Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Hibiscus Extract

Waardering:
90% of 100
2  Reviews
 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Bij vermoeidheid*
Op voorraad: Ja
Inhoud
100 capsules
Lente Deal prijs 16,96 Normale prijs 19,95
 • 2 voor 13,97 per stuk en bespaar 30%
 • 3 voor 12,97 per stuk en bespaar 35%
 • 4 voor 11,97 per stuk en bespaar 40%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

40% KORTING
bij 4 dezelfde producten

35% KORTING
bij 3 dezelfde producten

30% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

De Hibiscus sabdariffa L. (ook: Roselle) is een hibiscussoort. Deze wordt traditioneel als voedingsmiddel in warme en koude dranken gebruikt, als smaak- en kleurstof in de voedingsindustrie en als kruidenmiddel. Onze capsules met hibiscus extract worden van de bloemen gemaakt. Ze bevatten 10% polyfenolen. Het hibiscus extract is goed bij vermoeidheid. Daarnaast is het goed voor het hart, en de bloedvaten. Onze capsules zijn volledig plantaardig en daarom ook geschikt voor vegetariërs en vegans.

Hibiscus Extract

Kenmerken

 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Bij vermoeidheid*
 • Helpt de blaas schoon te houden*
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is hibiscus precies?

De Hibiscus sabdariffa L. is een eenjarige struik die toch nog meer dan twee meter hoog kan worden. De struik heeft meestal gladde, rode stengels. De bloemen zijn crème of lichtgeel en worden roze als ze aan het einde van de dag verwelken. Op dat moment groeit er een typische rode kelk aan. Deze is vlezig, knapperig en sappig. Deze kelk wordt in de loop van de tijd bruin en barst open als hij droog en uitgegroeid is. Zowel de bloemkelk, als de stengels en de bladeren hebben een zure smaak die doet denken aan cranberries. Voor de Hibiscus extract capsules van vitaminesperpost.nl wordt gebruik gemaakt van de bloemen, waardoor een hoogwaardig extract wordt verkregen dat tenminste 10 % polyfenolen bevat.

Hibiscus capsules in plaats van thee of gedroogde bloemen?  

Op de wortels en stengels na, wordt de gehele plant gebruikt. De rode kelken van de hibiscus plant worden in toenemende mate geëxporteerd naar Amerika en Europa. Hier worden ze gebruikt als kleurstof voor levensmiddelen. Van de gedroogde bloemen kan thee worden gezet en de groene bladeren kunnen worden gebruikt als een pittige versie van spinazie. In Oost-Afrika wordt lokale thee van de bloemkelk ‘Sudan-thee’ genoemd. Het sap van de hibiscus bloemkelken wordt daar, samen met andere ingrediënten gebruikt voor een gezondheidsbevorderende drank. Vitaminesperpost.nl verwerkt de hisbiscus in praktische capsules. Daardoor kunt u profiteren van de gezondheidsvoordelen die deze plant biedt, maar dan wel met het gemak van een eenvoudig in te nemen, plantaardige capsule.

En waarvoor worden de vlezige bloemkelken van de hibiscus precies gebruikt?

Verse of gedroogde bloemkelken worden gebruikt bij de bereiding van kruidendranken, warme en koude dranken, gefermenteerde dranken, wijn, jam, gelei-zoetwaren, ijs, chocolaatjes, smaakstoffen, puddingen en cakes. In Egypte worden de vlezige kelken gebruikt voor het maken van thee en gefermenteerde dranken. In Sudan en Nigeria worden ze gekookt met suiker. Hiermee wordt een drankje geproduceerd dat bekend staat als 'Karkade' of 'Zoborodo'. In Mexico noemt men dit drankje ‘agua de Jamaica’. In West-Indië tenslotte, worden de kelken ook als kleur- en smaakstof gebruikt in rum.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de Hibiscus sabdariffa L.?

Naast het feit dat de kelken van de Hibiscus sabdariffa L. in allerlei lekkere drankjes worden gebruikt, wordt het ook al eeuwenlang in diverse lokale kruiden toepassingen ingezet. In onze tijd zijn er al diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de mogelijke invloed op de gezondheid. Samenvattingen van deze onderzoeken zijn ruim vertegenwoordigd op het web.

Wat zijn de 10% polyfenolen in de hibiscus extract capsules van vitaminesperpost.nl? 

De capsules van vitaminesperpost.nl bevatten 10% polyfenolen. Hierover bestaat inmiddels de vrij algemeen aanvaarde consensus dat deze een positieve invloed hebben op de gezondheid. Hibiscus extract is een natuurlijk tonicum. Het is goed voor het hart en de bloedvaten*, de blaas en de urinewegen*. Ook helpt het de spijsvertering* en bevordert het een normale stoelgang*.

Waarom hibiscus extract capsules kopen bij vitaminesperpost.nl?

De hibiscusextract capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn gevuld met een hoogwaardig extract uit de bloemen van de Hibiscus sabdariffa L. Daarnaast zijn de capsules volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Ook profiteert u bij ons altijd van de volgende voordelen:

 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Hibiscus Extract

Inhoud:
100 vegetarische capsules, 39 gram.

Bevat per capsule:  

Hibiscus extract (Hibiscus sabdariffa)
(minimaal 10% polyfenolen) (bloem)

250 mg

Ingrediënten:
Hibiscus, capsule (cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) 1 tot 2 maal daags 1 capsule innemen, met een glas water, het liefst rond een maaltijd. Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Capsule maat

 

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hibiscus Extract
Uw waardering