Calcium AKG

Waardering:
87% of 100
3  Reviews
 • 400 mg puur alfa-ketoglutaraat (AKG) gebonden aan calcium
 • Sportvriendelijk anti-verouderingssupplement¹
 • Bevordert de energiestofwisseling
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
Lentedeal 26,31 Normale prijs 30,95
 • 2 voor 21,67 per stuk en bespaar 30%
 • 3 voor 20,12 per stuk en bespaar 35%
 • 4 voor 18,57 per stuk en bespaar 40%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

40% KORTING
bij 4 dezelfde producten

35% KORTING
bij 3 dezelfde producten

30% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Calcium alfa-ketoglutaraat (Ca-AKG) is een lichaamseigen essentiële verbinding die een belangrijke rol speelt in veel fundamentele biologische lichaamsprocessen. Ca-AKG wordt van nature in het lichaam aangemaakt. Vanaf het 40ste levensjaar vermindert de productie van deze stof aanzienlijk. Vitaminesperpost.nl verkoopt 400 mg pure calcium AKG per vegan capsule. Dit sportvriendelijke anti-verouderingssupplement¹ vermindert onder meer de zichtbare tekenen van het ouder worden. De calcium in dit supplement bevordert de energiestofwisseling en is goed voor de werking van uw spieren. Alfa-ketoglutaraat (AKG) kan niet door inname van voeding worden verkregen.

Kenmerken

 • 400 mg pure lichaamseigen alfa-ketoglutaraat gebonden aan calcium  
 • Sportvriendelijk anti-verouderingssupplement¹
 • Bevat calcium:
  - Bevordert de energiestofwisseling
  - Goed voor de werking van de spieren
 • Belangrijk voor veel levensondersteunende processen en signaalsystemen in het lichaam
 • Vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden
 • 100% vegan supplement
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus 

¹In relatie tot uiterlijk.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is Calcium AKG?

Calcium Alfa-Ketoglutaraat (Calcium AKG of Ca-AKG) is een veelvuldig onderzocht molecuul met veel functies in onze lichaamscellen. Deze lichaamseigen stof is onder meer een voorloper van glutamine. Dit is een integraal bestanddeel van de citroenzuurcyclus. Hierdoor is calcium AKG onder meer bij sporters geliefd. Als reactie horen wij terug dat veel sporters zich energieker voelen na hun trainingen. Ook zijn er veel onderzoeken gedaan naar deze stof als supplement tegen veroudering¹. Alfa-ketoglutaraat kan niet door inname van voeding worden verkregen.

Calcium alfa-ketoglutaraat (calcium AKG) tegen veroudering¹

Vanaf het 40ste levensjaar vermindert de productie van alfa-ketoglutaraat in ons lichaam aanzienlijk. Tussen het 40ste en 80ste levensjaar is de aanwezigheid in het lichaam van AKG maar liefst 10 keer zo laag als voor het 40ste levensjaar. Op het 80ste levensjaar is het AKG-niveau in uw lichaam slechts 10% van toen u 40 was! Een meerjarige, gecontroleerde studie bij oude muizen, uitgevoerd door het Buck Institute for Research on Aging, toonde aan dat calcium alfa-ketoglutaraat (calcium AKG) goed als anti-agingsstof kan worden ingezet. Het helpt tegen veroudering¹ omdat het inspeelt op meer dan dertig tekenen van leeftijdsgebonden kwetsbaarheden. Calcium alfa-ketoglutaraat vermindert zo de zichtbare tekenen van het ouder worden.

Alfa-ketoglutaraat (AKG) versus calcium alfa-ketoglutaraat (Ca-AKG)

De meeste alfa-ketoglutaraatsupplementen bevatten alleen alfa-ketoglutaraat. Calcium alfa-ketoglutaraat (calcium AKG of Ca-AKG) is een stabiele vorm van AKG en biedt hierdoor een meerwaarde. Bij regulier alfa-ketoglutaraat zijn de moleculen niet aan een calciumatoom gekoppeld. Bij calcium alfa-ketoglutaraat is dit wel het geval. Hierdoor wordt de stof langzamer in de darm opgenomen en komt daardoor ook langzamer in de bloedbaan. Dit maakt calcium AKG langer effectief in het lichaam en verbetert zo zijn biologische beschikbaarheid.

Wat zijn de eigenschappen van een AKG-supplement?

AKG wordt als reactie op de inname van vetten, koolhydraten en eiwitten geproduceerd. Bij de vertering hiervan worden voedingsmoleculen afgebroken die uiteindelijk elke cel in ons lichaam bereiken. In zo’n lichaamscel vindt de voedselstofwisseling plaats in de mitochondriën, oftewel de energiefabriekjes van ons lichaam. Deze mitochondriën worden vaak de ‘krachtpatsers’ van de cellen genoemd. Hierdoor bevordert dit supplement de energiestofwisseling. Ook is het goed voor de werking van de spieren.

Calcium AKG bindt het mineraal fosfaat in het lichaam en voert dit af als afvalstof. Hierdoor blijft het normale evenwicht van calcium en fosfaat in het lichaam behouden. Op deze manier is calcium alfa-ketoglutaraat betrokken bij het beheersen van verschillende mechanismen die van belang zijn tegen veroudering¹.

Waarom Calcium AKG bij vitaminesperpost.nl kopen?

Het vegan Calcium AKG-supplement dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevat essentiële lichaamseigen calcium alfa-ketoglutaraat. Zowel onder sporters als tegen veroudering¹ is dit supplement geliefd. Onze vegan Calcium AKG-capsules zijn in Nederland volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Bovendien profiteert u bij vitaminesperpost.nl altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Snel + gratis bezorgd binnen heel Nederland

Samenstelling

Calcium AKG

Inhoud:
60 vegan capsules, 32 gram.

Ingrediënten per vegan capsule: RI*
Alfa-ketoglutaraat gebonden aan calcium (Ca-AKG) 400 mg  
Levert:
- Calcium

72 mg

9%

* Referentie-inname

Ingrediënten:
Alfa-ketoglutaraat, calcium, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 maal daags 2 capsules met een groot glas water tijdens of vlak na een maaltijd. Voor sporters: neem de capsules 30 tot 60 minuten voor de training.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Calcium AKG
Uw waardering