Plantaardige voedingsstoffen
- Januari 23, 2025
De pruikzwam is culinair fijn en daarnaast staat-ie bekend als een van de krachtigste paddenstoelen ter wereld. Hij is in 2016 niet voor niets uitgeroepen tot ‘paddenstoel van het jaar’!
- Januari 14, 2025
Wie zich in de plantenwereld en/of in gezonde voeding verdiept, komt geregeld de flavonol kaempferol tegen. Wat is kaempferol en in welke plantaardige voedingsmiddelen treffen we het aan?
- November 26, 2024
Staat u er wel eens bij stil wie controleert of supplementen écht veilig zijn? Maak kennis met de EFSA, de organisatie die zich dagelijks inzet om ons te beschermen tegen gezondheidsrisico’s.
- Oktober 22, 2024
We worden doodgegooid met de term ‘antioxidanten’. Waarom vindt iedereen ze zo belangrijk? We duiken in de materie en zoeken uit wat de top 10 voeding met antioxidanten is. En hoe zit het met suppletie?
- Oktober 17, 2024
Pelargonium sidoides is een moeilijke naam voor een mooie geranium. Pelargonium biedt een uitgebreid scala aan prettige toepassingen in de wintermaanden. Zo kan dit plantje u helpen om vrijer te ademen.
- Oktober 15, 2024
Wereldwijd ontstaat steeds meer het besef dat de natuur een schat aan plantaardige stoffen bezit die een positieve bijdrage aan onze gezondheid kunnen leveren. Een van die planten is de vlierbes.
- September 26, 2024
Paddenstoelen zijn niet alleen lekker en voedzaam, ze hebben ook nog eens gezondheidsbevorderende kenmerken. In dit blog staat de bijzondere Braziliaanse paddenstoel Agaricus blazei Murill in de schijnwerpers.
- September 12, 2024
Pepermunt is natuurlijk perfect om uw adem mee te verfrissen of die kater van gisteren mee te maskeren. Pepermunt is echter zoveel meer. Zo staat het al eeuwen bekend als goed middel voor de spijsvertering.
- September 03, 2024
Met het warme weer stijgt ook onze lichaamstemperatuur. Hierdoor verlopen sommige processen in ons lijf niet optimaal. Misschien houdt u vocht vast. Wat doet vocht met ons lichaam hoe komt u er weer vanaf?
- Augustus 27, 2024
Zure kersen oftewel morellen worden in België ook wel ‘kriek’ genoemd. Zowel zoete als zure kersen zijn ware vitaminebommen. Deze rode robijntjes waren in 2018 niet voor niets fruit van het jaar.