7 voedingssupplementen voor veilig plezier in de zon

We hebben er lang op moeten wachten, maar de zomer lijkt eindelijk overtuigend te zijn doorgebroken. Terrassen met vrolijke mensen en koele drankjes lonken en Neêrlands waterplassen nodigen verleidelijk uit met zacht kabbelend en schitterend water. De zon huist trots en in vol ornaat hoog aan de horizon.

 

Maar hoe fijn het ook allemaal is, onze huid wordt niet per se heel erg blij van al dat warme zonlicht. Zonlicht brengt schade toe aan de huid en laat deze voortijdig verouderen. We kunnen ons er daarom maar het best tegen beschermen. Wie niet is gecharmeerd van de beschikbare zonnebrandcrèmes en -lotions heeft nog een aantal andere mogelijkheden:

 

  • Draag beschermende kleding. Het is niet per definitie koeler zo min mogelijk kleding te dragen. Belangrijk is het dat de kleding licht en luchtig is en nergens knelt. Witte kleding reflecteert het zonlicht. In outdoorzaken is kleding te koop die speciaal is geprepareerd om uv-straling tegen te houden.
  • Blijf in de schaduw. Dat is niet altijd mogelijk, maar wel het beste. Ook in de schaduw worden we tenslotte bruin. Het gaat minder snel, maar het is stukken beter voor de huid en het is bovendien veel aangenamer en comfortabeler dan in de brandende zon.
  • Ga pas na 16.00 uur in de zon zitten. Deze is dan veel minder fel, waardoor de kans op zonnebrand aanzienlijk wordt gereduceerd.
  • Toch verbrand? Haal een aloë vera plant in huis. Het is een gemakkelijke plant die echter niet direct in de zon moet staan en niet al te veel water verdraagt. Deze vetplant heeft dikke bladeren met daarin een verkoelende en kalmerende gel. Snij een stuk blad open en wrijf hiermee over de verbrande huid.

AloeVera

De eerste drie punten zijn het belangrijkst om zonnebrand te voorkomen. Toch zijn er ook een aantal voedingssupplementen die bijdragen aan bescherming en herstel van de huid. Ze hebben over het algemeen een antioxidante werking.

 

7 voedingssupplementen voor de zon

 

1. Vitamine B2 (Riboflavine)

Vitamine B2, ook bekend als riboflavine, is een van de 8 B-vitaminen. Deze B-vitamine heeft een antioxidante werking, helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling, zonlicht en vervuiling van buitenaf.

 

2. Vitamine C

Vitamine C speelt een rol bij de bescherming en het behoud van een gezonde huid. Het stimuleert de vorming van collageen, dat er aan bijdraagt de huid (van binnenuit) te versterken. Bovendien ondersteunt het de bescherming tegen invloeden van vervuiling en zonlicht, met name uv-straling.

 

3. Vitamine E

Vitamine E is een bekende antioxidant. Het helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling en tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

 

4. Selenium

Selenium is een essentieel mineraal en is betrokken bij verschillende processen in ons lichaam. Selenium Select® is L-selenomethionine. Het selenium is hierbij op een natuurlijke manier in plaats van zwavel geïntegreerd in een methionine molecuul. Net als vitamine B2, heeft selenium een antioxidante werking. Het helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling, zonlicht en vervuiling van buitenaf.

 

5. Zink

Zink is een essentieel mineraal. Het vervult tal van functies in het lichaam. Zink picolinaat wordt  driemaal beter opgenomen dan zink citraat. Ook dit mineraal heeft een antioxidante werking, helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling, zonlicht en vervuiling van buitenaf.

 

6. Natuurlijk Bèta-caroteen

Bèta-caroteen is een bekende antioxidant. Dit is de natuurlijke vorm van bèta-caroteen en bevat aanvullende antioxidanten zoals carotenoïden, alpha-caroteen, zeaxanthine, cryptoxanthine en luteïne. De natuurlijke balans van deze carotenoïden maakt dit supplement goed biologisch opneembaar. Natuurlijk bèta-caroteen is daarnaast een, in vet oplosbare, bron van provitamine A en bevat bovendien vitamine E, dat bijdraagt aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade.

 

7. Astaxanthine

Astaxanthine is een natuurlijk voorkomende carotenoïde, die onder meer wordt aangetroffen in algen, kreeft, zalm, forel, garnaal en krab. Carotenoïden zijn pigmentkleuren die in de natuur voorkomen en een antioxidante werking hebben. Onze AstaPure® astaxanthine wordt geproduceerd uit de bloedrode alg Haematococcus pluvialis. De innovatieve technologie van Alga Technologies levert geconcentreerde en op minstens 20% gestandaardiseerde astaxanthine. Mét vitamine E, dat bijdraagt aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade.

Gaat u binnenkort op vakantie? Lees hier welke supplementen u mee kunt nemen om ook zorgeloos op vakantie te gaan!

 

Vitaminesperpost.nl is een webwinkel met een groot assortiment aan voedingssupplementen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. De winkel heeft een webkeurmerk en meer dan 300.000 tevreden klanten. Heeft u een specifieke vraag of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van een voor u juiste keuze? Neem dan binnen kantoortijden contact op met één van onze deskundige medewerkers op nummer 075-6121247 of via het contactformulier.