Antioxidanten

Producten 1-20 van 63

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines C en E, bètacarroteen, het lichaamseigen glutathion, de mineralen selenium en zink en bioactieve stoffen zoals flavonoïden. De letterlijke uitleg van het woord antioxidant is ‘tegen oxide’. Oxidatie betekent ‘uit elkaar vallen’. Het is te vergelijken met het roesten van ijzer. De oorzaak van oxidatie ligt bij de ‘vrije radicalen’. Dit zijn stoffen die onze gezonde cellen beschadigen. Antioxidanten vangen vrije radicalen om gezonde cellen en weefsels te beschermen. 

Vrije radicalen in het lichaam

Als de balans zoek is, zijn er meer vrije radicalen in ons lichaam aanwezig dan antioxidanten. Deze vrije radicalen tasten niet alleen ongezonde maar ook gezonde weefsels en cellen aan. Er zijn allerlei factoren die deze balans kunnen verstoren, zoals een ongezond voedingspatroon, roken, stress, medicijnen en luchtvervuiling. Gelukkig is er ook goed nieuws! Als we de beschikking hebben over een flink arsenaal aan antioxidanten, ondersteunt dat onze gezondheid. Onze natuurlijke ‘bodyguards’, de antioxidanten, zijn in staat om vrije radicalen te vangen en onschadelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten ons lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Antioxidantensupplementen kopen bij vitaminesperpost.nl

Bij vitaminesperpost.nl kunt u verschillende supplementen zoals pillen en poeders met antioxidanten kopen. Ze vormen een goede aanvulling op een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Wij hebben voor elk wat wils. Onze supplementen met antioxidanten zijn ideaal voor mensen met een drukke leefstijl die zeker willen weten dat ze er toch voldoende van binnenkrijgen.

Antioxidanten in voeding

Via gezonde voeding kunnen we veel antioxidanten binnen krijgen. Groenten, fruit, noten, kruiden en specerijen zitten vol met antioxidanten. Blauwe bessen, pure chocolade en zelfs rode wijn bevatten grote hoeveelheden antioxidanten, waaronder vitamine C, E en flavonoïden. Daarnaast krijgt u deze superbeschermers binnen via bepaalde soorten thee, vers vruchtensap, maar ook koffie. Als u twijfelt of u dagelijks voldoende antioxidanten via de voeding binnenkrijgt, kunt u kiezen voor een supplement. 

Hieronder ziet u een overzicht van fruit en groente die veel antioxidanten bevatten:

Antioxidanten pillen

‘Antioxidantenbom’ van fruit en superfoodpoeders

Als u liever geen capsules slikt, maar toch extra antioxidanten wilt binnen krijgen, raden wij aan om onze fruit- en superfoodpoeders te kopen. U kunt deze antioxidante poeders mengen met water, sap of yoghurt. Zo treft u de poeders van wilde vruchten aan zoals wilde framboos, wilde zwarte bes, wilde lingonbes, wilde blauwe bosbes, en wilde veenbessen of cranberry's. Combineer meerdere fruitpoeders in een heerlijke smoothie met wat vers fruit en u heeft een ware 'antioxidantenbom'.