Superfruit poeders

Producten 1-20 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Superfruit poeders

Fruitpoeders: eerlijk en heerlijk!

Fruitpoeder (superfruitpoeder) is ideaal voor mensen die op natuurlijke wijze extra voedingswaarde willen toevoegen aan hun eten. U kunt de poeders met bijna alles mixen. Wat dacht u van een theelepeltje fruitpoeder in uw yoghurt of door uw smoothie? Heerlijk en supergezond! Sommige mensen gebruiken fruitpoeder zelfs als natuurlijke kleurstof in voeding. Bijvoorbeeld om een kleurtje te geven aan een kwarktaart, cupcake of zelfgemaakt fruitpoedersnoep. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Gevriesdroogd fruitpoeder

Ook als u niet zo happig bent op capsules en pillen biedt fruitpoeder uitkomst. De poeders zijn 100% natuurlijk, zónder toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen of andere synthetische rommel. Het poeder wordt van vers fruit gemaakt dat direct na de oogst is gevriesdroogd en vermalen. Zo blijven de vitamines, mineralen en vezels optimaal behouden. Ons Superfruit assortiment bestaat overigens niet alleen uit fruit, maar ook uit groente en zelfs (zee)wieren zoals de mineraalrijke wieren chlorella en spirulina. 

Zelf fruitpoeders maken?

Het drogen van groente en fruit is een eeuwenoude manier om eten langer houdbaar te maken. Onze voorouders droogden groente en fruit in de zomer en herfst om de barre wintermaanden beter te doorstaan. Ook astronauten en globetrotters nemen vaak gedroogd fruit en groente mee. Het is voedzaam, licht en neemt nauwelijks ruimte in beslag omdat het vocht er tijdens het drogen uit is gehaald. De klassieke manier van drogen, is in de droogmachine of dehydrator op een temperatuur van plusminus 45°C. Dit proces is bewerkelijk en tijdrovend. U moet rekening houden met een droogtijd van acht à tien uur, vaak zelfs nog langer. Ook moet u goed in de gaten houden dat de stukken fruit gelijkmatig drogen, want de ene fruitsoort bevat meer water dan de andere. Maar laten we eerlijk zijn: niet iedereen vindt gedroogd fruit lekker. Omdat het vocht eruit is gehaald, is het vaak taai en moet er soms water aan worden toegevoegd om het weer eetbaar te maken.

In mediterrane landen drogen ze groente en fruit in de zon. Dit is ook een tijdrovend karwei. Helaas leent ons koude en vochtige klimaat zich niet goed voor deze droogwijze.

De oplossing: fruit en groente vriesdrogen

Door fruit en groente te vriesdrogen, werkt u eigenlijk andersom: in plaats van de temperatuur te verhogen, verlaagt u de temperatuur onder gecontroleerde omstandigheden. Door het fruit en de groente vervolgens te vermalen, krijgt u een supervoedzaam concentraat waarin tussen 90 en 97% van de voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Gedroogd fruit dat is vermalen, neemt nóg minder ruimte in dan normaal gedroogd fruit, waardoor het ideaal is om onderweg mee te nemen. En door de poedervorm kunt u het makkelijker mengen met andere voedingsmiddelen en dranken dan gedroogd fruit en groente die niet zijn vermalen. Geen wonder dat gedroogd fruit- en groentepoeder snel in populariteit toeneemt.

Top 10 groente- en fruitpoeders

Hieronder ziet u een overzicht van onze meest populaire groente- en fruitpoeders. 

 1. Tarwegraspoeder
 2. Camu camu poeder
 3. Açai bessen poeder
 4. Goji bessen poeder
 5. Blauwe bessen poeder
 6. Cranberry poeder
 7. Aardbeien poeder
 8. Frambozen poeder
 9. Moringapoeder
 10. Maca poeder

Fruitpoeder van wilde vruchten

Het allergezondste fruit dat we kunnen eten, is het fruit dat niet wordt gekweekt en dat we in de natuur kunnen vinden. Vitaminesperpost.nl heeft nu het het beste fruitpoeder in huis gehaald dat er op dit gebied is te verkrijgen: fruitpoeder van wilde vruchten. Dit fruitpoeder wordt gemaakt van vruchten die in de ongerepte bossen in Finland en Estland zijn gevonden en verzameld. We hebben 5 verschillende soorten:

 1. Wilde framboos
 2. Wilde zwarte bes
 3. Wilde lingonbes
 4. Wilde blauwe bosbes
 5. Wilde veenbes of cranberry

Fruitpoeder kopen? Ga voor kwaliteit. 

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van groente- en fruitpoeder, maar de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende poeders zijn groot. U kunt het beste groente- of fruitpoeder van een betrouwbare fabrikant kopen die volgens internationaal erkende kwaliteitsnormen van de GMP (Good Manufacturing Practice) of de IFS (International Food Standard) werkt.

Bij vitaminesperpost.nl hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit of herkomst van het poeder. Al ons fruit- en groentepoeder is geproduceerd volgens strenge kwaliteitseisen, waarbij elke stap in het productieproces is gecontroleerd. Uw bestelling wordt snel en gratis bezorgd binnen Nederland en past gewoon door de brievenbus. U hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Als u in één keer vier zakjes poeder bestelt, ontvangt u bovendien 30%korting op de totaalprijs!