TMG 500 mg

Waardering:
100% of 100
3  Reviews
 • Zuivere TMG 500 mg (trimethylglycine)
 • Combineert goed met NMN en de vitamines B6, B12 en foliumzuur (vitamine B11)
 • Verkregen uit natuurlijke bronnen van betaïne
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
19,95
 • 2 voor 15,96 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 14,96 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 13,97 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

TMG staat voor trimethylglycine. Het is net als betaïne HCL een vorm van betaïne en wordt ook wel glycinebetaïne, lycine, of oxyneurine genoemd. TMG speelt van nature een rol bij de normale homocysteïne- en methylstofwisseling in ons lichaam. Bij het ouder worden, kan het ter ondersteuning een voordeel bieden om gebruik te maken van een kwalitatief goed en zuiver TMG-supplement zodat alles gewoon blijft doen wat het behoort te doen.

TMG 500 mg

Kenmerken

 • Zuivere TMG 500 mg (trimethylglycine)
 • Combineert goed met NMN, vitamine B6, B12 en foliumzuur (vitamine B11)
 • Verkregen uit natuurlijke bronnen van betaïne
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is TMG?

TMG is een zoete (glycine) vorm van betaïne. Betaïne HCL is de zure vorm ervan. Deze verschillende vormen hebben daarom ook compleet verschillende toepassingen. In 1869 werd betaïneglycine volgens een wetenschappelijke publicatie door de Duitse scheikundige Carl Scheibler in een laboratorium geïsoleerd dat in dienst van de suikerindustrie stond. Scheibler voerde daar onderzoeken uit met behulp van melasse uit suikerbieten en kwam zo op het spoor van deze zoete betaïnevariant. TMG is ook verwant aan onze lichaamseigen stof choline (tetramethylglycine). Beide bevatten methylgroepen, TMG drie (tri) en choline vier (tetra). Het afgeven van methylmoleculen is van belang bij de verschillende stofwisselings- of omzettingsprocessen die van nature in ons lichaam plaatsvinden.

Waar zit TMG in?

TMG wordt zowel in planten als dieren gevonden. Ook wij mensen maken het zelf aan. We krijgen bij een normaal voedingspatroon ongeveer een half tot 2 gram van deze stof via ons voedsel binnen. Belangrijke voedingsbronnen zijn daarbij peulvruchten, vis, broccoli, spinazie, graanproducten en natuurlijk bietjes. Tegelijkertijd wordt ook betaïne door de omzetting van choline aangemaakt. Dit is een stof die we vooral via voedingsmiddelen als eieren, melk en vlees binnenkrijgen.

Wat doet TMG 500 mg?

Zowel TMG als betaïne chloride (betaïne HCL) zijn vormen van betaïne. De verschillen tussen die twee zijn de moleculaire structuur, de functionaliteit en de smaak. Betaïne HCL is zuur en Betaïne TMG is zoet. TMG speelt een natuurlijke rol bij onze stofwisselingsprocessen, waaronder het homocysteïne stofwisselingsproces. Homocysteïne is een aminozuur dat in het lichaam uit methionine wordt aangemaakt. Deze omzetting gebeurt met behulp van enzymen. Onder normale omstandigheden wordt de geproduceerde homocysteïne weer terug tot methionine omgezet of afgebroken, zodat de hoeveelheid in het lichaam niet toeneemt. In de loop van de (levens)jaren neemt deze capaciteit af, waardoor het een voordeel kan bieden om gebruik te maken van een kwalitatief goed TMG-supplement.

Waarom vegan TMG 500 mg-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

De TMG 500 mg die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten 500 mg zuivere TMG (trimethylglycine) per vegan capsule. Onze capsules zijn volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Bovendien profiteert u bij ons altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel+ gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

TMG 500 mg

Inhoud:
60 vegan capsules, 39 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:  
TMG (trimethylglycine)
500 mg

Ingrediënten:
TMG (Trimethylglycine), capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), hulpstof (extra vergine olijfolie), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(indien niet anders voorgeschreven) Neem 2 maal daags 1 of 2 capsule(s) tijdens of vlak na de maaltijd. Direct 2 capsules innemen bij de eerste maaltijd van de dag heeft een meerwaarde.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Capsule maat 0

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:TMG 500 mg
Uw waardering