Overig

Producten 1-20 van 63

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom voedingssupplementen gebruiken?

Voedingssupplementen zijn producten die als aanvulling op de dagelijkse voeding kunnen worden gebruikt. Ze bevatten stoffen die mensen niet altijd voldoende via hun voeding binnenkrijgen of aanmaken. Het kan ook zo zijn dat u extra behoefte hebt aan bepaalde voedingsstoffen door uw leefomstandigheden. De supplementen bevatten vitamines, mineralen en/of bioactieve stoffen. 

U haalt de meeste gezonde stoffen die het lichaam nodig heeft uit uw voeding. Goede voorbeelden zijn groente en fruit. Dit betekent dat u met een gevarieerd en gezond dieet in principe alle voedingsstoffen binnen zou moeten krijgen die u minimaal nodig heeft. Voor de meeste mensen is het echter lastig om elke dag gezond te eten. Zij kunnen dus wel een aanvulling op hun dagelijkse voeding gebruiken. In dat geval kan het geen kwaad om een voedingssupplement met extra vitamines en mineralen te gebruiken. Voorbeelden van populaire voedingssupplementen  - uit ons grote assortiment van ruim 800 producten - zijn kurkuma, macaDIM Plus en D-mannose supplementen. 

Welke soorten voedingssupplementen zijn er?

Voedingssupplementen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en in een hoge of lage dosering. Meestal zijn het pillen of capsules, soms ook druppels of oliën. We kennen supplementen met maar één vitamine of mineraal en daarnaast zijn er multisupplementen met een combinatie van vitamines en mineralen. U kunt hierbij denken aan een antioxidant complex, een vitamine B-complex of een Multivitamine Plus tablet of -capsule. Veel voedingssupplementen zijn gemaakt van planten- en kruidenextracten of synthetische of industrieel geproduceerde mineralen, vitamines of bioactieve stoffen. Hoewel ze industrieel zijn gemaakt, hebben ze dezelfde werking als de stoffen die van nature in onze voeding zitten.

De supplementen zijn niet alleen handig om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen te komen. Sommige zijn daarnaast populair bij sporters als ondersteuning van de training, ter verzorging van spieren na het sporten en voor herstel na een fysieke inspanning. Lees onze tips over hoe u grote voedingssupplementen het beste kunt innemen.

Waarom is het goed om supplementen gebruiken?

Er zijn talloze redenen waarom mensen als aanvulling op hun dagelijkse voeding voedingssupplementen gebruiken. Sommige helpen bij de gemoedstoestand, hebben een gunstig effect op de geestelijke balans, helpen bij vermoeidheid of bieden steun bij de overgang. Andere zijn weer een steuntje in de rug bij het afvallen, zijn goed voor het haar of het collageen of om het concentratievermogen ondersteunen. U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een voedingssupplement dat bij u past. Het lichaam heeft immers allerlei vitaminesmineralen en andere gezonde stoffen in bepaalde hoeveelheden nodig om goed te kunnen functioneren.

De meeste mensen halen deze stoffen niet volledig uit hun dagelijkse voeding en hebben behoefte aan extra vitamines. Bedenk daarbij dat elk mens een eigen individuele behoefte heeft aan bepaalde stoffen. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, roken of de leeftijd. Supplementen zijn heel geschikt om aan die verhoogde behoefte te voldoen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wanneer een voedingssupplement begint te werken

Supplementen mee in het vliegtuig

Voedingssupplementen mogen gewoon op reis in het vliegtuig worden meegenomen. Er is geen medisch paspoort voor nodig.

Tips om onbezorgd een voedingssupplement mee te nemen in het vliegtuig:

  • Neem het supplement mee in de originele verpakking. 
  • Probeer alleen een nieuwe, onaangebroken verpakking mee te nemen.
  • Neem niet meer mee dan u daadwerkelijk nodig hebt. Grote hoeveelheden kunnen als handel worden beschouwd en dat is natuurlijk niet altijd toegestaan.
  • Vraag de specifieke regels omtrent het voedingssupplement dat u mee wil nemen aan bij de douane. Bij twijfel altijd doen!

Hoe kiest u het juiste supplement?

Omdat elk mens anders is en anders op een product kan reageren, is het belangrijk om niet klakkeloos allerlei voedingssupplementen tegelijkertijd te gebruiken. Het is altijd goed om eerste informatie in te winnen. Bij ons kunt u elke werkdag telefonisch terecht om informatie te vragen en u te laten voorlichten over voedingssupplementen en hun interactie met elkaar. U kunt natuurlijk ook een arts of een deskundige om advies vragen over de juiste supplementen voor u. In geval van zwangerschap dient u dit altijd te doen omdat niet alle voedingssupplementen in die periode geschikt zijn voor u. Zo kan een teveel aan vitamine A tijdens de zwangerschap schade aan het ongeboren kind veroorzaken. Het is dus altijd van belang om het juiste voedingssupplement te kiezen.