Calcium Fructoboraat

 • 100 mg calciumfructoboraat in vegan capsule
 • Rijke bron van goed opneembaar borium
 • Goede combi met de botvriendelijke voedingsstof vitamine D
 
Op voorraad: Ja
Inhoud
100 capsules
24,95
 • 2 voor 19,96 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 18,71 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 17,47 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Calciumfructoboraat is een verbinding die calcium, borium (boor) en fructose combineert. Een voordeel van calciumfructoboraat is dat het goed wordt opgenomen. Gecombineerde inname van calciumfructoboraat met het botvriendelijke vitamine D heeft een elkaar versterkend effect. Hiermee wordt de algehele toepassing van calciumfructoboraat geoptimaliseerd. Calciumfructoboraat is een rijke bron van een biologisch beschikbare vorm van borium. Het spoorelement borium stuurt onder meer de stofwisseling van calcium, magnesium en fosfor aan. Het menselijk lichaam kan geen borium aanmaken. Het is dus afhankelijk van voldoende inname door voeding en supplementen. Onze capsules met calciumfructoboraat zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Kenmerken

 • 100 mg calciumfructoboraat in vegan capsule
 • Rijke bron van goed opneembaar borium (boor)
 • Goed met de botvriendelijke voedingsstof vitamine D te combineren 
 • 100% vegan supplement
 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.

 

Meer informatie

Wat is calciumfructoboraat?

Calciumfructoboraat (calcium fructoborate) is een verbinding die calcium, borium (boor) en fructose combineert. Deze verbinding behoort tot de organoboorverbindingen. Een voordeel van calciumfructoboraat is dat het een goede biologische beschikbaarheid kent. Dit betekent dat deze vorm gemakkelijk door ons lichaam wordt opgenomen. Gecombineerde inname van calciumfructoboraat met het botvriendelijke vitamine D heeft een op elkaar versterkend effect. Hiermee wordt de algehele toepassing van calciumfructoboraat geoptimaliseerd.

Wat is borium (boor)?

Calciumfructoboraat is een rijke bron van goed opneembaar borium. Borium is een belangrijk spoorelement. Het wordt ook wel ‘micromineraal’ genoemd. Dit spoorelement is in ons lichaam essentieel voor meerdere biologische processen. Zo stuurt borium de stofwisseling van calcium, magnesium en fosfor aan. Het menselijk lichaam kan geen borium aanmaken. Ons lichaam is dus afhankelijk van voldoende inname door voeding en supplementen. Borium (ook wel boor of boron) is een metalloïde. Dit betekent dat het eigenschappen van zowel metalen als niet-metalen heeft. Borium is een veelzijdig spoorelement dat naast toepassingen in ons lichaam, diverse industriële, wetenschappelijke en technologische toepassingen kent. Bovendien wordt borium in de landbouw als meststof gebruikt.

Is calciumfructoboraat veilig?

De inname van onze vegan capsules met calciumfructoboraat is volkomen veilig. De Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar de veiligheid van calciumfructoboraat. De laagste hoeveelheid borium waarbij de EFSA geen schadelijke effecten opmerkte, was 9,6 mg borium per kilogram lichaamsgewicht per dag. Ze gebruikten deze informatie om te bepalen hoeveel borium we veilig kunnen innemen: 0,16 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Ons supplement levert maximaal 0,14 mg borium per kilogram lichaamsgewicht. Zodoende is de conclusie van de EFSA dat dagelijkse inname van onze calciumfructoboraat-capsules volkomen veilig is.

Is calciumfructoboraat hetzelfde als calcium?

Hoewel de naam dit doet vermoeden, zit er vrijwel geen calcium in onze calciumfructoboraat. Dit is bewust gedaan. Ons supplement calciumfructoboraat is ontworpen om uw een hoge concentratie borium in een effectieve vorm te leveren. Mogelijk denkt u: ‘Waarom laten ze de calcium dan niet helemaal weg?’. Het antwoord is dat er een ander molecuul ontstaat als fructose rechtstreeks aan borium wordt gekoppeld. Dit molecuul is minder goed oplosbaar. Hierdoor verslechtert de biologische beschikbaarheid van borium in ons lichaam. Ook de manier waarop ons lichaam dit alternatieve molecuul in onze stofwisseling omzet en opneemt, is minder goed. De toevoeging van een kleine hoeveelheid calcium is dus noodzakelijk om de borium in dit supplement effectief door uw lichaam te laten opnemen.

Waarom calciumfructoboraat kopen bij vitaminesperpost.nl?

Het vegan supplement calciumfructoboraat dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, levert u 3 mg van het spoorelement borium in een uiterst goed opneembare vorm. Onze vegan calciumfructoboraat-capsules zijn in Nederland volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Bovendien profiteert u bij vitaminesperpost.nl altijd van de volgende voordelen:

 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Snel + gratis bezorgd binnen heel Nederland

Samenstelling

Calciumfructoboraat

Inhoud:
100 vegan capsules, 33 gram.

Ingrediënten per vegan capsule: RI*
Calciumfructoboraat 100 mg  
Levert:
- Calcium
- Borium (boor)

5 mg
3 mg

0,6%

* Referentie-inname

Ingrediënten:
Calciumfructoboraat, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem dagelijks 1 tot 2 capsule(s) tijdens of vlak na een maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing: 
Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.

Let op: 
Dit supplement is geen rijke bron van calcium en bevat van nature aanwezige fructose.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Calcium Fructoboraat
Uw waardering