Magnesium Citraat 200 mg

Waardering:
93% of 100
61  Reviews
 • Sportvriendelijke goed opneembare verbinding van magnesium
 • Helpt bij de opbouw van eiwitten in het lichaam
 • Goed voor de werking van de spieren
Niet op voorraad
Inhoud
60 tabletten
17,95
 • 2 voor 14,36 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 13,46 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 12,57 per stuk en bespaar 30%
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Magnesium is een essentieel mineraal voor het optimaal functioneren van allerlei processen in ons lichaam. Magnesium citraat is een goed opneembare vorm hiervan. Magnesium citraat heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en toegepast. Deze sportvriendelijke verbinding van magnesium is goed voor de werking van de spieren en voor het behoud van sterke botten. Ook bevordert magnesium citraat de energiestofwisseling en helpt het bij de opbouw van eiwitten in het lichaam.

Magnesium Citraat 200 mg

Kenmerken

 • Sportvriendelijke goed opneembare verbinding van magnesium
 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Goed voor de werking van de spieren
 • Helpt bij de opbouw van eiwitten in het lichaam
 • Activeert uw natuurlijke energie 
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is magnesium citraat?

Magnesium citraat is een goed opneembare vorm van magnesium. Het is de magnesiumverbinding die uit de koppeling van magnesium aan citroenzuur voortkomt. Magnesium is een mineraal dat niet door het lichaam kan worden aangemaakt. Zodoende moeten we dit multifunctionele mineraal in voldoende mate uit voeding en supplementen halen. 

Wat zijn de voordelen van magnesium citraat?

Magnesiumcitraat kent een goede biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat deze verbinding van magnesium goed in het lichaam wordt opgenomen en toegepast. Magnesium citraat staat bekend als een milde en maagvriendelijke vorm van magnesium, ook voor mensen met een gevoelige maag. Deze sportvriendelijke goed opneembare verbinding van magnesium is goed voor de werking van de spieren. Het helpt bij de opbouw van eiwitten in het lichaam. Ook draagt magnesium citraat bij aan de instandhouding van sterke botten. Tot slot activeert magnesium citraat uw natuurlijke energie in het lichaam.

Magnesium citraat voor sporters

Magnesiumcitraat is onze eerste keuze voor sporters omdat deze magnesiumvorm een belangrijke rol binnen twee ingewikkelde lichaamsprocessen speelt: de elektrolytenbalans en de citroenzuurcyclus. Het goed functioneren van deze twee lichaamsprocessen is voor een sporter extra belangrijk.

Magnesium citraat helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans

De elektrolytenbalans is belangrijk omdat deze onder meer cruciaal is voor het behoud van de vochtbalans in het lichaam. Door bij het sporten te zweten, gaan niet alleen water maar ook elektrolyten verloren. Een goede vochtbalans is essentieel om uitdroging te voorkomen. Uitdroging is een serieus probleem voor een sporter omdat dit een aanzienlijke negatieve invloed op zijn of haar (sport)prestaties en de algehele gezondheid heeft. Ook het (spier)herstelproces na een intensieve training wordt ernstig door uitdroging vertraagd. Daarbovenop neemt het risico op sportgerelateerde blessures door uitdroging flink toe.

Voorts helpen elektrolyten bij het handhaven van de juiste spierspanning en bij spierkrampen. Tot slot reguleren elektrolyten de zuurgraad (pH-waarde) van het bloed. Tijdens inspanning wordt er melkzuur geproduceerd. Dit verstoort de zuurtegraad van het lichaam (het zuur-base-evenwicht). Het handhaven van de juiste zuurtegraad is belangrijk om verzuring van de spieren tegen te gaan. Dit cruciale lichaamsproces wordt mede door elektrolyten gereguleerd. Magnesium citraat is dé magnesiumvorm die helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans en wordt zodoende veelvuldig door sporters benut.

Magnesium citraat is aan citroenzuur gebonden

Het andere cruciale lichaamsproces dat voor een sporter bovengemiddeld belangrijk is, is de citroenzuurcyclus. De citroenzuurcyclus is een belangrijk onderdeel van onze stofwisseling. Hiermee wordt energie geproduceerd (ATP). Deze energieproductie vormt de brandstof voor onze energiefabriekjes (mitochondriën). Spieren hebben een continue toevoer van energie nodig om goed te functioneren, vooral tijdens fysieke activiteit. Onze tabletten met magnesium citraat zijn aan citroenzuur gebonden. Dit organische zuur speelt een cruciale rol in de citroenzuurcyclus. Hierdoor bevordert magnesiumcitraat uw energiestofwisseling. Dit vertaalt zich erin dat sporters langer en/of intensiever kunnen sporten.

Ook is citroenzuur goed voor de opname van ijzer uit plantaardige bronnen. IJzer draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport in ons lichaam. Als de spieren energie verbruiken zonder dat er voldoende zuurstof is (anaerobe verbranding), treedt spierverzuring op. Kenmerkend bij spierverzuring is vermoeidheid, steken in de zij, verminderde (sport)prestaties, stijfheid en een branderig gevoel in de spieren. Ook om deze reden is magnesium citraat, dat aan citroenzuur is gebonden, geliefd onder sporters.

Waarom de tabletten met magnesium citraat bij vitaminesperpost.nl kopen?

De magnesium citraat-tabletten die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten een dosering van 200 mg sportvriendelijke goed opneembare magnesiumcitraat per vegan tablet. De tabletten zijn in Nederland volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen geproduceerd. Bovendien profiteert u bij vitaminesperpost.nl altijd van de volgende voordelen:

 • Snel + gratis thuisbezorgd binnen Nederland
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Magnesium Citraat 200 mg

Inhoud:
60 vegan tabletten, 96 gram.

Ingrediënten per vegan tablet:   RI*
Magnesium (citraat) 200 mg 53%

* Referentie-inname

Ingrediënten:
Magnesium, tablet (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), hulpstof (natriumzetmeel), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 tot 2 maal daags 1 tablet.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing:
Een hogere dosering dan 250 mg kan bij sommige personen een laxerend effect hebben.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnesium Citraat 200 mg
Uw waardering