ascorbinezuur) is een belangrijke antioxidant die vrije radicalen onschadelijk maakt. Vrije radicalen zijn stoffen die schade kunnen toebrengen aan onze cellen en weefsels. Gelukkig heeft ons lichaam natuurlijke ‘soldaten in dienst' die onze weerstand ondersteunen en ons beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf: de antioxidanten. Zij vangen vrije radicalen af en zorgen ervoor dat de balans in ons lichaam wordt hersteld.

Vitamine C is zo’n belangrijke antioxidant. Helaas kan ons lichaam zelf geen vitamine C aanmaken, al zijn er geruchten dat we dat vroeger wel konden. We krijgen vitamine C binnen via onze voeding en dranken. Ook vitamine C poeder, tabletten, pillen en bruistabletten kunnen uitkomst bieden als u vermoedt dat u wat extra vitamine C kunt gebruiken.

Vitamine C: waar is het goed voor?

 • Het draagt bij aan de instandhouding van tanden, sterke botten en soepel kraakbeen
 • Het helpt bij de vorming van collageen
 • Het is goed voor huid, haren en gebit
 • Het ondersteunt het energieniveau
 • Het is goed voor de hersenfunctie, het geheugen, en de concentratie
 • Het ondersteunt het immuunsysteem
 • Het ondersteunt de opname van ijzer
 • Het is goed voor de gemoedstoestand
 • Het is belangrijk voor de bloedvaten
 • Het is een antioxidant

Vitamine C in groente en fruit: van rode paprika tot rozenbottel

Groente en fruit zijn van nature rijk aan vitamine C, vooral als u kiest voor groente en fruit van biologische oorsprong. Iedereen weet dat een glas versgeperst sinaasappelsap veel vitamine C bevat. Maar ook kiwi, granaatappel, rozenbottel, blauwe bessen, watermeloen en rode paprika zijn uitstekende bronnen van deze super-antioxidant.

Vitamine C-supplementen

Wilt u zeker weten dat u de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt? Dan kunt u ter ondersteuning een van onze vitamine C-supplementen kiezen. 

Wij verkopen vitamine C-tabletten en -capsules in verschillende doses: 

Daarnaast verkopen we ook fruitpoeders met veel natuurlijk vitamine C, zowel in poedervorm als in capsules.

 

Verschil vitamine C en Ester-C

Er bestaan verschillende vormen van vitamine C. Ester-C is de niet-zure variant van vitamine C. Hierdoor is dit supplement maagvriendelijk. Als u niet goed tegen de gewone vitamine C kunt, dan kunt u het beste kiezen voor Ester C.  Daarnaast blijkt uit diverse studies dat Ester-C beter wordt opgenomen in het bloed dan gewone vitamine C.

Vitamine C kopen?

Als u vitamine C wilt kopen, dient u verschillende zaken in de gaten houden:

 • Is de leverancier betrouwbaar?
 • Werkt de leverancier volgens vastgestelde kwaliteitsnormen?
 • Welke vorm van vitamine C past het best bij mijn lichaam?
 • Welke dosering heb ik nodig?

Bij vitaminesperpost.nl verkopen wij alleen vitamine C-supplementen van betrouwbare, internationale leveranciers die volgens de strenge kwaliteitsnormen van de GMP werken. U kunt bij ons terecht voor vitamine C-tabletten, -capsules en -pillen met een hoge dosering of minder hoge dosering.

Als u moeite heeft om capsules of tabletten door te slikken, raden wij u van harte onze vitamine C-fruitpoeders aan. Deze kunt u direct gebruiken en mengen met water, yoghurt of een van uw andere favoriete dranken. Zo creëert u binnen een handomdraai een heerlijke vitamine C-smoothie of -drank! Camu Camu-poeder en duindoornpoeder staan bekend om hun uitzonderlijk hoog vitamine C-gehalte, maar er zijn meer vitamine C-poeders die geschikt zijn. Voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Bekijk al onze vitamines hier.

Last van keuzestress?

Pak dan uw telefoon en bel ons vrijblijvend voor persoonlijk advies. Onze vriendelijke vitamine-experts staan u graag te woord tijdens kantooruren via telefoonnummer: +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief).