Greenfoods

Wat zijn Greenfoods?

Greenfoods zijn groene poeders of capsules gevuld met poeders die zijn gemaakt -want de naam zegt het al- van groene groenten, blaadjes, wieren of kruiden. Groene groenten bevatten niet alleen veel vitamines, mineralen en vezels, maar ze hebben nog een andere belangrijke eigenschap die onze gezondheid ondersteunt: ze bevatten veel chlorofyl. Chlorofyl is de naam van de pigmentkorrels in de plant die het blad en de stengels de groene kleur geven. Ze zijn betrokken bij de stofwisseling van de plant.

Wat is chlorofyl?

“Chlorofyl is een groen pigment, dat aanwezig is in alle groene planten. Het is verantwoordelijk voor de absorptie van licht waarbij energie wordt geleverd voor de fotosynthese” (het stofwisselingsproces van planten). Chlorofyl is essentieel voor de fotosynthese, dit helpt planten om licht om te zetten in energie, dat ze vervolgens weer kunnen gebruiken voor groei, de vorming van zaad en vruchten en voor versterking van hun afweersysteem (tegen vraat of schimmels bijvoorbeeld).

Opvallende overeenkomsten tussen chlorofyl en hemoglobine

Moleculair gezien lijkt chlorofyl qua structuur erg op onze rode bloedcel hemoglobine. Met dit verschil dat de kern van chlorofyl uit magnesium (Mg) bestaat en die van hemoglobine uit ijzer (Fe). Chlorofyl werd in 1817 voor het eerst geïsoleerd en benoemd door Joseph Bienaimé Caventou en Pierre Joseph Pelletier. De aanwezigheid van magnesium in chlorofyl werd ontdekt in 1906. Dit was de eerste keer dat magnesium werd gezien in levend weefsel. Hemoglobine werd in 1840 ontdekt door Friedrich Ludwig Hunefeld.

In de twintig jaar die volgden, is er veel onderzoek gedaan om te zien of de twee stoffen onderling uitwisselbaar zijn in het lichaam, maar dat lijkt niet het geval. Wel bestaat er een opmerkelijke relatie tussen het complexe proces van ademhaling bij dieren en het even complexe, maar zeer verschillende proces van fotosynthese in planten. Op ecologisch niveau weten we dat de twee processen onderling van elkaar afhankelijk zijn en essentieel zijn voor de instandhouding van al het leven op aarde.

Heme - Chlorophyll

 

Wat kan chlorofyl voor ons lichaam betekenen?

Plantaardig chlorofyl biedt het menselijk lichaam de volgende potentiële voordelen: het ondersteunt de gezondheid, het stimuleert de productie van energie en het stimuleert het afweersysteem. Bovendien heeft het heeft een antioxidante werking en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een van de belangrijkste manieren om chlorofyl te integreren in ons voedingspatroon, is door groene groenten te eten, of ze in te nemen in de vorm van capsules, zoals capsules van bijvoorbeeld broccoli, artisjok, of de blaadjes van de voedzame wonderboom moringa. Tarwegras is bijzonder rijk aan chlorofyl en is bij ons verkrijgbaar als tarwegraspoeder en als tarwegras tabletten, net zoals bijvoorbeeld het Nederlandse ‘superfood’ boerenkool of kamutgras. Op onze Tarwegraspagina vind u meer informatie over onze tarwegras- poeders en tabletten.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of zoekt u ondersteuning bij het maken van keuzes tussen verschillende voedingssupplementen, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 -12.00 en van 13.00 - 17.00 uur op nummer 075 - 612 12 47. Ook kunt u ons een bericht per mail sturen of contact opnemen via Facebook

Greenfoods
Webshop Keurmerk
Betaal logo's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen of
Naar kassa en afrekenen

Het artikel is verwijderd van uw winkelwagen.


Verder winkelen of
Naar kassa en afrekenen