Cholesterol
- Februari 27, 2024
Prebiotica. Minder bekend dan probiotica, net zo belangrijk. Wat zijn prebiotica? Hoe werken prebiotica? En kunnen prebiotica met probiotica en antibiotica worden gecombineerd? Ontdek het in dit artikel.
- November 28, 2023
Reiki? Nee, reishi! Reiki is een alternatieve geneeswijze die te maken heeft met energie tussen therapeut en cliënt. Reishi is een bijzondere paddenstoel met unieke gezondheidsbevorderende kenmerken.
- Oktober 12, 2023
Wie houdt er niet van een lekker eitje? Tegenwoordig worden eieren zelfs tot superfood bestempeld. Dit was zeker niet altijd het geval. Hoe (on)gezond zijn eieren nou eigenlijk?
- Oktober 05, 2023
Als het over cholesterol gaat, duikt vaak het woord ‘plantensterolen’ op. Deze stoffen zouden kunnen bijdragen aan een gezonde cholesterol. Maar wat zijn plantensterolen nu eigenlijk?
- September 12, 2023
Sommige theesoorten hebben gezondheidsbevorderende eigenschappen. Zo wordt kruidenthee al honderden jaren ingezet als natuurlijke remedie bij allerlei ongemakken. Bijgaand 10 interessante theesoorten.
- Oktober 11, 2022
Olijfolie is supergezond. Dit komt door één ingrediënt in het bijzonder: hydroxytyrosol. Wat is het en wat kan het voor onze gezondheid betekenen? Het antwoord vindt u hier!
- Juli 12, 2022
Bent u van plan een supplement met berberine aan te schaffen? In dit blog vertellen we u hoe u het beste berberinesupplement herkent en wat de juiste dosering is.
- November 11, 2021
Bèta-glucanen zijn voedingsvezels die voorkomen in gerst, haver, gist en paddenstoelen. De verschillende verbindingen hebben allemaal andere gezondheidseffecten. In dit blog nemen we ze onder de loep.
- Augustus 12, 2021
Begint u al te gruwelen bij het horen van het woord levertraan? Tegenwoordig maakt het als voedingssupplement een comeback. Waarom is levertraan weer populair? En wat is het verschil tussen levertraan
- Augustus 10, 2021
Pecans, pistaches, cashews of hazelnoten. Noten zijn erg gezond, dat kan iedereen beamen. Maar waarom is dat zo? In dit blog gaan we dieper in op de veelzijdigheid van noten.