Greenfoods

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn Greenfoods?

Greenfoods zijn groene poeders of capsules gevuld met poeders die zijn gemaakt van groene groente, blaadjes, wieren of kruiden. Groene groente bevat niet alleen veel vitamines, mineralen en vezels, maar heeft nog een andere belangrijke eigenschap die onze gezondheid ondersteunt: groente groente bevat veel chlorofyl. Chlorofyl is de naam van de pigmentkorrels in de plant die het blad en de stengels de groene kleur geven. Deze korrels zijn betrokken bij de stofwisseling van de plant.

Wat is chlorofyl?

Chlorofyl is een groen pigment, dat aanwezig is in alle groene planten. Het is verantwoordelijk voor de absorptie van licht waarbij energie wordt geleverd voor de fotosynthese. Fotosynthese is het stofwisselingsproces van planten. Chlorofyl is essentieel voor de fotosynthese. Het helpt planten om licht om te zetten in energie, dat ze vervolgens weer kunnen gebruiken voor groei, de vorming van zaad en vruchten en voor versterking van hun afweersysteem tegen vraat of schimmels bijvoorbeeld.

Opvallende overeenkomsten tussen chlorofyl en hemoglobine

Moleculair gezien lijkt chlorofyl qua structuur op onze rode bloedcel hemoglobine. Met dit verschil dat de kern van chlorofyl uit magnesium (Mg) bestaat en die van hemoglobine uit ijzer (Fe). Chlorofyl werd in 1817 voor het eerst geïsoleerd en benoemd door Joseph Bienaimé Caventou en Pierre Joseph Pelletier. De aanwezigheid van magnesium in chlorofyl werd ontdekt in 1906. Dit was de eerste keer dat magnesium in levend weefsel werd gezien. Hemoglobine werd in 1840 door Friedrich Ludwig Hunefeld ontdekt.

In de twintig jaar die volgden, is veel onderzoek gedaan om te zien of de twee stoffen onderling uitwisselbaar zijn in het lichaam, maar dit lijkt niet het geval. Wel bestaat er een opmerkelijke relatie tussen het complexe proces van ademhaling bij dieren en het even complexe, maar zeer verschillende proces van fotosynthese in planten. Op ecologisch niveau weten we dat de twee processen onderling van elkaar afhankelijk zijn en essentieel zijn voor de instandhouding van al het leven op aarde.

Heme - Chlorophyll

 

Wat kan chlorofyl voor ons lichaam betekenen?

Er wordt veel beweerd over chlorofyl maar er is meer onderzoek nodig naar de potentiële gezondheidsvoordelen. Wat vaststaat, is dat chlorofyl een bommetje van actieve plantenstoffen is. Ons Chlorofyl Plus supplement op basis van spruitgroente alfalfa kan worden ingezet bij overgangsverschijnselen, is goed voor de blaasfunctie en urinewegen en goed voor haren en nagels*. 

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

In welke voeding zit chlorofyl? 

Een van de belangrijkste manieren om chlorofyl te integreren in ons voedingspatroon, is door groene groente te eten, of ze in te nemen in de vorm van capsules, zoals van bijvoorbeeld broccoliartisjok, of de blaadjes van de voedzame wonderboom moringa. Hoe donkerder de bladgroente, hoe meer chlorofyl deze bevat. 

Tarwegras is bijzonder rijk aan chlorofyl en is bij ons verkrijgbaar als tarwegras tabletten, net zoals bijvoorbeeld het Nederlandse ‘superfood’ boerenkool. Op onze Tarwegraspagina vind u meer informatie over onze tarwegras- poeders en tabletten.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of zoekt u ondersteuning bij het maken van keuzes tussen verschillende voedingssupplementen, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 -12.00 en van 13.00 - 17.00 uur op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Ook kunt u ons een mail sturen of contact opnemen via Facebook