Immuunsysteem

Producten 21-40 van 54

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is het immuun- of afweersysteem?

Het immuun- of afweersysteem is een soort fysieke verdedigingslinie die ons lichaam beschermt tegen potentiële indringers van buitenaf. Deze kunnen via onze voeding, het water of de lucht in ons lichaam terechtkomen. Het afweersysteem is buitengewoon geavanceerd en werkt op allerlei verschillende plekken in het lichaam.

‘Witte soldaten’ sporen indringers op en elimineren ze

Het begint al in de mond en de keel. De amandelen behoren tot de eerste verdedigingslinie. Helaas zijn bij veel mensen de amandelen geknipt of verwijderd. Dan hebben we de maag met het enorm bijtende maagzuur, waar bijna geen enkele bacterie tegen is bestand. Bovendien hebben we nog een geavanceerd systeem in het bloed met witte soldaten die indringers opsporen en vernietigen.

Alles werkt met alles samen

Alles werkt met elkaar samen in het lichaam. We kunnen daarbij wel de conclusie trekken dat 2 zaken erg belangrijk zijn om in goede conditie te houden:

 1. Onze darmen - omdat daar alle voedingsstoffen worden opgenomen
 2. Ons immuunsysteem - omdat dit systeem onze gezondheid in stand houdt

Vitamines voor het immuunsysteem

Van een aantal vitamines kan met zekerheid worden gezegd dat ze een rol spelen bij het in stand houden van een sterk immuunsysteem, met name in de wintermaanden:

 • Vitamine A (of de voorloper van vitamine A: bètacaroteen)
 • Vitamine B6:
  - P-5-P
 • Vitamine B12:
  - Vitamine B12 1000 mcg
  - Vitamine B12 5000 mcg
  - Vitamine B12 10.000 mcg
 • Vitamine C:
  - Ester-C 500 mg (niet-zuur)
  - Ester-C 1.000 mg (niet-zuur)
  - Vitamine C 1.000 mg
  - Vitamine C Natuurlijk
 • Vitamine D 

Mineralen voor het immuunsysteem

Daarnaast zijn er mineralen die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van een sterk immuunsysteem: 

 • Folaat of foliumzuur
 • IJzer
 • Koper
 • Selenium 
 • Zink:
  - Zink picolinaat
  - Zink bisglycinaat

Het is natuurlijk ook mogelijk een goede multivitamine te gebruiken waar deze stoffen allemaal in zitten. Daarnaast zijn er nog een boel plantaardige stoffen en antioxidanten waarmee we ons immuunsysteem kunnen ondersteunen. Ook hebben wij kruiden voor het immuunsysteem in ons assortiment. 

Contact en advies?

Als u behoefte hebt aan steun of advies over supplementen waarmee u uw afweersysteem kunt ondersteunen, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u graag te woord via telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.