Super Enzymen

Waardering:
93% of 100
9  Reviews
 • Bevat 13 actieve stoffen en enzymen
 • Complete enzymenformule met 13 verschillende enzymen
 • 100% vegan formule
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
27,95
 • 2 voor 22,36 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 20,96 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 19,57 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Enzymen zijn stoffen die bij het spijsverteringsproces  zijn betrokken. Sommige worden in ons lichaam aangemaakt en andere kunnen we in bepaalde vruchten vinden. Onze formule bevat maar liefst 13 actieve stoffen, waaronder 11 enzymen van plantaardige oorsprong, zoals bijvoorbeeld bromelaïne (uit ananas), papaïne, protease en serrapeptase. Deze enzymformule bevat geen stoffen die afkomstig zijn van dieren en is dus ook geschikt voor voor vegetariërs en veganisten.

Super Enzymen

Kenmerken

 • 13 verschillende enzymstoffen
 • 100% vegan 
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is het Super Enzymen supplement?

Enzymen zijn eiwitten die ons 24/7 bij allerlei biochemische processen in het lichaam helpen. Alle levende wezens op deze planeet bevatten enzymen. We vinden ze dan ook terug in mensen, maar ook in planten en dieren. Op verschillende plekken in ons spijsverteringskanaal zijn bepaalde enzymen aanwezig. Hier dragen ze bijvoorbeeld bij aan de vertering van ons voedsel. De lever, alvleesklier en ons speeksel scheiden enzymen af, maar ook via onze voeding krijgen we ze binnen. Helaas gaan veel enzymen bij verhitting verloren. Ook bewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt bevatten nauwelijks tot geen enzymen.

Enzymen zijn 'de arbeiders van ons lichaam'

De Amerikaanse enzymexpert dr. Edward Howell wees aan het begin van de vorige eeuw als een van de eersten op het vitale belang van enzymen voor onze gezondheid. Hij zag enzymen als ‘de arbeiders van ons lichaam’. “Zoals u bouwvakkers nodig heeft om een huis te bouwen, zo heeft uw lichaam enzymen nodig om te functioneren. Al heeft u alle benodigde bouwmaterialen klaarliggen; zonder bouwvakkers komt uw huis er niet.” Op dezelfde manier heeft ons lichaam enzymen nodig om vitaal te blijven. “Vitamines, eiwitten en mineralen zijn voor hun werking volledig afhankelijk van de aanwezigheid van voldoende enzymen”, verklaarde Edward Howell.

Onbewerkt en puur voedsel is van groot belang

Al in de jaren dertig van de vorige eeuw wees Howell op het belang van onbewerkt en puur voedsel. De consumptie van bewerkte voedingsmiddelen is de laatste decennia echter alleen maar toegenomen. De winkelschappen liggen vol met pakjes en zakjes vol ingrediënten die nauwelijks nog als voeding herkenbaar zijn. Deze trend komt de aanwezigheid van enzymen in ons lichaam niet ten goede. Als u relatief veel bewerkt voedsel eet en te weinig enzymen via uw eten binnenkrijgt, is een supplement met een uitgebreide mix van enzymen het overwegen waard.

Wat is HUT, SAPU, ALU, FIP en DU?

Voor enzymen in een supplement geldt dat de dosering niet in milli- of microgrammen wordt uitgedrukt maar in enzymactiviteit. Het gewicht van enzymen zegt namelijk niets over de snelheid waarmee enzymen de betreffende stof omzetten. De enzymactiviteit verschilt per enzym en wordt aangeduid in eenheden (units). De enzymactiviteit van proteasen worden uitgedrukt in HUT (hemoglobine units) of SAPU (spectrofotometrische zuurpr otease-eenheden). De activiteit van amylase wordt uitgedrukt in DU (dextrin iserende eenheden). De eenheden van lipase worden uitgedrukt in FIP (Federation Internationale Pharmaceutique). De enzymactiviteit van lactase wordt uitgedrukt in ALU (Zure Lactase-eenheden). Papaïne afkomstig uit papaja wordt uitgedrukt in NF (Nationaal Formularium). Tot slot wordt de enzymactiviteit van bromelaïne, afkomstig uit ananas uitgedrukt in GDU (Gelatine verterings eenheden).

Waarom het Super Enzymen-supplement bij vitaminesperpost.nl kopen?

De formule Super Enzymen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevat 13 verschillende actieve stoffen waaronder 11 plantaardige enzymen. De plantaardige capsules zijn volgens de strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Ze zijn ook geschikt voor mensen die een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon hebben. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u daarnaast altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Super Enzymen

Inhoud:
60 vegan capsules, 55 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:  
Betaïne HCl 200 mg
Bromelaïne (2400 GDU) (uit ananas) 50 mg
Alpha Galactosidase (Aspergillus niger) 50 AGU
Cellulase (Trichoderma reesei) 500 CU
Amylase (Aspergillus oryzae 28,000 DU
Protease (Aspergillus oryzae 90,000 HUT
Hemicellulase (Trichoderma reesei 500 HCU
Invertase (Saccharomyces cerevisiae 110 INVU
Lactase (Aspergillus oryzae 1,400 ALU
Lipase (Rhizopus oryzae 1,100 LU
Maltase (Gerstemout)  150 DP
Papaïne (Carica papaya 230,000 USP
Serrapeptase (Serratia sp. 500 U

Ingrediënten:
Alle hierboven genoemde enzymen, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), hulpstof (extra vergine olijfolie), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven): Neem 1 of 2 capsule(s) tijdens of vlak na de maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Super Enzymen
Uw waardering