Urinewegen

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Onze nieren filteren elke dag 120 tot 150 liter bloed

De urinewegen bestaan uit de nieren, de urineleiders, de blaas en de plasbuis. De nieren filteren afvalstoffen uit het bloed. Bruikbare stoffen worden via de nierader weer naar het bloed teruggevoerd. De nieren zijn twee boonvormige organen en hebben elk ongeveer de grootte van een vuist. Ze bevinden zich net onder de ribbenkast, één aan elke kant van de wervelkolom. Elke dag filteren de nieren ongeveer 120 tot 150 liter bloed. We produceren per dag ongeveer 1 tot 2 liter urine. De nieren werken 24/7 door.

Hoe werken de nieren, de urinewegen en de blaas? 

Vanuit het midden van de nier loopt een dunne buis van ongeveer 30 cm lang. Via deze buis (de urineleider) loopt de urine naar de blaas.

De blaas is een hol, sterk gespierd, ballonvormig orgaan dat uitzet als het zich vult met urine. Hoewel een persoon de nierfunctie niet controleert, heeft een persoon wel controle wanneer de blaas leegloopt. De blaas slaat urine op totdat iemand een geschikte tijd en plaats vindt om te plassen. Een normale blaas werkt als een reservoir en kan 1,5 tot 2 kopjes urine bevatten. Hoe vaak een persoon moet plassen, hangt af van hoe snel de nieren de urine produceren. De spieren van de blaaswand blijven ontspannen terwijl de blaas zich met urine vult. Als de blaas vol raakt, maken de hersenen signalen aan die ons erop attenderen dat we moeten plassen. Als we plassen, loopt de blaas leeg door de urethra (de plasbuis), die zich onderaan de blaas bevindt.

Hoe kunnen we de urinewegen ondersteunen met supplementen? 

We verkopen bij vitaminesperpost.nl een aantal supplementen waarmee we de nieren en de blaasfunctie kunnen ondersteunen:

Chlorofyl is het groene pigment dat door planten, bladeren en algen wordt geproduceerd. Dit supplement bevat naast deze plantaardige stof ook alfalfa. Alfalfa (Medicago Sativa). Dit is een kiemgroente en bevat nuttige voedingsstoffen. Alfalfa is goed voor de blaasfunctie en de urinewegen*.

Uva ursi of Berendruif is een struikachtige plant die onder meer in de duinen voorkomt. Het is een antioxidant, die bovendien goed is voor de blaas en de urinewegen*.

Pompoenpitolie. De pompoen is een gezonde vrucht die rijk is aan vitamines, mineralen, fyto-oestrogenen, alkaloïden en fytosterolen. Uit de vele pitten die deze vrucht bevat, kan een olie worden gewonnen. Pompoenpitolie is een goede ondersteuning voor het behoud van de normale functie van de blaas en de urinewegen*. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op de prostaat van de man*.

Solidago virgaurea (echte guldenroede of goldenrod) is een veelzijdige plant die van oudsher wordt gebruikt om de nier- en blaasfunctie te ondersteunen*.

Vochtbalans Plus is een unieke samenstelling met 7 kruiden die de nierfunctie en de urinewegen ondersteunen*. Ook dragen ze bij aan een normale vochtbalans van het lichaam*.

Cranberry Plus is een speciale formule van cranberry-extract met uva ursi. Uva ursi ondersteunt de blaas en urinewegen*

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Contact met Vitaminesperpost.nl?

Wij hebben verschillende voedingssupplementen waarmee u uw nieren, blaas en urinewegen kunt ondersteunen. Als u meer informatie wilt of hulp bij het maken van de voor u juiste keuze, kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.