Spieren

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn spieren?

Een spier is eigenlijk een weefsel (groepje cellen) dat de bijzondere eigenschap heeft dat het kan samentrekken en ontspannen. Ons lichaam telt meer dan 600 spieren waarvan de belangrijkste onze hartspier is. Lichaamsbeweging is essentieel voor het behoud van soepele spieren, maar spieren hebben ook voedingsstoffen nodig. Vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetten zijn onmisbaar voor het normaal functioneren van onze spieren. Als u onbewerkte, zelfgemaakte voeding met voldoende vitamines en mineralen met beweging in de buitenlucht combineert, zorgt u zelf voor een normale werking van de spieren.

Supplementen voor sterke spieren

Vitaminesupplementen en natuurlijke middelen kunnen uw spieren ondersteunen. Vooral na een intensieve sport- of trainingssessie vinden onze klanten het prettig om een supplement in te nemen met extra vitamines en andere actieve stoffen voor het behoud van sterke en soepele spieren. Deze dagelijkse aanvulling vitamines en mineralen werkt als ondersteuning van de groei en ontwikkeling van spieren. Onze supplementen voor de spieren bestaan uit creatine, BCAA, vitamines, mineralen, kruiden en vetzuren.

Vitamine D is goed voor de spieren

Omdat we op het noordelijk halfrond van de aarde wonen, krijgen we - zeker in de winter - niet zo veel vitamine D binnen als wenselijk is. Vitamine D wordt door ons lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. Het is daarbij wel van belang erna niet meteen te douchen en ook het gebruik van zonnebrandmiddelen draagt eraan bij dat er, zelfs als de zon schijnt, niet voldoende vitamine D wordt aangemaakt. Daarom -'beter safe than sorry’- is het een goed idee een paar keer per week een vitamine D-supplement in te nemen. Vitamine D speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren en is belangrijk voor de normale werking van onze spieren. Daarnaast vervult het nog een aantal andere belangrijke functies. 

Mineralen voor het behoud van de normale spierfunctie

Ook mineralen spelen een essentiële rol bij het behoud van normaal functionerende spieren en sterke botten. Met name de mineralen calcium en magnesium en kalium zijn onmisbaar voor uw spieren. U kunt deze mineralen los bij ons kopen of in een natuurlijk complex zoals Rode Alg Plus. Dit complex is al jaren geliefd onder mensen die ondersteuning wensen voor hun spieren. Het bevat van nature veel calcium en vitamine D. Dit zijn twee stoffen die bijdragen aan het behoud van soepele spieren.

De rol van vetten voor uw spieren

Voor het behoud van soepele botten en spieren zijn vetzuren van essentieel belang. Ze bevorderen de opname van vitamine D, een vetoplosbare vitamine die in belangrijke mate bijdraagt aan het normaal functioneren van onze spieren. Met name onze CBD-olie, afkomstig van hennepzaad, is goed voor de spieren, gewrichten en ter bescherming van gezonde cellen en weefsels.

Aminozuren: creatine en BCAA

Tot slot willen we u wijzen op creatine en BCAACreatine helpt de prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen. Het zal u niet verbazen dat dit supplement veel door sporters wordt besteld. BCAA bestaat uit 3 van de 20 essentiële aminozuren die die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Met name bij intensieve inspanning en sport zijn voldoende aminozuren nodig om spieren en spierweefsel te ondersteunen.

Welk supplement voor de spieren?

Goed voor de spieren is een gevarieerd dieet en genoeg beweging. Om de groei en ontwikkeling van de spieren te ondersteunen, kunt u kiezen voor vitamines voor de spieren. Met name bij intensieve inspanning is het goed voor de spieren om ze een handje te helpen.

Hulp nodig?

Vindt u het lastig om de verschillende supplementen voor de spieren te vergelijken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Gelukkig staan onze deskundige telefonistes voor u klaar om u vrijblijvend advies te geven. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).