Maca

Maca voor een heldere geest
en ondersteuning van het energieniveau

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is maca?

Maca (Lepidium meyenii) is een eetbaar knolgewas uit Peru dat al duizenden jarenin de kruidenkunde wordt gebruikt. Incakrijgers aten de krachtige rode en zwarte maca knollen voor extra energie als ze ergens moesten strijden. En nog steeds staat de macaknol bekend als dé natuurlijke ondersteuner van het energieniveau. 

Gezondheidsvoordelen van maca

Maca staat bekend als de ‘ginseng van Zuid-Amerika’. Dat komt door de brede toepasbaarheid en de hoge voedingswaarde van maca. Maca activeert de natuurlijke energie in het lichaam* en is goed voor het libido*. Het harmoniseert. Dit betekent dat het ons lichaam helpt om  met stress om te gaan en in balans te blijven*. Hieronder zetten we de gezondheidsvoordelen voor u nog even op een rij:

  • Biedt ondersteuning om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress*
  • Ondersteunt het energieniveau*
  • Goed voor het libido*
  • Voor een heldere geest*
  • Goed voor het concentratie- en leervermogen*
  • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten*

*Deze gezondheidsclaims worden geëvalueerd door de EFSA. 

Maca-capsules voor mannen én vrouwen

Maca is een product voor mannen en vrouwen die een goede balans in lichaam en geest nastreven. De maca-plant dankt zijn hoge voedingswaarde aan de grote hoeveelheid actieve stoffen in de knol. Maca bevat onder meer mineralen, vitaminen, eiwitten en aminozuren. Maca past dus uitstekend binnen een gezonde leefstijl met voldoende beweging en gevarieerde, gezonde voeding.

Wat zijn de beste maca-supplementen?

In Zuid-Amerika wordt maca als groente gegeten, maar in Nederland is het vooral verkrijgbaar in supplementvorm. Macapoeder en maca-capsules zijn hier de meest verkochte supplementen. Onze maca supplementen komen van één leverancier uit Peru. Dit bedrijf bestaat uit acht verschillende boerengemeenschappen in verschillende delen van Peru. De knollen worden op natuurlijke wijze geteeld zonder dat er gebruikt wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen of andere schadelijke stoffen. De macaknollen worden eerst gedroogd en vervolgens tot poeder of extract verwerkt. De kwaliteit van het supplement hangt dus sterk samen met de kwaliteit van de knollen. De beste maca-supplementen worden gemaakt van macaknollen die onder gecontroleerde omstandigheden natuurlijk en duurzaam zijn geteeld én verwerkt.

Zijn de maca capsules van goede kwaliteit?

Over de kwaliteit van de maca-supplementen van vitaminesperpost.nl hoeft u niet te twijfelen. Onze macapoeders en -capsules zijn allemaal afkomstig van natuurlijk geteelde knollen én ze voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van de Good Manufacturing Practice (GMP) en/of zijn gecapsuleerd volgens de International Food Standard (IFS). Alleen het beste is goed genoeg voor uw lichaam!

Welke maca-supplementen zijn geschikt voor u?

Wij hebben een breed aanbod aan maca-supplementen in ons assortiment: Zwarte Maca, Rode Maca, Maca Premium, Maca Extra Sterk, Maca Natuurlijk, Maca Man XL, Raw Maca, Super Maca en Maca Poeder. Rode en zwarte maca zijn de meest bekende producten. Welk maca-supplement het beste bij u past, hangt af van uw voorkeur en lichamelijke gesteldheid. De maca-capsules kunt u makkelijk tussendoor innemen, bijvoorbeeld voor of tijdens de maaltijd. Macapoeder is bij uitstek geschikt om te verwerken in een smoothie of yoghurt. Groene smoothies met macapoeder en rauwe cacao zijn supergezond en een natuurlijke manier om snel een opkikker te krijgen als u last heeft van een middagdip.

Meer informatie over onze maca supplementen en de verschillen daartussen.