Visolie-softgels met ethylesters of triglyceriden? Visolie softgels

Een klant stuurde ons een mailtje met de vraag of wij een supplement verkopen met 'her-veresterde triglyceriden'. Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, maar het leek me een goede gelegenheid om op onderzoek uit te gaan. Dat wij mooie visoliesupplementen verkopen, wist ik natuurlijk allang. Een kwalitatief goed supplement moet voldoende goed opneembare EPA, DHA of beide bevatten. En omdat het om een supplement gaat dat gemaakt is van vis, willen we ook zeker weten dat de olie zuiver is en geen zware metalen bevat. Maar her-veresterde triglyceriden?

De voordelen van EPA en DHA

Een gezond hartEen gezond hart

Over het nut van visolie bestaat binnen de wetenschappelijke wereld al geruime tijd een consensus. Visolie-supplementen die voldoende EPA, DHA of beide bevatten, bieden de volgende voordelen:

  • EPA en DHA zijn goed voor het hart¹, de bloeddruk² en dragen bij aan de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed³
  • DHA is daarnaast een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en draagt bij aan de instandhouding van de normale hersenfunctie₄

¹ het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.
² Bij een minimum van 3 gram en maximaal 5 gram per dag
³ Bij een minimum van 2 gram en maximaal 5 gram per dag
₄ het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

Wat is een goed visoliesupplement?

Uit bovenstaande gezondheidsclaims blijkt dat het van belang is dat het supplement voldoende DHA, EPA of beide bevat. Bij ons visoliesupplement Ultra Omega 3 zit dat wel goed: het bevat 400 mg EPA en 300 mg DHA. We hebben ook Mega EPA visolie, dat 500 mg EPA bevat en 100 mg DHA en Super DHA visolie dat 500 mg DHA en 100 mg EPA bevat. Voor elk wat wils, zogezegd.

"Loepzuivere visolie met behulp van moleculaire destillatie"

Het 'state of the art' visoliebedrijf Golden Omega

Deze visoliesupplementen worden alledrie geproduceerd door Golden Omega. Dat is een Chileens 'state-of-the-art' bedrijf dat met behulp van de allernieuwste technologische kennis zuivere visolie produceert. In dit geval wordt van 'moleculaire destillatie' gebruik gemaakt. Dit is een methode die een loepzuivere visolie garandeert, vrij van vervuilende stoffen en vrij van zware metalen. Daarnaast heeft dit bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Golden Omega bezit alle vereiste certificaten die garanderen dat zij een veilige, duurzame en betrouwbare productielijn hebben opgezet.

Bekijk de film van Golden Omega hieronder:

"De triglyceride is de vorm waarin vrijwel alle vetten en oliën in de natuur voorkomen"

Wat zijn triglyceriden?

Als we een harinkje, een vette makreel of een stuk zalm eten, krijgen we de meervoudig onverzadigde vetzuren EPA en DHA in de vorm van triglyceriden binnen. Een voordeel van het eten van een visje is dat het lekker is. Het nadeel is echter dat de visolie in vis over minder EPA en DHA beschikt en ook minder zuiver is dan de visolie in softgels. 

Scheikundig gezien, zit het zo: triglyceriden (TG) bestaan uit drie vetzuren (bijvoorbeeld EPA en DHA) die aan aan een glycerolmolecuul vastzitten. Dit is de vorm waarin vrijwel alle vetten en oliën in de natuur voorkomen, zowel in de dieren- als in de plantenwereld. De natuurlijke triglyceriden in vis worden door ons lichaam herkend en goed in het lichaam en in de hersenen opgenomen.

Wat zijn ethylesters?

Ethylesters (EE) bestaan uit één vetzuur dat vastzit aan één ethanolmolecuul. Deze vorm is per definitie synthetisch, want we vinden ‘m zo niet terug in de natuur. Het nadeel van deze vorm van EPA en DHA is, dat-ie minder goed in het lichaam wordt opgenomen. Het grote voordeel is daarentegen dat een visoliesupplement met deze ethylestervorm hoog in EPA en DHA kan worden gedoseerd.

"De visoliesupplementen van Golden Omega, hebben een ideale verhouding tussen triglyceriden (TG) en ethylesters (EE)"

De ideale visolie, bestaat die wel?

Wat we dus willen, is een visolie die hoog is gedoseerd én goed in het lichaam wordt opgenomen. Deze visolie moet dus hoog zijn in triglyceriden, waarbij het niet uitmaakt of het natuurlijke of her-veresterde triglyceriden zijn. In het laatste geval zijn de ethylesters via een scheikundig proces weer in de natuurlijke triglyceridevorm gebracht, waardoor ze alsnog goed worden opgenomen. De visoliesupplementen van Golden Omega die wij verkopen, hebben een ideale verhouding tussen triglyceriden (TG) en ethylesters (EE).

VisolieVisolie

De softgels bevatten een visolie met minimaal 80% triglyceriden. Deze verhouding zorgt ervoor dat u én een visoliesupplement heeft dat goed wordt opgenomen én hoog zit in de EPA, DHA of beide. En dan is het, zeker in vergelijking met gelijkwaardige visoliesupplementen van andere aanbieders, bij ons ook nog eens vriendelijk geprijsd.

Vragen of advies?

Naast visoliesupplementen van Golden Omega, verkopen we ook andere hoogwaardige visoliesupplementen evenals plantaardige supplementen met goede vetzuren. Als u vragen heeft of advies wilt hebben bij het maken van een keuze, kunt u op kantoortijden telefonisch contact met ons opnemen op nummer: +31 (0)75 612 12 47 (lokaal tarief) of via ons contactformulier.