Spijsvertering & Darmwerking
- Februari 06, 2025
Calcium is onmisbaar voor onze gezondheid. Velen denken dat melk de ultieme bron van calcium is. Er zijn echter veel voedingsmiddelen die méér calcium bevatten. In dit blog ontdekt u welke dat zijn!
- Januari 30, 2025
Eiwitrijk eten is populairder dan ooit. Terwijl we overal meer eiwitten aan toevoegen, rijst echter de vraag: hoeveel hebben we écht nodig? Kunnen we ook teveel eiwitten eten? Tijd voor de feiten!
- Januari 21, 2025
Wist u dat een overdaad aan suiker schadelijk kan zijn? Uw lichaam geeft duidelijke signalen als het tijd is om met suiker te minderen. Welke tekenen zijn dat? We noemen 8 signalen.
- Januari 07, 2025
Als sierplant wordt mariadistel niet echt gewaardeerd maar in de kruidenkunde neemt de plant een belangrijke plek in. Mariadistel bevat de stof silymarine, die bekend staat als antioxidant voor de lever.
- Januari 02, 2025
Heeft u weleens van de term ‘Hara Hachi Bu’ gehoord? In dit blog ontdekt u wat Hara Hachi Bu precies is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe u het kunt toepassen.
- December 31, 2024
Wat zijn (on)gezonde voedselcombinaties? Sommige combi's werken bij mensen met een gevoelige spijsvertering diverse interne processen tegen. Hoe zit dit precies? En hoe kunt u betere keuzes maken?
- December 19, 2024
Wist u dat uw darmen onderdak bieden aan biljoenen micro-organismen?Vooral de Akkermansia muciniphila-bacterie krijgt steeds meer aandacht. Wat is Akkermansia muciniphila en hoe kunt u de populatie vergroten?
- December 12, 2024
Voor veel mensen staat deze maand in het teken van lekker eten en drinken met familie en vrienden. Hoe kunt u genieten van de gezelligheid zonder uw gezondheid uit het oog te verliezen? Wij geven tips.
- December 10, 2024
Wandelen is meer dan alleen een manier om van a naar b te komen. In dit blog vindt u enkele overtuigende redenen om vandaag nog de wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Ook in de winter!
- November 19, 2024
Veel mensen reageren fysiek op onschuldige stoffen. Kunnen supplementen, voeding en leefstijl eraan bijdragen deze gevoeligheid te verminderen? In dit blog onderzoeken we de mogelijkheden.