Spijsvertering
- Mei 12, 2022
Bijna iedereen heeft wel eens een opgeblazen gevoel. We willen er zo snel mogelijk weer vanaf. Waardoor ontstaat dat opgeblazen gevoel? En hoe kunnen we het voorkomen? Bijgaand enkele tips.
- April 26, 2022
Het belang van een evenwichtige zuur-base balans is iets waar de reguliere en alternatieve behandelingswijzen het niet over eens raken. Des te meer reden om ons eens in het onderwerp te verdiepen.
- April 13, 2022
Onze stoelgang vertelt veel over de staat van onze darmen. In het teken van Nationale Poepdag vinden wij het daarom tijd om het taboe te doorbreken en eens nader naar onze stoelgang te kijken. Let’s talk dirty!
- Maart 01, 2022
Om onze mond optimaal gezond te houden, moeten we naar onze voeding en leefstijl kijken. We leggen hier uit waarom een goede mondhygiëne belangrijk is en geven tips om uw mond gezond te houden.
- Februari 10, 2022
10 Februari is uitgeroepen tot Wereld Peulvruchten Dag om de voordelen onder de aandacht te brengen. Zijn peulvruchten gezond of niet? In dit blog gaan we dieper op de mogelijke gezondheidsvoordelen.
- Januari 06, 2022
Kent u de sarsaparilla al? Deze eetbare plant heeft een lange geschiedenis als heilkruid. Populair is vooral de wortel. Deze heeft positieve kenmerken voor enkele lichaamsfuncties.
- December 28, 2021
Sinds jaar en dag eten we bij de geboorte van een kind beschuit met muisjes gebaseerd op anijszaad. Anijs is echter meer dan een traditie. Zo heeft het een verzachtende invloed op de luchtwegen.
- December 23, 2021
Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen. Wilt u het meeste uit uw supplementen halen? Met deze tips zorgt u voor een optimale opname van uw supplement!
- November 18, 2021
Kiwi’s staan bekend als echte vitaminebommetjes. Kiwi’s zijn bovendien de enige bron ter wereld van het spijsverteringsenzym actinidine. En wist u dat u kiwi’s gewoon mét schil kunt eten?
- November 16, 2021
Als u van scherpe smaken houdt, dan heeft u geluk. Pittig eten kan uw gezondheid namelijk ten goede komen. Hoe dat zit? In dit blog duiken we in de kracht van rode pepers, capsaïcine en andere vurige smaken.