Kruiden

Producten 21-21 van 21

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Stress is van invloed op ons afweersysteem

Het immuun- of afweersysteem is enorm belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Er zijn altijd factoren die ervoor kunnen zorgen dat ons afweersysteem minder sterk is. Denk daarbij in de eerste plaats aan oxidatieve stress. Oxidatieve stress veroorzaakt door werk, relaties of door intensief te sporten. Daarnaast zijn er andere leefstijlfactoren die van invloed zijn op ons afweersysteem: roken, het drinken van alcohol, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen, onvolwaardige, industrieel bewerkte voeding en zo meer.

Van oudsher maakt de mensheid al gebruik van de bijzondere kwaliteiten die planten ons hebben te bieden. En hoewel ons leven in de technocratische wereld ver verwijderd lijkt te zijn van de natuur, kunnen we daarvan ook tegenwoordig nog steeds gebruik maken.

Echinacea of Rode Zonnehoed

Het kruidenvoedingssupplement voor het immuunsysteem dat de meeste mensen wel kennen, is echinacea of Rode Zonnehoed. Deze plant met zijn lichtpaarse bloemen heeft een indrukwekkende reputatie. Echinacea ondersteunt het natuurlijk afweersysteem* en heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen*. 

Cat’s claw

Ook Cat’s claw heeft een sterke reputatie als het gaat om het ondersteunen van het immuunsysteem. Cat’s claw is een klimplant die oorspronkelijk in de tropische wouden van Zuid-Amerika voorkomt. De lokale indianen maken al eeuwen gebruik van de binnenbast van deze plant. Deze is goed voor het immuunsysteem* en voor soepele gewrichten*. We verkopen 2 producten met cat’s claw:

Vlierbesextract

De vlierbesboom is veelvuldig in het Nederlandse landschap terug te vinden. Het is een multifunctionele boom: zowel de bloesem als de bessen kunnen worden gebruikt. Van de geurige bloesem zijn heerlijke pannenkoekjes of limonadesiroop te maken, maar met name de bessen zijn, net trouwens als duindoornbessen, goed om het immuunsysteem mee te ondersteunen. Vlierbesextract is gestandaardiseerd op minimaal 30% polyfenolen. Het is een bekende antioxidant*, verzacht de luchtwegen* en ondersteunt het immuunsysteem*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Er zijn nog veel meer plantaardige supplementen de goed zijn voor het immuunsysteem, zoals panax ginseng, gember, goldenseal en astragalus. Meer informatie over kruidensupplementen voor het immuunsysteem vindt u hier

Contact en advies?

Wilt u meer informatie over specifieke kruiden voor uw immuunsysteem die u in onze webshop bent tegengekomen? U kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u graag te woord via telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.