Glucosamine

Glucosamine is een aminosuiker dat is opgebouwd uit glucose en glutamine. Ons lichaam maakt de stof zelf aan met behulp van een enzym genaamd glucosamine synthetase. Het komt in al onze weefsels en cellen voor. Naarmate we ouder worden, neemt het glucosaminegehalte in ons lichaam af. Dan is het een erg goed alternatief om glucosamine-supplementen te gebruiken. 

Producten 21-24 van 24

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is glucosamine? 

Glucosamine is een aminosuiker dat is opgebouwd uit glucose en glutamine. Ons lichaam maakt de stof zelf aan met behulp van een enzym: glucosamine synthetase. Dit komt in al onze weefsels en cellen voor. Proteoglycanen, de belangrijkste bouwstenen van ons bindweefsel, bestaan bijvoorbeeld grotendeels uit glucosamine. Naarmate we ouder worden, neemt het glucosaminegehalte in ons lichaam af. Dan is het een goed alternatief om glucosamine middels een supplement aan te vullen. 

Glucosamine en voeding

Omdat u glucosamine nauwelijks via uw voeding binnenkrijgt, kan het verstandig zijn een goed glucosamine-supplement te kopen. Alleen maïs en de harde schalen van schaaldieren zoals krabben en garnalen bevatten glucosamine in kleine hoeveelheden. Zoals gezegd, maakt ons lichaam zelf glucosamine aan, maar als u extra glucosamine wilt binnenkrijgen, kunt u het beste kiezen voor een kwalitatief hoogstaand supplement.

Glucosamine & Chondroïtine

Onze Glucosamine & Chondroïtine en vegetarische glucosamine zijn de beste keuze voor mensen die de voorkeur geven aan pure glucosamine. Bij vitaminesperpost.nl heeft u de keuze uit een aantal supplementen met glucosamine, al dan niet in combinatie met andere actieve stoffen. Welk supplement het beste voor u is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Elk lichaam is anders en de reactie op de actieve stoffen in een glucosamine-supplement verschilt per persoon. Daarom is het belangrijk om altijd goed naar uw lichaam te luisteren. 

Supplement uit natuurlijke bron: groenlipmossel

Een van de beste natuurlijke bronnen van glucosamine is groenlipmossel. Deze mosselsoort komt alleen voor in de wateren rond Nieuw-Zeeland. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat groenlipmossels rijk zijn aan glucosamine. Daarnaast bevatten deze voedzame schaaldieren grote hoeveelheden omega 3-vetzuren en de natuurlijke antioxidant vitamine E. Al deze stoffen ondersteunen glucosamine. Ons Groenlipmossel & Curcumine-supplement bevat  naast hoogwaardig groenlipmosselpoeder ook curcumine en zwarte besblad. De laatste plantaardige stoffen zijn beide goed voor de gewrichten* en om soepel te bewegen*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vegetarische glucosamine 

Als u geen dierlijke producten eet of allergisch bent voor schaaldieren, kunt u onze vegetarische glucosamine kopen. Dit supplement is gemaakt op basis van maïs en bevat 500 mg glucosamine. 

Waarom glucosamine kopen bij vitaminesperpost.nl?

Of u nu de voorkeur geeft aan zuivere glucosamine, groenlipmossel of een alternatief voor glucosamine, Vitaminesperpost.nl heeft een groot assortiment glucosamine supplementen van topkwaliteit. Uiteraard draagt onze webwinkel het Webshop Keurmerk. Bovendien verzenden wij uw voedingssupplementen gratis binnen Nederland.