Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Stemming

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stemming

Stemming en humeur zijn twee zaken die dicht bij elkaar liggen. Maar toch is er een nuanceverschil. Het humeur beslaat doorgaans een kortere periode en de oorzaak van het ‘goede’ of ‘slechte’ humeur kan snel worden gevonden. Men kan in een goed humeur zijn doordat het zonnetje schijnt of in een slecht humeur omdat u voor de tweede keer deze maand een lekke band heeft.

Stemming is iets dat meestal langer aanhoudt. Volgens Wikipedia is het ‘één of een combinatie van emoties die een periode de boventoon voert’. Stemming is eigenlijk ook synoniem aan ‘gemoedstoestand’.

Planten extract capsules voor mannen en vrouwen

Hoewel we ook bij het aanhouden van een bepaalde stemming op zoek moeten gaan naar de mogelijke oorzaken, zijn er gelukkig een aantal plantenextract capsules die ons kunnen bijstaan om een goed humeur of een goede gemoedstoestand te behouden. Deze plantenextracten zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen hebben de reputatie dat hun stemming nogal eens wisselt, maar mannen kunnen periodiek net zo goed last hebben van een neerslachtig en somber gevoel. Als het niet maanden duurt, kunnen een aantal plantenextracten ondersteuning bieden:

  • Sint Janskruid (Hypericum perforatum) heeft al eeuwenlang een goede reputatie binnen de klassieke, Europese kruidenleer. Sint Janskruid kan worden gebruikt voor een goede gemoedstoestand en voor een natuurlijke, gezonde slaap.*
  • Saffraan Premium bevat het hoogwaardige Affron® saffraan extract. Dit extract wordt verkregen via een speciale extractiemethode. Het is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Om de opname te verbeteren, is er BioPerine® aan toegevoegd. Saffraan extract biedt ondersteuning bij somberheid en is goed voor de gemoedstoestand.* 
  • 5-HTP (Griffonia simplicifolia) wordt gewonnen uit de zaden van deze Afrikaanse struik. Na de bloei groeien er donkere peulen aan, waaruit de zaden worden geoogst om de stof 5-HTP te winnen. 5-HTP draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren. Het wordt ook wel  gebruikt als alternatief voor St-janskruid.*

*De evaluatie van de gezondheidsclaims is lopende

Voeding is van invloed op de gemoedstoestand

Veel mensen onderschatten de invloed die voeding heeft op de gemoedstoestand. Naast externe factoren staat de gemoedstoestand ook onder invloed van interne factoren. Een stabiele gemoedstoestand is onder meer afhankelijk van een ingewikkeld samenspel tussen verschillende hormonen en stofjes in ons lichaam. Voedingsstoffen zijn verantwoordelijk voor bouwstenen, vitamines en mineralen die er op hun beurt weer voor zorgen dat alles naar behoren werkt.

Wie in een goede stemming wil komen, past allereerst het voedingspatroon aan

Wie langdurig zwaar bewerkte voeding eet, kan op den duur te maken krijgen met een (relatief) tekort aan voedingsstoffen. Misschien is dit tekort nog niet direct zichtbaar in een bloedonderzoek, het is wel degelijk van invloed. Wie een stabiele, positieve gemoedstoestand of stemming wil hebben, begint daarom met het serieus aanpassen van het voedingspatroon: zelf koken, verse producten gebruiken en veel groentes en fruit toevoegen aan het dagelijkse menu.

Contact met Vitaminesperpost.nl?

Wij verkopen verschillende producten die uw stemming en gemoedstoestand kunnen verbeteren. Poeders, vitamines, supplementen, kruidenextracten, capsules, softgels die uw stemming en gemoed ondersteunen of die u helpen bij stemmingswisselingen, koopt u in de webshop van Vitaminesperpost.nl. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u specifieke informatie over de mogelijke werking of bijwerking van een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. U kunt ons bellen of e-mailen.