Niet minder maar meer bomen met de gratis verzending van Vitaminesperpost.nl Niet minder maar meer bomen met  de gratis verzending van Vitaminesperpost.nl

Elke dag worden de vitamines, mineralen en plantenextracten die door de klanten van Vitaminesperpost.nl worden besteld, gratis verstuurd in kartonnen doosjes die in de standaard brievenbus passen. Dat is een service die wij hoog in het vaandel hebben staan. Maar het gaat verder dan service alleen.

 

Niet alleen hecht Vitaminesperpost.nl veel waarde aan de productiewijze en grondstoffen van de vitamines, mineralen en plantenextracten, ook de verpakkingen dienen zo duurzaam mogelijk te zijn. Per dag verlaten heel wat kartonnen verzenddoosjes het pand in Zaandam. Daarom is er een zorgvuldig afgewogen keuze gemaakt voor de producent en het productieproces van deze verzenddoosjes.

 

Onze verzenddoosjes zijn voorzien van het duurzame FSC® label

FSC LogoOmdat wij als bedrijf van natuurlijke voedingssupplementen belang hechten aan duurzaamheid en respect voor het milieu is het duurzame verpakkingsbedrijf Recypack een logische keuze. Recypack kon al in 2012 als eerste verpakkingsbedrijf in Europa het gehele standaard-assortiment voorzien van het FSC-label. De missie van FSC® (Forest Stewardship Council) is inspirerend en blinkt uit in eenvoud: "het bevorderen van milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld". Om het FSC label te mogen voeren moet aan diverse eisen worden voldaan en moet de gehele productieketen transparant zijn. Al het door Recypack gebruikte golfkarton komt alleen nog maar uit beheerde bossen.

 

Het doel van Recypack is volledig CO2 neutraal te zijn

In 2014 heeft Recypack aangegeven dat ze binnen drie jaar volledig CO2-neutraal wilden zijn. Dat streven is niet helemaal gehaald, want het heeft een vrij grote impact: alle gereden kilometers met de auto’s van de accountmanagers, alle gereden kilometers om de goederen af te leveren en alle kilometers die de medewerkers rijden van – en naar het kantoor of magazijn moesten worden gecompenseerd.

 

Ook de klanten van Vitaminesperpost.nl dragen bij aan het planten van een bos

Plant a treeDaarvoor heeft Recypack naar verschillende oplossingen gezocht. Zo wordt het stroomgebruik van hun kantoor en magazijn volledig gecompenseerd door middel van zonnepanelen. En is het bijgestelde doel om in 2019/2020 volledig CO2 neutraal te zijn. Recypack is ook begonnen met het aanleggen van een natuurlijk bos. Dit project noemen ze ‘het groene hart’ of ‘The Green Core’. Inmiddels staat de teller al op 2.377 door Recypack aangeplante bomen.

 

De samenwerking tussen Vitaminesperpost.nl en Recypack laat zien dat bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden, gezamenlijk iets kunnen bereiken. Door samenwerking kunnen we met zijn allen iets bijdragen aan de instandhouding van onze mooie, natuurlijke planeet.