Gezonde & Gevarieerde voeding
- Januari 30, 2025
Eiwitrijk eten is populairder dan ooit. Terwijl we overal meer eiwitten aan toevoegen, rijst echter de vraag: hoeveel hebben we écht nodig? Kunnen we ook teveel eiwitten eten? Tijd voor de feiten!
- Januari 23, 2025
De pruikzwam is culinair fijn en daarnaast staat-ie bekend als een van de krachtigste paddenstoelen ter wereld. Hij is in 2016 niet voor niets uitgeroepen tot ‘paddenstoel van het jaar’!
- Januari 14, 2025
Wie zich in de plantenwereld en/of in gezonde voeding verdiept, komt geregeld de flavonol kaempferol tegen. Wat is kaempferol en in welke plantaardige voedingsmiddelen treffen we het aan?
- Januari 09, 2025
Zwart komijnzaad(olie) is een aanrader voor uw keukenapotheek. Tijd om dieper in de bijzondere eigenschappen van zwart komijnzaad te duiken. En hoe zit het met het geheim van zwart komijnzaad: thymoquinone?
- Januari 02, 2025
Heeft u weleens van de term ‘Hara Hachi Bu’ gehoord? In dit blog ontdekt u wat Hara Hachi Bu precies is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe u het kunt toepassen.
- December 31, 2024
Wat zijn (on)gezonde voedselcombinaties? Sommige combi's werken bij mensen met een gevoelige spijsvertering diverse interne processen tegen. Hoe zit dit precies? En hoe kunt u betere keuzes maken?
- December 19, 2024
Wist u dat uw darmen onderdak bieden aan biljoenen micro-organismen?Vooral de Akkermansia muciniphila-bacterie krijgt steeds meer aandacht. Wat is Akkermansia muciniphila en hoe kunt u de populatie vergroten?
- December 17, 2024
Calcium is een onmisbaar mineraal. Het is namelijk belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van uw botten en tanden. Hoe komen we aan calcium? Waar zit het in? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel.
- December 12, 2024
Voor veel mensen staat deze maand in het teken van lekker eten en drinken met familie en vrienden. Hoe kunt u genieten van de gezelligheid zonder uw gezondheid uit het oog te verliezen? Wij geven tips.
- December 05, 2024
We hebben het allemaal weleens meegemaakt: na een stressvolle dag of een verdrietige gebeurtenis grijpen we naar chocolade, chips of een flinke kom ijs. Dat heet emotie-eten. Wat is emotie-eten precies?