Kanna-extract

Waardering:
92% of 100
10  Reviews
 • Al eeuwen populair in Zuid-Afrika
 • Goed voor de gemoedstoestand
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten 
Op voorraad: Ja
Nog 41 beschikbaar
Inhoud
60 capsules
25,95
 • 2 voor 20,76 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 19,46 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 18,17 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Kanna (Sceletium tortuosum) is een vetplant uit uit het geslacht Sceletium (Mesembryanthemaceae) en groeit inheems in Zuid-Afrika. Dit supplement bevat kanna extract van het gepatenteerde merk Kannaease™ en is op 0,5 % alkaloïden gestandaardiseerd. Door van kwalitatief goede grondstoffen gebruik te maken, bent u ervan verzekerd dat uw supplement veilig wordt geproduceerd en een optimaal gehalte aan bioactieve inhoudsstoffen bevat. Naast 50 mg kanna-extract is er ook 200 mcg biotine aan de formule toegevoegd. Biotine heeft namelijk een goede invloed op de gemoedstoestand, helpt bij een zenuwachtig gevoel en is gunstig voor een goede geestelijke balans. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Kanna-extract

Kenmerken

 • Al eeuwen populair in Zuid-Afrika
 • Bevat biotine:
  - Goed voor de gemoedstoestand
  - Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
  - Gunstig voor een goede geestelijke balans
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is Kanna (Sceletium tortuosum)?

Kauwgoed (Sceletium tortuosum) wordt ook wel kanna, channa of kougoed genoemd. Het is een vetplant uit het geslacht Sceletium (Mesembryanthemaceae), die oorspronkelijk in Zuid-Afrika groeit. Voordat Zuid-Afrika werd gekoloniseerd, woonden in het gebied waar Sceletium voorkomt twee bekende stammen: de hottentotten (Khoikhoi) en de Bosjesmannen (San). Beide stammen waren vroeger jagers en verzamelaars en zijn daardoor nog steeds goed bekend met kanna.

Kanna wordt al duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt

De wetenschappers Gericke en Viljoen schreven hierover in 2008: 'Het is waarschijnlijk dat planten uit het geslacht Sceletium al duizenden jaren werden gebruikt als middel om op te kauwen voor de verlichting van dorst en honger en voor sociale en spirituele doeleinden. Dus lang vóór de vroegste schriftelijke rapporten over het gebruik van deze planten door Europese ontdekkingsreizigers en kolonisten'.

‘Kougoed’ (letterlijk: goed om op te kauwen), zoals de Nederlandse kolonisten het noemden, speelde een rol bij traditionele rituelen en bij sociale bijeenkomsten. De plant werd bijvoorbeeld gebruikt door krijgers die terugkeerden van de strijd om hen te helpen bij de verwerking van hun heftige ervaringen.

Fermentatie in de zon

Antropologen hebben vastgesteld dat de plant door de inheemse bevolking eerst wordt gefermenteerd. Voorheen in een tas gemaakt van dierenhuid, maar tegenwoordig in een plastic tas, wordt de plant 8 dagen in de zon gezet om ‘s avonds af te koelen in de schaduw en in de nachtelijke duisternis. De planten worden regelmatig omgeschept. Na acht dagen wordt de plantenmassa eruit gehaald en wordt alles goed in de zon gedroogd. Dit ferment wordt op obscure marktjes verkocht en is te vinden bij de traditionele Zuid-Afrikaanse kruidenmannen en -vrouwen die sangoma’s worden genoemd.

De wilde kanna ging bijna ten onder aan de stijgende populariteit. Er werd veel te veel van geplukt. Gelukkig worden de planten tegenwoordig vooral in gecontroleerde Zuid-Afrikaanse kwekerijen geteeld, waarna ze worden verwerkt en over de hele wereld verzonden.

Modern kanna-extract met Kannaease™ en biotine

Dit extract heeft niets te maken met het ferment dat op de obscure Zuid-Afrikaanse marktjes is te vinden, maar maakt wel gebruik van dezelfde voordelen. Het is gestandaardiseerd op 0,5% alkaloïden en bevat kannapoeder van het gepatenteerde merk Kannaease™. Dat is een kwaliteitsmerk dat garant staat voor een goede kwaliteit van de grondstoffen, waarbij de belangrijke internationale voorschriften met betrekking tot veiligheid en hygiëne in acht worden genomen. Daarnaast is er 200 mcg biotine aan toegevoegd.

Waarom kanna-extract bij vitaminesperpost.nl kopen?

Het kanna-extract dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, staat garant voor kwaliteit. Het bevat naast kanna-extract (Kannaease™) ook biotine. Biotine of vitamine B8 heeft een goede invloed op de gemoedstoestand, helpt bij een zenuwachtig gevoel en is gunstig voor een geestelijke balans. U profiteert bij ons bovendien altijd van de volgende voordelen:

 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Kanna-extract

Inhoud:
60 vegan capsules, 18 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:   RI*
Kanna-extract (Sceletium totuosum) (bladgedeelte)
(min. 0,5 alkaloïden) (KANNAEASE ™)
50 mg  
Biotine (vitamine B8) 200 mcg 400%

*Referentie inname

Ingrediënten:
Kanna, vitamine B8, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 maal daags 1 capsule tijdens of vlak na een maaltijd. Hoeft niet dagelijks, mag ook naar behoefte af en toe worden gebruikt
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing:
Niet combineren met het type antidepressiva SSRI’s en/of MAO-remmers. Wees voorzichtig met het combineren van andere middelen die de hersenfunctie beïnvloeden.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kanna-extract
Uw waardering