Gezonde & Gevarieerde voeding
- - April 01, 2025
Een vaste bewoner van onze darmen is de gistsoort Candida albicans. Deze woont daar samen met bacteriën, schimmels en virussen. Het is van belang om de populatie Candida in balans te houden.
- - Maart 27, 2025
Vezels zijn superbelangrijk voor onze gezondheid. Zo wordt ons aangeraden om dagelijks minstens 250 gram groente te eten.. Tijd om te kijken welke 10 groentes de meeste vezels bevatten.
- - Maart 25, 2025
Vitamine A krijgt minder aandacht dan de vitamines C en D. Toch is deze vitamine belangrijk. Hier ontdekt u wat deze essentiële vitamine doet, waarin u het kunt vinden en waarom het onmisbaar is.
- - Januari 30, 2025
Eiwitrijk eten is populairder dan ooit. Terwijl we overal meer eiwitten aan toevoegen, rijst echter de vraag: hoeveel hebben we écht nodig? Kunnen we ook teveel eiwitten eten? Tijd voor de feiten!
- - Januari 23, 2025
De pruikzwam is culinair fijn en daarnaast staat-ie bekend als een van de krachtigste paddenstoelen ter wereld. Hij is in 2016 niet voor niets uitgeroepen tot ‘paddenstoel van het jaar’!
- - Januari 14, 2025
Wie zich in de plantenwereld en/of in gezonde voeding verdiept, komt geregeld de flavonol kaempferol tegen. Wat is kaempferol en in welke plantaardige voedingsmiddelen treffen we het aan?
- - Januari 09, 2025
Zwart komijnzaad(olie) is een aanrader voor uw keukenapotheek. Tijd om dieper in de bijzondere eigenschappen van zwart komijnzaad te duiken. En hoe zit het met het geheim van zwart komijnzaad: thymoquinone?
- - Januari 02, 2025
Heeft u weleens van de term ‘Hara Hachi Bu’ gehoord? In dit blog ontdekt u wat Hara Hachi Bu precies is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe u het kunt toepassen.
- - December 31, 2024
Wat zijn (on)gezonde voedselcombinaties? Sommige combi's werken bij mensen met een gevoelige spijsvertering diverse interne processen tegen. Hoe zit dit precies? En hoe kunt u betere keuzes maken?
- - December 19, 2024
Wist u dat uw darmen onderdak bieden aan biljoenen micro-organismen?Vooral de Akkermansia muciniphila-bacterie krijgt steeds meer aandacht. Wat is Akkermansia muciniphila en hoe kunt u de populatie vergroten?