Stemming

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Stemming

Stemming en humeur zijn twee zaken die dicht bij elkaar liggen. Toch is er een nuanceverschil. Het humeur beslaat doorgaans een kortere periode en de oorzaak van het ‘goede’ of ‘slechte’ humeur kan snel worden gevonden. Men kan in een goed humeur zijn doordat het zonnetje schijnt of in een slecht humeur omdat u voor de tweede keer deze maand een lekke band heeft.

Stemming is iets dat meestal langer aanhoudt. Volgens Wikipedia is het ‘één of een combinatie van emoties die een periode de boventoon voert’. Stemming is eigenlijk ook synoniem aan ‘gemoedstoestand’.

Plantenextract-capsules voor mannen en vrouwen

Hoewel we ook bij het aanhouden van een bepaalde stemming op zoek moeten gaan naar de mogelijke oorzaken, zijn er gelukkig een aantal plantenextract-capsules die ons kunnen bijstaan om een goed humeur of een goede gemoedstoestand te behouden. Deze plantenextracten zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen hebben de reputatie dat hun stemming nogal eens wisselt, maar mannen kunnen periodiek net zo goed last hebben van een neerslachtig en somber gevoel. Als het niet maanden duurt, kunnen een aantal plantenextracten ondersteuning bieden:

  • Sint Janskruid (Hypericum perforatum) heeft al eeuwenlang een goede reputatie binnen de klassieke, Europese kruidenleer. Sint Janskruid bij ups en downs kan worden gebruikt* en helpt om lekker te slapen*. 
  • Saffraan Premium bevat het hoogwaardige Affron® saffraan extract. Dit extract wordt via een speciale extractiemethode verkregen. Het is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Om de opname te verbeteren, is er BioPerine® aan toegevoegd. Saffraanextract biedt ondersteuning bij maandelijkse ongemakken van de vrouw* en is gunstig voor een goede geestelijke balans*. 
  • 5-HTP (Griffonia simplicifolia) wordt uit de zaden van deze Afrikaanse struik gewonnen. Na de bloei groeien er donkere peulen aan, waaruit de zaden worden geoogst om de stof 5-HTP te winnen. 5-HTP draagt bij aan een goede geestelijke balans*. Het wordt ook wel gebruikt als alternatief voor Sint Janskruid.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Voeding is van invloed op de gemoedstoestand

Veel mensen onderschatten de invloed die voeding op de gemoedstoestand heeft. Naast externe staat de deze ook onder invloed van interne factoren. Een stabiele gemoedstoestand is onder meer afhankelijk van een ingewikkeld samenspel tussen verschillende hormonen en stofjes in ons lichaam. De belangrijke stof serotonine, ook wel ons gelukshormoon genoemd, wordt voor maar liefst 95% in de darmen aangemaakt. In dit blog vindt u hoe u serotonine op een natuurlijke manier kunt aanvullen. 

Wie in een goede stemming wil komen, past allereerst het voedingspatroon aan

Wie langdurig zwaar bewerkte voeding eet, kan op den duur te maken krijgen met een (relatief) tekort aan voedingsstoffen. Misschien is dit tekort nog niet direct zichtbaar in een bloedonderzoek maar het is wel degelijk van invloed. Wie een stabiele, positieve gemoedstoestand of stemming wil hebben, begint daarom met het serieus aanpassen van het voedingspatroon. Dit betekent zelf koken, verse producten gebruiken en veel groente en fruit toevoegen aan het dagelijkse menu.

Contact met vitaminesperpost.nl?

Bij vitaminesperpost.nl verkopen wij verschillende vitamines en kruidenextracten die uw stemming en gemoedstoestand kunnen ondersteunen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u specifieke informatie over de mogelijke werking van een product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. Dit kan via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).