Luchtwegen
- September 05, 2022
De olijfboom is ongelooflijk veelzijdig. Bijna alles van de boom wordt volop gebruikt. Van de olijven en olie tot de bladeren. In dit artikel gaan we dieper in op al het goeds van de olijfboom en zijn
- Maart 29, 2022
Adhatoda vasica of vasaka is een belangrijk onderdeel van de traditionele Ayurveda. Met name de bladeren van de plant worden voor diverse doeleinden gebruikt. Wat maakt deze struik zo bijzonder?
- December 28, 2021
Sinds jaar en dag eten we bij de geboorte van een kind beschuit met muisjes gebaseerd op anijszaad. Anijs is echter meer dan een traditie. Zo heeft het een verzachtende invloed op de luchtwegen.
- December 21, 2021
Sinds de opkomst van industrieën, auto’s en vliegverkeer is de samenstelling van de lucht anders dan een eeuw geleden. En dat heeft invloed op onze luchtwegen. Bijgaand tips om uw luchtwegen te ondersteunen.
- December 29, 2020
Wij Nederlanders zijn dol op knoflook. In de pasta of in een saus, maar ook als tinctuur of supplement. Het zwarte zusje is wellicht wat minder bekend. Daarom kijken we dit keer naar zwarte knoflook.
- Oktober 27, 2020
‘Onkruid bestaat niet’, wordt vaak gezegd. Dat zijn wijze woorden. Veel planten die wij als ‘ongewenst’ betitelen, bevatten namelijk goede stoffen voor onze gezondheid. Dit geldt ook voor de weegbree.
- Juli 07, 2020
Kamille staat bekend als rustgevend kruid. Het is bij uitstek een voorbeeld van de rijkdom die onze natuur heeft te bieden. Het geurende bloempje heeft namelijk nog meer voordelen voor de gezondheid.
- Juni 29, 2020
Tijm is niet alleen een heerlijk geurend kruid waar we gerechten mee op smaak brengen. Het is namelijk ook een verzachtend kruid voor de luchtwegen. De stof thymol is hier verantwoordelijk voor.
- Juni 16, 2020
Wereldwijd ontstaat steeds meer het besef dat de natuur een schat aan plantaardige stoffen bezit die een positieve bijdrage aan onze gezondheid kunnen leveren. Een van die planten is de vlierbes.
- Mei 29, 2020
Mensen zijn altijd met planten bezig geweest. Sommige planten dienden als voedsel, andere om de gezondheid te ondersteunen en sommige waren giftig. Bijgaand werpen we een blik op 3 bijzondere planten.