Hydroxytyrosol

 • 100% natuurlijk polyfenol met al het goeds van olijven en olijfolie
 • Draagt bij als antioxidant voor bloedlipiden¹
 • Draagt bij aan de bescherming van bloedvetten tegen oxidatieve schade¹
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
29,95
 • 2 voor 23,96 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 22,46 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 20,97 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Hydroxytyrosol (3,4-dihydroxyfenylethanol, 3,4-DHPEA) is een natuurlijk voedingssupplement. De stof wordt uit het blad van de olijfboom (Olea europaea) gewonnen en is een van de krachtigste polyfenolen die we kennen. Het is een plantenstof met een uitstekende biologische beschikbaarheid, waardoor het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In zuivere vorm is het reuk- en kleurloos. Hydroxytyrosol is een antioxidant voor bloedlipiden¹ en levert zo een bijdrage aan de bescherming van bloedvetten tegen oxidatieve schade¹.

Hydroxytyrosol

Kenmerken

 • 100% natuurlijk polyfenol met al het goeds van olijven en olijfolie
 • Bevat polyfenolen zoals in olijfolie:
  - Draagt bij als antioxidant voor bloedlipiden¹
  - Draagt bij aan de bescherming van bloedvetten tegen oxidatieve schade¹
 • Natuurzuiver olijfbladextract met meer polyfenolen dan in olijven
 • Goede biologische beschikbaarheid
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

¹ Het gunstige effect wordt verkregen bij inname van 5 mg hydroxytyrosol, equivalent aan 20 g hoogwaardige olijfolie.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is hydroxytyrosol?

Hydroxytyrosol is een kleine molecule die snel wordt opgenomen in de bloedbaan en de weefsels. Het is een van de belangrijkste inhoudsstoffen van olijven en al in lage doseringen werkzaam. Het wordt gevormd uit de voorloperstof oleuropeïne. Naarmate de olijven rijpen, wordt deze meer en meer in hydroxytyrosol omgezet. Dit is een van de sterkste polyfenolen die we kennen en heeft zodoende faam als een van de krachtigste plantaardige antioxidanten ter bescherming van de bloedlipiden¹.

Hydroxytyrosol is een van de belangrijkste actieve stoffen van olijven. Het is grotendeels verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen van deze vrucht. Hydroxytyrosol is een natuurlijke stof met een ORAC-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity oftewel het vermogen om vrije radicalen te absorberen) van 68.576. Dit is vijftien keer hoger dan groene thee en driemaal hoger dan Q10. De krachtige polyfenolen in hydroxytyrosol bevatten essentiële zuren die niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt. Hydroxytyrosol wordt vaak geassocieerd met astaxanthine, glutathion en resveratrol

Wat doet hydroxytyrosol?

Hydroxytyrosol ondersteunt de mitochondriën. Dit zijn de levenskrachtcentrales van onze lichaamscellen. De goede werking van deze centrales laat de echte leeftijd van ons lichaam en diens gezondheid zien. De terugval van de werking van de mitochondriën wordt meer en meer beschouwd als de belangrijkste factor van veroudering. Verder helpt hydroxytyrosol bij het opnemen en verwerken van de vitamines A, D en K. Hydroxytyrosol staat bekend als een van de krachtigste plantaardige antioxidanten ter bescherming van de bloedlipiden¹. Op deze manier levert hydroxytyrosol een bijdrage aan de bescherming van bloedvetten tegen oxidatieve schade¹.

Wat zijn bloedlipiden en bloedvetten?

Lipiden zijn de vetachtige stoffen die in ons bloed voorkomen. Lipiden zijn nodig in het bloed, maar kunnen soms ook een te hoge concentratie hebben, met gezondheidsissues tot gevolg. De vetten worden gebruikt in ons bloed om hormonen en galzuren aan te maken. Cholesterol en triglyceriden zijn de bekendste lipiden. Triglyceriden zorgen voor energie, zodat we warm blijven, eten kunnen verteren en kunnen bewegen. Ons lichaam kan triglyceriden in de lever aanmaken. Als u verzadigd vet eet, stijgt het aantal triglyceriden in het bloed. Als u meer verzadigd vet eet dan u nodig heeft, slaat het lichaam deze vetten op totdat wij deze later als brandstof weer nodig hebben. Als u lange tijd te veel van deze vetten in uw bloed heeft, kan dit tot reacties van uw aderen leiden.

Waarom zijn olijven zo gezond?

De olijfboom groeit van nature in warme landen als Portugal en Spanje. De warme omgeving (tot 50 graden Celsius in de zomer), de rotsachtige bodem waar de wortels zich niet makkelijk kunnen ontwikkelen en het schaars beschikbare water, zet de olijfboom onder druk. Door de paniekreactie die hieruit voortvloeit, weet de boom te overleven. Dit leidt tot een uitzonderlijk hoge productie van polyfenolen, vooral hydroxytyrosol. Dit zelfverdedigingsmechanisme zorgt voor optimale bescherming van de boom en daarmee ook van u.

Olijven vormen een belangrijke pijler in het gezonde mediterrane voedingspatroon. Oleuropeïne en hydroxytyrosol komen beide in olijven voor. Het bioactieve hydroxytyrosol is de reeds omgezette vorm van oleuropeïne en een van de belangrijkste inhoudsstoffen in olijven. Naarmate olijven meer rijpen, wordt er steeds meer oleuropeïne omgezet in hydroxytyrosol. 

Meerwaarde hydroxytyrosol ten opzichte van olijven:

 • Levert niet de calorieën van olijven en olijfolie, wel diens voordelen.
 • Gegarandeerd vrij van zout, in tegenstelling tot veel olijven.
 • Gemaakt van de bladeren van de olijfboom, die veel meer polyfenolen bevatten dan olijven zelf.

Waarom hydroxytyrosol-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

De natuurzuivere hydroxytyrosol-capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten 25 mg gestandaardiseerde hydroxytyrosol dat wordt gewonnen uit 250 mg olijfbladextract. Ons hydroxytyrosol-supplement is volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Onze hydroxytyrosol-capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs. Bovendien profiteert u bij ons altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij aankoop van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Hydroxytyrosol

Inhoud:
60 vegan capsules, 41 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:  
Hydroxytyrosol (Olea europaea) (uit 250 mg olijfbladextract) 25 mg

Ingrediënten:
Hydroxytyrosol, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddelen (silicium en magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem dagelijks 1 tot 2 capsule(s) tijdens of vlak na een maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hydroxytyrosol
Uw waardering