Hibiscusextract

Waardering:
97% of 100
6  Reviews
 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Bij vermoeidheid*
 • Bij zware benen* 
Op voorraad: Ja
Inhoud
100 capsules
22,95
 • 2 voor 18,36 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 17,21 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 16,07 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

De Hibiscus sabdariffa L. (ook: Roselle) is een hibiscussoort. Deze wordt traditioneel als voedingsmiddel in warme en koude dranken gebruikt, als smaak- en kleurstof in de voedingsindustrie en als kruidenmiddel. Onze capsules met hibiscusextract worden van de bloemen gemaakt. Ze bevatten 10% polyfenolen. Het hibiscusextract is goed bij vermoeidheid. Daarnaast is het goed voor het hart en de bloedvaten. Onze capsules zijn volledig plantaardig en daarom ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hibiscusextract

Kenmerken

 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Bij vermoeidheid*
 • Bij zware benen* 
 • Helpt de blaas schoon te houden*
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is hibiscus precies?

De Hibiscus sabdariffa L. is een eenjarige struik die toch nog meer dan twee meter hoog kan worden. De struik heeft meestal gladde, rode stengels. De bloemen zijn crème of lichtgeel en worden roze als ze aan het einde van de dag verwelken. Op dat moment groeit er een typische rode kelk aan. Deze is vlezig, knapperig en sappig. Deze kelk wordt in de loop van de tijd bruin en barst open als hij droog en uitgegroeid is. Zowel de bloemkelk, als de stengels en de bladeren hebben een zure smaak die aan cranberries doet denken. Voor de hibiscusextract-capsules van vitaminesperpost.nl wordt van de bloemen gebruik gemaakt, waardoor een hoogwaardig extract wordt verkregen dat tenminste 10 % polyfenolen bevat.

Hibiscus-capsules in plaats van thee of gedroogde bloemen?  

Op de wortels en stengels na, wordt de gehele plant gebruikt. De rode kelken van de hibiscusplant worden in toenemende mate naar Amerika en Europa geëxporteerd. Hier worden ze als kleurstof voor levensmiddelen gebruikt. Van de gedroogde bloemen kan thee worden gezet en de groene bladeren kunnen als een pittige versie van spinazie worden gebruik. In Oost-Afrika wordt lokale thee van de bloemkelk ‘Sudan-thee’ genoemd. Het sap van de hibiscusbloemkelken wordt daar samen met andere ingrediënten voor een gezondheidsbevorderende drank gebruikt. Vitaminesperpost.nl verwerkt de hisbiscus in praktische capsules. Daardoor kunt u profiteren van de gezondheidsvoordelen die deze plant biedt, maar dan wel met het gemak van een eenvoudig in te nemen, plantaardige capsule.

Waarvoor worden de vlezige bloemkelken van de hibiscus precies gebruikt?

Verse of gedroogde bloemkelken worden gebruikt bij de bereiding van kruidendranken, warme en koude dranken, gefermenteerde dranken, wijn, jam, gelei-zoetwaren, ijs, chocolaatjes, smaakstoffen, puddingen en cakes. In Egypte worden de vlezige kelken voor het maken van thee en gefermenteerde dranken gebruikt. In Sudan en Nigeria worden ze met suiker gekookt. Hiermee wordt een drankje geproduceerd dat bekend staat als 'Karkade' of 'Zoborodo'. In Mexico noemt men dit drankje ‘agua de Jamaica’. In West-Indië tenslotte, worden de kelken ook als kleur- en smaakstof in rum gebruikt.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de Hibiscus sabdariffa L.?

Behalve het feit dat de kelken van de Hibiscus sabdariffa L. in allerlei lekkere drankjes worden gebruikt, wordt het ook al eeuwenlang in diverse lokale kruidentoepassingen ingezet. In onze tijd zijn er al diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de mogelijke invloed op de gezondheid. Samenvattingen van deze onderzoeken zijn ruim op het web vertegenwoordigd.

Waar zijn hibiscusextract-capsules goed voor? 

De capsules van vitaminesperpost.nl bevatten 10% polyfenolen. Hierover bestaat inmiddels de vrij algemeen aanvaarde consensus dat deze een positieve invloed hebben op de gezondheid. Hibiscusextract is een natuurlijk tonicum. Het is goed voor het hart en de bloedvaten, de blaas en de urinewegen. Ook helpt het de spijsvertering* en bij zware benen. 

Waarom hibiscus extract-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

De hibiscusextract-capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn gevuld met een hoogwaardig extract uit de bloemen van de Hibiscus sabdariffa L. Daarnaast zijn de capsules volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Ook profiteert u bij ons altijd van de volgende voordelen:

 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Hibiscusextract

Inhoud:
100 vegan capsules, 40 gram.

Bevat per vegan capsule:  
Hibiscusextract (Hibiscus sabdariffa)
(minimaal 10% polyfenolen) (bloem)
250 mg

Ingrediënten:
Hibiscus, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 tot 2 maal daags 1 capsule tijdens of vlak na een maaltijd met een glas water.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Capsule maat

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hibiscusextract
Uw waardering