Folaat Foliumzuur Sterk

Waardering:
100% of 100
1  Review
 • De best opneembare vorm van foliumzuur: folaat 5-MTHF van Quatrefolic®
 • Bevat een hoge dosering van 1000 mcg actief foliumzuur
 • Goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen
Op voorraad: Ja
Nog 6 beschikbaar
Inhoud
100 capsules
30,95
 • 2 voor 24,76 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 23,21 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 21,67 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Folaat 5-MTHF is de bioactieve vorm van foliumzuur (vitamine B11). Als u foliumzuur wilt gebruiken, is folaat 5-MTHF altijd de betere keuze. Ons lichaam maakt zelf geen foliumzuur aan en dus zeker ook geen folaat. Voldoende inname uit voeding en/of suppletie is zodoende noodzakelijk. Bewust kiest vitaminesperpost.nl ervoor dat u alleen het wereldwijd gepatenteerde Quatrefolic®-folaat bij ons kunt kopen. Quatrefolic® heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van andere vormen van folaat 5-MTHF.

Folaat Foliumzuur Sterk

Kenmerken

 • Hooggedoseerde actieve vorm van foliumzuur: folaat 5-MTHF van Quatrefolic®
 • Bevat 1000 mcg folaat 5-MTHF van Quatrefolic® per capsule
 • Goede opneembaarheid en werkzaamheid
 • Heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen
 • Goed voor de homocysteïnestofwisseling
 • Draagt bij aan de groei van de foetus tijdens de zwangerschap
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.

Logo Quatrefolic


Meer informatie

Wat is foliumzuur (vitamine B11)?

Foliumzuur (vitamine B11, in het buitenland ook wel vitamine B9 geheten), staat vooral bekend als de vitamine voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Foliumzuur doet echter nog zoveel meer. Deze wateroplosbare vitamine is namelijk essentieel voor ons immuunsysteem, energieniveau en concentratievermogen. 

Waar zit foliumzuur in?

Ons lichaam maakt zelf geen foliumzuur aan. Daarom moeten we het via onze voeding binnenkrijgen. Volkoren graanproducten, groene bladgroente en fruit zijn goede bronnen van foliumzuur. Ook spruitjes en broccoli bevatten hoge doses vitamine B11. De bereidingswijze van uw voeding is van invloed op het foliumzuurgehalte. Door groente in water te koken, gaat tussen de 50% en 80% van het foliumzuur verloren. Ook een lange kooktijd heeft nadelige invloed. U kunt het foliumzuurverlies beperken door uw groente in weinig water kort te koken (blancheren) of door ze te stomen.

Wat is folaat?

Folaat is de bioactieve, natuurlijke vorm van foliumzuur. Dit betekent dat de opname ervan veel beter is dan van synthetische foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur). Synthetisch foliumzuur in supplementen wordt niet volledig omgezet in de actieve vorm. Hierdoor kan dit niet-omgezette foliumzuur zich in de bloedsomloop ophopen. Deze slechte vorm van vitamine B11 verkoopt vitaminesperpost.nl daarom bewust niet. Ons supplement Folaat Foliumzuur Sterk bevat folaat van Quatrefolic®. Dit merk levert als enige glucofolaat, wat de best opneembare vorm van folaat is. Het is verstandig dit supplement te combineren met vitamine B12. 

Wat is de werking van folaat?

Folaat of foliumzuur staat vooral bekend als supplement voor zwangeren. Niet voor niets stelt De Gezondheidsraad dat folaat bijdraagt aan de groei van de foetus tijdens de zwangerschap. Het heeft echter nog vele andere gezondheidseigenschappen. Zo ondersteunt folaat de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Hierdoor is een hele belangrijke vitamine bij vermoeidheid. Folaat heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Mede hierdoor is folaat goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen.

Ook ondersteunt folaat de homocysteïnestofwisseling. Homocysteïne is een lichaamseigen stof. Het komt vrij bij de omzetting van het aminozuur methionine naar andere aminozuren. Normaal gesproken bevat het menselijk lichaam een aanvaardbare hoeveelheid homocysteïne. We willen echter niet te veel van deze stof in het bloed hebben. Homocysteïne is in hoge concentraties namelijk een ongunstig stofwisselingsproduct. Folaat is goed voor de stofwisseling van homocysteïne en draagt daardoor bij aan een normale concentratie in het bloed. 

Tot slot heeft folaat ook een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het zo mede voor een goede weerstand.

Welke folaat is de beste?

Vitaminesperpost.nl verkoopt uitsluitend folaat-capsules van het gerenommeerde merk Quatrefolic®. Dit is de handelsnaam van folaat 5-methyltetrahydrofolaat (folaat 5-MTHF). Quatrefolic® staat garant voor veiligheid, kwaliteit en een uitstekende biologische beschikbaarheid. Quatrefolic® is ontwikkeld door de Italiaanse fabrikant Gnosis, een specialist op het gebied van folaat. Quatrefolic® is de best opneembare variant van deze belangrijke vitamine. Het bevat natuurlijk folaat 5-MTHF gebonden aan glucosaminezout, in plaats van aan calciumzout.

Veel folaatsupplementen bevatten een calciumzoutbinding. De binding met glucosaminezout van ons Folaat Foliumzuur Sterk-supplement lost tot wel 100 keer beter op in water dan een gemiddelde calciumzoutbinding. Dit is belangrijk omdat ons lichaam voor ruim 65% uit water bestaat. Een hoge wateroplosbaarheid staat daardoor garant voor een betere opname van folaat in de spiercellen. Hierdoor draagt het bij aan een goede toegang van dit nutriënt in het bloed en de bloedsomloop.

Bekijk hier de film over Quatrefolic®:

Waarom Folaat Foliumzuur Sterk-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

In het oerwoud van foliumzuur en folaatpillen, -tabletten en -capsules, kunt u erop vertrouwen dat u bij vitaminesperpost.nl de juiste keuze maakt. De Folaat Foliumzuur Sterk-capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten enkel de bioactieve vorm van foliumzuur: natuurlijk folaat 5-MTHF van Quatrefolic®. Niet alleen zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens hebben baat bij vitamine B11. Ook als u een supplement wenst dat uw gebrek aan energie helpt te verminderen en dat goed is voor uw geheugen en concentratie, is folaat een uitstekende keuze. Als u uw supplementen bij vitaminesperpost.nl koopt, profiteert u bovendien van de volgende voordelen:

 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Folaat Foliumzuur Sterk

Inhoud:
100 vegetarische capsules, 30 gram.

Bevat per vegetarische capsule:   RI*
Folaat 5-MTHF (Quatrefolic®**) 1000 mcg 334%

*Referentie-inname

Ingrediënten:
Folaat 5-MTHF (Quatrefolic®), capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 capsule per dag, tijdens of vlak na een maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

**Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.

Capsule maat

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Folaat Foliumzuur Sterk
Uw waardering