Ogen & Scherp zien
- Juli 23, 2024
Dit keer kijken we naar de stof luteïne. Deze carotenoïde uit de goudsbloem heeft enkele fijne kenmerken voor onze gezondheid. Tijd om te onderzoeken wat deze ‘natuurlijke zonnebril’ precies is en doet.
- Juli 16, 2024
Ongeveer 4 tot 10 procent van de mensen tussen de veertig en vijftig jaar heeft geregeld of altijd last van droge ogen. In dit artikel vindt u leefstijltips en supplementen die droge ogen kunnen verlichten.
- Oktober 13, 2022
Wie is niet opgegroeid met het gezegde ‘Eet wortels, want ze zijn goed voor je ogen’? De vitamines in wortels voorkomen echter geen bij- of verziendheid. Wel zijn er nog andere vitamines voor de ogen.
- Mei 03, 2022
Omega 5, 7, 9 en 11 zijn niet-essentiële vetten. Dit betekent niet dat ze geen nut hebben. In dit blog vindt u alles over nut, noodzaak en meerwaarde van de niet-essentiële vetten omega 5, 7, 9 en 11!
- Februari 22, 2022
Een kwalitatief goed visoliesupplement moet voldoende goed opneembare EPA, DHA of beide bevatten. We willen ook zeker weten dat de olie zuiver is. Maar wat zijn her-veresterde triglyceriden en ethylesters?
- Augustus 12, 2021
Begint u al te gruwelen bij het horen van het woord levertraan? Tegenwoordig maakt het als voedingssupplement een comeback. Waarom is levertraan weer populair? En wat is het verschil tussen levertraan
- Februari 09, 2021
Riboflavine is een andere naam voor vitamine B2. Deze vitamine is vanwege de gele kleur als kleurstof populair in de voedingsmiddelenindustrie. Vitamine B2 heeft echter nog meer voor ons in petto.
- Juli 23, 2020
In lang vervlogen tijden poetste men de tanden met het takje van een neemboom. Daarnaast wordt er thee van het neemblad gemaakt. Tijd om eens dieper in te duiken op neem, het wonderkruid uit de Ayurveda.
- Februari 28, 2020
‘Wortels zijn goed voor de ogen’. Wie groeide niet op met deze wijze woorden van moeders? En terecht! Wortels behoren tot de carotenoïden. Dit zijn essentiële stoffen voor ons lichaam.
- Februari 11, 2020
Bosbessen, zwarte bessen, rode druiven en pruimen barsten praktisch uit elkaar van de natuurlijke blauwpaarse kleurstoffen. Deze stoffen noemen we anthocyanen.