Energie

Producten 21-28 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

B-vitamines dragen bij aan een goed energiesysteem

We hebben allemaal weleens een dag waarop we ons futloos voelen en behoefte hebben aan een energie oppepper. Of we hebben de hele nacht wakker gelegen en zijn in de ochtend niet vooruit te branden. Vaak grijpen we dan naar koffie of een ‘energydrink’. De energie die we uit deze drankjes halen, is echter maar van korte duur en niet echt goed voor onze gezondheid.

B-vitamines dragen vrijwel allemaal bij aan het interne proces waarbij in ons lichaam voedingsstoffen worden omgezet in energie. Dus wie het gevoel heeft niet over voldoende energie te beschikken, begint met het toevoegen van een goed B-vitamine complex aan het voedingspatroon. Er zijn echter ook diverse natuurlijke voedingssupplementen op basis van planten en kruiden waarmee we ons energiesysteem kunnen ondersteunen.

Meer natuurlijke energie uit voeding

Wilt u over meer energie beschikken? Dan doet u er goed aan eerst uw eigen leefstijl onder de loep te nemen. Maakt u voldoende slaapuren? Beweegt u wel voldoende? Gebruikt u energieleverende voeding?

De zon is op onze planeet de belangrijkste bron van energie. Planten nemen deze energie op en zetten dat om in de groei van de plant en in chlorofylkorrels. Deze korrels zijn verantwoordelijk voor de groene kleur van de plant. Chlorofyl lijkt qua structuur erg op hemoglobine. Dit is de stof die ons bloed de rode kleur geeft en die verantwoordelijk is voor het transport van ijzer en zuurstof in ons lijf. Beide stoffen zijn betrokken bij een proces van energie-omzetting. Het eten van voldoende (groene) groente is daarom belangrijk als u uw energieniveau omhoog wilt brengen. Daarnaast is een voedingspatroon aan te raden waarbij onbewerkte voedingsmiddelen de boventoon voeren.

Ook door beweging blijft ons energieniveau op peil. Door elke dag minstens een half uur actief te bewegen, blijven onze organen gezond en stroomt het bloed goed door. Dat laatste is van belang omdat ons bloed alle cellen van zuurstof en voedingsstoffen voorziet.

Natuurlijke vitamine C- en B-capsules voor extra energie

Naast beweging en gezonde voeding kunnen we ook extra vitamines slikken. Zoals eerder gezegd zijn vrijwel alle vitamines uit de vitamine B-groep betrokken bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. U kunt ze los slikken: B2 (riboflavine), B3 (niacinamide), B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine), B8 (biotine), B11 (folaat) en vitamine B12. U kunt ook kiezen voor een vitamine B complex supplement.

Wist u trouwens dat ook vitamine C een belangrijke rol speelt bij dit proces van energievorming? Vitamine C helpt om energie vrij te maken uit de voeding. Vitamine C Natuurlijk is een eersteklas voedingssupplement . Het bevat per capsule 250 mg pure vitamine C (ascorbinezuur). Dit natuurlijke poeder wordt gewonnen uit vers amla fruit, dat een van de hoogste vitamine C-gehaltes ter wereld bevat. Omdat het een volledig natuurlijk supplement is, profiteert u ook van de bioflavonoïden, die u ook binnen krijgt als u een vers stuk fruit eet. We hebben bovendien nóg een natuurlijk supplement met zowel vitamine B als C. Daarmee slaat u twee vliegen in één klap.

Welke kruiden en planten zijn goed voor het energieniveau?

Er zijn diverse kruiden en planten die bijdragen aan een normaal energieniveau. Vitaminesperpost.nl koopt deze extracten in bij gerennomeerde en betrouwbare leveranciers. Daardoor bent u verzekerd van de veiligheid en van de kwaliteit van het supplement. Hieronder een paar voorbeelden van plantaardige supplementen die de energie ondersteunen. Let op: dit is slechts een selectie. Wij verkopen er nog veel meer.

 • Kolanoot
  Energiedrankjes bevatten naast cafeïne veel suiker en kunstmatige zoet- en smaakstoffen. In de capsules met kolanootextract (Cola acuminata) vindt u louter een hoog gehalte van de natuurlijke vorm van cafeïne.
 • Guarana
  Guarana (Paullinia cupana) wordt al eeuwenlang door indianen uit de Amazone gebruikt. Guaranazaden bevatten van nature cafeïne. Ze worden gebruikt bij vermoeidheid*, helpen fris en alert te blijven en zijn goed voor het geheugen*.
 • Ginseng
  We verkopen verschillende ginsengsupplementen: Siberische ginseng, Panax ginseng, Rode ginseng, Panax Ginseng Natuurlijk
   en Panax Ginseng Premium. Alle ginsengproducten helpen bij vermoeidheid*. 
 • Yerba mate
  Yerba mate (Ilex paraguariensis) is een boom afkomstig uit Brazilië, Paraguay, Uruguay en Noord-Argentinië. De boom bevat drie stimulerende stoffen uit de xanthinegroep. De belangrijkste is cafeïne. De cafeïne in de yerba mate wordt ook wel mateïne genoemd. Daarnaast bevat Yerba mate vitamines, mineralen, aminozuren en polyfenolen.
 • Maca
  Wij verkopen verschillende macasupplementen.

Plantaardige capsules dragen bij aan een normale energiehuishouding

Bovengenoemde kruiden zijn slechts een greep uit de plantaardige capsules die bijdragen aan een normale energiehuishouding. Ze zijn allemaal voor een prettige prijs verkrijgbaar bij vitaminesperpost.nl waarbij u bovendien ook nog eens 30% korting krijgt als u vier verpakkingen koopt. Bovendien profiteert u als gewaardeerde klant van vitaminesperpost.nl altijd van gratis verzending binnen Nederland.

Wilt u nog meer tips en informatie over hoe u op een natuurlijke manier uw energie kunt verhogen? Lees dan ons blog over dit onderwerp.

Voordelen van het kopen bij vitaminesperpost.nl:

 • Gratis verzending in Nederland bij elke bestelling
 • Geregeld acties en aanbiedingen
 • Hoge kwaliteit c.q. goede producten vanwege samenwerking met gerenommeerde leveranciers
 • 30% korting bij aanschaf van 4 verpakkingen

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.