7 Voedingssupplementen voor veilig plezier in de zon Zonnende vrouwen

We hebben er lang op moeten wachten, maar de zomer lijkt eindelijk overtuigend te zijn doorgebroken. Terrassen met vrolijke mensen en koele drankjes lonken en Neêrlands waterplassen nodigen verleidelijk uit met zacht kabbelend en schitterend water. De zon huist trots en in vol ornaat hoog aan de horizon. Maar hoe fijn we de zonnige dagen ook vinden, onze huid is er minder van gecharmeerd. 

Hoe kunnen we ons beschermen tegen de zon?

ZonnebrandmiddelenZonnebrandmiddelen

Onze huid wordt niet per se blij van zonlicht. Zonlicht brengt schade toe aan de huid en laat deze voortijdig verouderen. Zonaanbidders zijn te herkennen aan een tanige huid en veel diepe groeven en rimpels. We kunnen ons er daarom maar het best tegen beschermen. Wie niet van de beschikbare zonnebrandcrèmes en -lotions is gecharmeerd, heeft nog een aantal andere mogelijkheden:

1. Draag beschermende kleding
Het is niet per definitie koeler zo min mogelijk kleding te dragen. Belangrijk is het dat de kleding licht en luchtig is en nergens knelt. Witte kleding reflecteert het zonlicht. In outdoorzaken is kleding te koop die speciaal is geprepareerd om uv-straling tegen te houden.

2. Blijf in de schaduw
Dat is niet altijd mogelijk, maar wel het beste. Ook in de schaduw worden we tenslotte bruin. Het gaat minder snel, maar het is stukken beter voor de huid. Bovendien is het veel aangenamer en comfortabeler dan in de brandende zon.

3. Ga pas na 16.00 uur in de zon zitten
De zon is op dit tijdstip veel minder fel, waardoor de kans op zonnebrand aanzienlijk wordt gereduceerd.

Plakjes aloë vera tegen zonnebrandPlakjes aloë vera tegen zonnebrand

"Aloë vera-gel en plakjes komkommer zijn natuurlijke hulpjes bij zonnebrand"

Toch verbrand? Gebruik komkommer of Aloë vera

Toch verbrand? Haal een aloë vera-plant in huis. Het is een gemakkelijke plant die echter zelf ook niet direct in de zon moet staan en niet al te veel water verdraagt (hoogstens 1 keer per week). Deze vetplant heeft dikke bladeren met daarin een verkoelende en kalmerende gel. Snij een stuk blad open en wrijf hiermee over de verbrande huid.

Geen aloë vera in huis? Geen nood. Grijp de eerste beste koude komkommer uit de koelkast en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes komkommer op de verbrande plekken. Komkommer verkoelt en haalt de ergste brand uit de huid.

Toch zijn er ook een aantal voedingssupplementen die bijdragen aan bescherming en herstel van de huid. Ze hebben over het algemeen een antioxidante werking.

"Vitamine C beschermt de huid van binnenuit en draagt bij aan het regeneratieproces van de huid"

7 voedingssupplementen voor de zon

1. Vitamine B2 (Riboflavine)
Vitamine B2, ook bekend als riboflavine, is een van de 8 B-vitamines. Deze B-vitamine heeft een antioxidante werking, het helpt de cellen om zich te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling en zonlicht.

2. Vitamine C
Vitamine C speelt een rol bij de bescherming en het behoud van een gezonde huid. Het ondersteunt de vorming van collageen, dat er aan bijdraagt de huid (van binnenuit) te versterken. Bovendien ondersteunt het de bescherming tegen invloeden van vervuiling en zonlicht, met name uv-straling.

Vitamine C in sinaasappelenVitamine C in sinaasappelen

"Het mineraal zink helpt bij het behoud van een gezonde huid"

3. Vitamine E

Vitamine E is een bekende antioxidant. Het helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling en zonlicht.

4. Selenium

Selenium is een essentieel mineraal en is betrokken bij verschillende processen in ons lichaam. Selenium Select® is L-selenomethionine. De selenium is hierbij op een natuurlijke manier in plaats van zwavel geïntegreerd in een methioninemolecuul. Net als vitamine B2 heeft selenium een antioxidante werking. Het helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling, zonlicht en vervuiling van buitenaf.

5. Zink

Zink is een essentieel mineraal. Het vervult tal van functies in het lichaam. Zink picolinaat wordt driemaal beter opgenomen dan zink citraat. Zink helpt bij het gezond houden van de huid. In ons product Selenium & Zink hebben we deze twee mineralen samengevoegd. 

Groente en fruit met natuurlijk betacaroteenGroente en fruit met natuurlijk betacaroteen

6. Natuurlijke bèta-caroteen

Bèta-caroteen is een bekende antioxidant. Dit is de natuurlijke vorm van bèta-caroteen en bevat aanvullende antioxidanten zoals carotenoïden, alpha-caroteen, zeaxanthine, cryptoxanthine en luteïne. De natuurlijke balans van deze carotenoïden maakt dit supplement goed biologisch opneembaar. Natuurlijk bèta-caroteen is daarnaast een in vetoplosbare bron van provitamine A en bevat bovendien vitamine E, dat bijdraagt aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade door zonlicht en uv-straling.

7. Astaxanthine

Astaxanthine is een natuurlijk voorkomende carotenoïde, die onder meer in algen, kreeft, zalm, forel, garnaal en krab wordt aangetroffen. Carotenoïden zijn pigmentkleuren die in de natuur voorkomen en een antioxidante werking hebben. Onze AstaPure® astaxanthine wordt uit de bloedrode alg Haematococcus pluvialis geproduceerd. De innovatieve technologie van Alga Technologies levert geconcentreerde en op minstens 20% gestandaardiseerde astaxanthine.

Voeding met astaxanthineVoeding met astaxanthine

Mét vitamine E die bijdraagt aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade door zonlicht en uv-straling.

"Juist de mannenhuid kan wel wat verzorgende olie gebruiken"

Verzorgende olie voor na het zonnen (ook voor mannen!)

Wie een groot deel van de dag in de zon heeft doorgebracht, doet er goed aan de huid na het zonnebad nog eens extra te verwennen met een verzorgende olie. Twee van onze olieën springen wat dat betreft eruit. Onze capsules kunnen eenvoudig worden stukgebeten of u kunt er een gaatje in prikken met een speld. Het is het best de olie na het douchen op de nog warme, licht vochtige huid aan te brengen. Ook en vooral mannen zouden van olie gebruik moeten maken omdat ze doorgaans minder aan huidverzorging doen, terwijl juist de mannenhuid wel wat vet kan gebruiken.

TarwekiemenTarwekiemen

Tarwekiemolie

Deze goudgele olie is een zogenoemde 'droge' olie. De olie heeft een neutrale geur en wordt snel opgenomen door de huid. Tarwekiemolie regenereert en verzorgt en is geschikt voor alle leeftijden.

Druivenpitolie

Dit is een lichtgroene olie die iets vetter is dan de tarwekiemolie. Het duurt wat langer voor hij is opgenomen en kan daarom het beste een uurtje voor het slapen worden opgesmeerd. De voedende druivenpitolie is bij uitstek ook geschikt voor de wat rijpere of zeer droge huid.

Gaat u binnenkort op vakantie? Lees hier welke supplementen u mee kunt nemen om ook zorgeloos op vakantie te gaan!

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl is een webwinkel met een groot assortiment aan voedingssupplementen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Heeft u een specifieke vraag of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van een voor u juiste keuze? Neem dan binnen kantoortijden contact op met een van onze deskundige medewerkers op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier.