Vitamine B12 10.000 mcg

Waardering:
96% of 100
9  Reviews
 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Helpt bij vermoeidheid
 • Goed voor het zenuwstelsel
Niet op voorraad
Inhoud
60 zuigtabletten
34,95
 • 2 voor 27,96 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 26,21 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 24,47 per stuk en bespaar 30%
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Vitamine B12 is betrokken bij verschillende functies, zoals de aanmaak van rode bloedlichaampjes en het afweersysteem. Deze vitamine helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan een goede gemoedstoestand. Vitamine B12 10.000 mcg is een hooggedoseerde vitamine B12-zuigtablet. De zuigtabletten zijn gemaakt van methylcobalamine. Dit is een vorm van vitamine B12 die goed opneembaar is. Door de zuigtabletten onder de tong te leggen, komt de vitamine via de slijmvliezen direct in het bloed en wordt de zure maag vermeden. Wilt u liever een lage dosering? Kies dan voor vitamine B12 1000 mcg.

Vitamine B12 10.000 mcg

Kenmerken

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid
 • Voor de vorming van rode bloedcellen    
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Goed voor het geheugen en het concentratievermogen
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Goed voor het zenuwstelsel
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is vitamine B12?

Vitamine B12 is van vitaal belang voor allerlei processen in het lichaam. Net zoals de andere B-vitamines is B12 oplosbaar in water. Wateroplosbaar betekent dat het kan oplossen in water en vervolgens door de bloedbaan kan reizen. Het menselijk lichaam kan vitamine B12 maximaal vier jaar opslaan. Een teveel aan vitamine B12 wordt via de urine uitgescheiden.

Hoe maken we vitamine B12 aan?

In het lichaam zijn twee stappen nodig om de inname van vitamine B12 uit voedsel te realiseren. Bij de eerste stap wordt vitamine B12 met behulp van zoutzuur in de maag losgekoppeld van het eiwit waaraan vitamine B12 in het voedsel vast zit. In de maag wordt een eiwit aangemaakt dat de ‘intrinsieke factor’ heet. Hiermee wordt vitamine B12 aan het eind van de dunne darm weer verbonden. Vervolgens wordt het door het lichaam opgenomen en gebruikt.

B12 alleen in dierlijke producten

Vitamine B12 is de enige vitamine waarvan we weten dat we hem niet kunnen binnenkrijgen via een plantaardig voedingspatroon met veel groente en fruit of door blootstelling aan de zon. Veel plantenetende zoogdieren zoals runderen en schapen nemen B12 op doordat bacteriën het in hun eigen spijsverteringsstelsel aanmaken. B12 wordt tot op zekere hoogte aangetroffen in de grond en planten. De mens kan vitamine B12 alleen uit dierlijke producten halen. Daarom is het belangrijk dat mensen die veganistisch of streng vegetarisch eten hun vitamine B12 status goed in de gaten houden. De enige plantaardige voedingsmiddelen met B12 zijn voedingsmiddelen die zijn verrijkt met B12 zoals sommige plantaardige melksoorten, sojaproducten en ontbijtgranen.

Vitamine B12 in supplementen, verrijkte voedingsmiddelen of dierlijke producten, wordt met behulp van micro-organismen gemaakt. Vitamine B12 is een vitamine met een gecompliceerde structuur. Het kan alleen door middel van bacteriële fermentatie worden geproduceerd.

Hoe wordt vitamine B12 voor supplementen gemaakt?

Een bacteriële stam wordt opgekweekt in een voedingsbodem met glucose als koolstofbron. Het is een soort bouillon die gedurende 5 dagen op 27⁰ C wordt gehouden onder voortdurende aanvoer van verse lucht. Vervolgens wordt deze bouillon gefiltreerd. Dit filtraat wordt aangezuurd of behandeld met alcohol. Tijdens dit proces wordt er natriumsulfiet aan toegevoegd om de vitamine te stabiliseren. Tenslotte wordt er in sommige gevallen nog een warmtebehandeling uitgevoerd om een complete extractie te verkrijgen. In de laatste fase wordt het filtraat onder vacuüm ingedampt tot een poeder dat in tabletten kan worden gebruikt.

Waarom vitamine B12 10.000 mcg van vitaminesperpost.nl kopen?

De vitamine B12 10.000 mcg zuigtabletten die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten B12 methylcobalamine. Dit is een goed opneembare vorm van vitamine B12. De zuigtabletten bevatten een hoge dosering met maar liefst 10.000 mcg vitamine B12 per tablet. Zo'n smelttablet onder de tong zorgt ervoor dat de vitamine B12 gemakkelijk in het bloed worden opgenomen. Daarnaast profiteert u bij ons altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Vitamine B12 10.000 mcg

Inhoud:
60 vegan zuigtabletten, 15 gram.

Ingrediënten per vegan zuigtablet:   RI*
Vitamine B12 (methylcobalamine) 10.000 mcg  357.143%

Referentie-inname

Ingrediënten:
Vitamine B12 (methylcobalamine), vulstof (cellulose), natuurlijke smaakstof (kersenaroma), zoetstof (isomaltose), antiklontermiddelen (silicium en magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 tot 2 maal daags 1 zuigtablet. Onder de tong laten smelten.

Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing: Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. 

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine B12 10.000 mcg
Uw waardering