Plantaardig
- Mei 25, 2023
Het is geen inheems plantje: zomeralsem. Een Chinese wetenschapper won met het extraheren van de stof artemisinine uit de plant zelfs de Nobelprijs! Tijd om in de wereld van zomeralsem te duiken.
- Mei 04, 2023
De paardenbloem staat niet bekend als de meest sexy bloem. Toch is er reden tot vreugde als-ie overal opduikt. Paardenbloemen zijn namelijk gratis, voedzaam, gezond en onder meer goed voor de lever!
- Mei 02, 2023
‘Onkruid bestaat niet’, wordt vaak gezegd. Dat zijn wijze woorden. Veel planten die wij als ‘ongewenst’ betitelen, bevatten namelijk goede stoffen voor onze gezondheid. Dit geldt ook voor de weegbree.
- April 27, 2023
De koningskaars oftewel (gele) toorts bezit koninklijke waardigheid. Omgeven door mystiek en mythische verhalen staat de Verbascum thapsus al eeuwen bekend om z’n positieve invloed op het menselijk lichaam.
- April 25, 2023
Bij vegetariërs en veganisten staan algen steeds vaker op het menu omdat ze als goede en duurzame vleesvervangers gelden. Niet langer onbekend en onbemind dus. Wat maakt algen zo bijzonder?
- April 20, 2023
Een van onze grootste organen is de lever. Met maar liefst 1,5 kilo is dit ons eigen chemisch fabriekje. Vanuit de Chinese kruidenkunde staat de lever centraal in de lente. Check hoe u uw lever kunt ondersteunen!
- April 18, 2023
Naast het culinaire belang van knoflook, heeft het ook verschillende gezonde kwaliteiten. Knoflook bevat diverse vitamines en mineralen en de bioactieve stof is allicine. Waar is knoflook goed voor?
- Maart 28, 2023
We horen tegenwoordig vaak over 'antioxidanten'. Hoe antioxidanten precies werken, is een ietwat complex verhaal. Hier vindt u alles over de nieuwste antioxidante supplementen.
- Maart 23, 2023
Pancreatine is een mix van enzymen die door de alvleesklier worden aangemaakt. Deze enzymen zijn onmisbaar voor onze spijsvertering. Klinkt ingewikkeld, is het echter niet. Wij leggen het uit.
- Maart 14, 2023
Het geheugen maakt ons tot wie we zijn. Als we ons niets kunnen herinneren, kunnen we geen nieuwe informatie leren of zelfs maar in de meest simpele dagelijkse situaties functioneren.