Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Kruiden

Onze kruidenlijn bevat meer dan
100 hoogwaardige producten

Producten 1-20 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 5-HTP Extra Sterk 100 mg
  5-HTP 100 mg
  Waardering:
  91%
 2. 5-HTP 200 mg
  5-HTP 200 mg
  Waardering:
  90%
 3. 5-HTP 50 mg
  5-HTP 50 mg
  Waardering:
  87%
 4. Allicine
  Allicine
  Waardering:
  100%
 5. Aloë Vera capsules
  Aloe vera extract
  Waardering:
  86%
  Niet op voorraad
 6. Appelazijn
  Appelazijn
  Waardering:
  96%
 7. Artisjok Extract
  Artisjok extract
  Waardering:
  95%
 8. Ashwagandha BIO
  Ashwagandha KSM-66
  Waardering:
  93%
 9. Astragalus extract
  Astragalus extract
  Waardering:
  92%
 10. Astragalus Plus
  Astragalus Plus
  Waardering:
  93%
 11. Avena Sativa
  Avena Sativa
  Waardering:
  91%
 12. Bacopa capsules
  Bacopa
  Waardering:
  94%
 13. Bacopa Premium
  Bacopa Premium
  Waardering:
  95%
 14. Berberine
  Berberine
  Waardering:
  91%
 15. Berberine & Curcumine
  Berberine & Curcumine
  Waardering:
  100%
 16. Berkenblad extract
  Berkenblad extract
  Waardering:
  90%
 17. Bioperine 10 mg
  BioPerine 10 mg
  Waardering:
  90%
 18. Bitter Melon extract
  Bitter melon extract
  Waardering:
  94%
 19. Blauw Glidkruid
  Blauw Glidkruid

Producten 1-20 van 149

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruiden als supplement kopen

De kruidenkunde is al zo oud dat we er waarschijnlijk nooit achter zullen komen wanneer mensen voor het eerst kruiden gingen gebruiken ter ondersteuning van hun gezondheid. Dankzij ver ontwikkelde methodes kunnen we nu wel steeds beter actieve bestanddelen van planten analyseren, waardoor we ook weten welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de gezonde invloed.

Voorbeelden gezonde kruiden

Als we duivelsklauw als voorbeeld nemen, kunnen we denken aan een deel van de plant, omdat de wortels een positieve invloed op de gewrichten hebben. Blauwe besblad bevordert bijvoorbeeld weer de bloedsomloop en is gunstig voor de bloeddruk. En aloë vera, dat ook wel de ‘silent healer’ wordt genoemd, wordt vaak aan schoonheidsproducten toegevoegd. Daarnaast bezit aloë vera minstens 18 belangrijke aminozuren en heeft het een gunstige werking op de spijsvertering, vetverbranding en de elasticiteit van de huid. Ginkgo biloba (soms in een supplement met Siberische ginseng en gotu kola), bevordert de doorbloeding en kan worden ingenomen voor een betere concentratie en geheugen. En zo worden steeds meer van de best verkochte kruiden online als supplement beschikbaar om te bestellen of te kopen. De kruiden supplementen kunnen pillen, capsules of (superfood)poeder met het extract zijn.

Kruiden als voedingssupplement

Kruiden zijn vooral afkomstig van planten en groeien vaak in een gematigd klimaat. Meestal worden de verse bladeren en/of stengels gebruikt om er een kruidenextract uit te halen, bijvoorbeeld uit de bladeren ten behoeve van theesoorten als groene thee (green tea). Voorbeelden van kruiden die wij in Nederland veel in de keuken gebruiken, zijn peterselie, lavas (maggiplant), selderij en basilicum. Met hun geur en smaak kunnen we gerechten nog lekkerder maken. Kruiden zijn vanwege hun antioxidanten, vitamines en mineralen echter ook interessant als voedingssupplement. Ze zijn namelijk buiten voor het verkrijgen van een fijne geur en smaak ook nog eens inzetbaar voor vele andere toepassingen, onder meer om in massageolie te gebruiken of als kruidensupplement.

Kruiden in de fytotherapie

Het gebruik van kruiden ter bevordering van lichaam en geest is al zo oud als de mensheid zelf. Dit wordt fytotherapie genoemd. De officiële geschiedenis van de fytotherapie begint ongeveer drieduizend jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit volk legde destijds hun behandelwijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten. In de eeuwen daarna is er door monniken en wetenschappers volop verder gezocht naar de geheimen van de kruiden en planten. Wat is fytotherapie precies? Dit is de behandeling van bepaalde kenmerken met natuurlijke middelen die uit de hele plant of plantendelen worden bereid. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel zonder toevoeging verwerkt tot een gebruiksklaar middel. Fytotherapie vormt een populaire categorie binnen het gebruik van kruiden en/of kruiden supplementen.

Online kruiden kopen in onze webshop

Online kruiden en specerijen kopen wordt steeds gemakkelijker. In onze webshop zijn ruim honderd kruiden supplementen te vinden, van kurkuma, astragalus, catuaba, maca en panax ginseng tot rhodiola rosea, Sint Janskruid en mucuna Pruriens. Astragalus wordt in de traditionele Chinese kruidenkunde al 2000 jaar gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren, de weerstand te verhogen en voor gezonde luchtwegen. Catuaba wordt ook wel het ‘ontspanningskruid van de goden’ genoemd en is populair bij Braziliaanse liefdeskoppels. Panax ginseng is ook onder meer goed voor het libido en daarnaast voor de concentratie. Mucuna pruriens wordt in de traditionele Ayurveda kruidenkunde onder meer ingezet voor een goede gemoedstoestand en bij overgangsverschijnselen. Een van onze best verkochte kruiden, Sint Janskruid, kan bij spannende tijden en ups en downs worden gebruikt - evenals rhodiola rosea. Al deze kruiden kunt u online in onze webshop kopen of bestellen. U ontvangt van ons altijd een gratis verzending.

Naast onze kruiden kunt u ook bij vitaminesperpost.nl terecht voor het online kopen van vitamines en mineralen. Bent u op zoek naar groene thee extract of goji bessenpoeder? Dat koopt u natuurlijk bij ons, altijd met gratis verzending!