Voedingssupplementen voor een zorgeloze vakantie Vrouw met koffer in haar armen

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Werkt u ook altijd met lijstjes om uw koffer tot in de puntjes reisklaar te hebben? Natuurlijk vergeet u uw bikini en slippers niet, maar staan er eigenlijk ook voedingssupplementen op uw lijst? Sommige voedingssupplementen zijn superhandig en kunnen uitkomst bieden bij veelvoorkomende lichamelijke ongemakken die met reizen gepaard kunnen gaan. Op naar een zorgeloze zomervakantie!

Mag ik supplementen meenemen naar het buitenland?

Vrouw laat koffer bij douane scannenVrouw laat koffer bij douane scannen

Een van de meest gestelde vragen aan de douane gaat over het meenemen van voedingssupplementen naar het buitenland. Mag dit? Het antwoord hierop is eenvoudig ‘ja’. In de EU is het toegestaan om supplementen mee te nemen over de grens. Van belang is wel dat ze voor eigen gebruik zijn en in het vakantieland eveneens zijn toegestaan. Voor sporters is interessant om te weten dat eiwitsupplementen overal zijn toegestaan.

Geen zin om eindeloos bij de douane te moeten wachten tot ze uw supplementen hebben gecheckt? Neem ze dan in de originele verpakking mee. Als dit niet kan, kunt u een ingrediëntendeclaratie meenemen. Zo is de inhoud altijd meteen duidelijk. Bij twijfel kunt u altijd even contact opnemen met de douane via telefoonnummer 0800-0413 of via facebook.

“Hoe overwint u zo snel mogelijk die vervelende jetlag?”

Welke supplementen mee op vakantie?

Gaat u naar Italië, Spanje of een ander heerlijk warm land? Met de auto, de trein of het vliegtuig? Reisongemakken kunnen behoorlijk roet in het eten van uw vakantie gooien. We gaan immers op vakantie om te ontspannen en te genieten. Wie wil er nu de hele tijd met zijn of haar stoelgang bezig zijn? Of de lange weg naar het vakantieadres vrezen? En hoe overwint u zo snel mogelijk die vervelende jetlag? We raden u graag enkele supplementen aan waarmee u goed voorbereid aan uw reis kunt beginnen. U kunt bijvoorbeeld denken aan probiotica, gember, valeriaan en/of een multivitamine. 

“Dat lekkere ijsje of het pittige eten kan onverwacht vervelende gevolgen hebben”

Probiotica

Op vakantie belandt u vaak in andere temperaturen dan we in Nederland gewend zijn. Bovendien is het eten anders en wordt er soms minder secuur met de voedselhygiëne omgegaan dan hier gebruikelijk is. Dat lekkere ijsje op de boulevard of het pittige eten in uw geliefde restaurantje kan onverwacht vervelende gevolgen hebben. Dit betekent voor sommigen dat de vakantiepret niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

Bord met chili con carne en verse groenteBord met chili con carne en verse groente

Probiotica kunnen uitkomst bieden. Wij bieden bijvoorbeeld een Probiotica Premium-supplement met een uitgebalanceerde mix van 8 probioticasoorten. Per capsule treft u 25 miljard kolonievormende eenheden aan. Bovendien zijn de capsules vrij van zuivel, soja en gluten.

“Gember kan ondersteuning bieden bij het reizen”

Gember

Verse en gemalen gemberVerse en gemalen gember

Gember is afkomstig van de gemberplant (Zingiber officinale). In veel landen wordt gember als specerij gebruikt. Deze smaakmaker wordt al duizenden jaren ter bevordering van de spijsvertering ingezet. Zo bakten de Grieken al gemberbrood. Verse gember zit vol stoffen als gingerol, shogaol en zingiberene. Gember ondersteunt niet alleen de spijsvertering* maar heeft ook een gunstige invloed op hart en bloedvaten*. Bovendien kan gember ondersteuning bieden bij het reizen*. Onze gemberextract-capsules zijn hooggedoseerd. Ze zijn gestandaardiseerd op minimaal 5% gingerolen.

“Onze hersenen hebben een vertrouwde omgeving nodig om goed tot rust te kunnen komen”

Valeriaan Sterk

Veel mensen vinden het lastig om in een vreemde omgeving in slaap te komen. Onze hersenen hebben een vertrouwde omgeving nodig om goed tot rust te kunnen komen. Er zijn verschillende supplementen die ons kunnen helpen om sneller in de 'slaapmodus' te komen. Valeriaan is één van de bekendste, natuurlijke rustgevers*. Valeriaan bevat GABA. GABA is een niet-essentieel aminozuur. Een supplement met valeriaan kan worden gebruikt bij stress* en ter ondersteuning van de nachtrust*.

Koppel liggend op bedKoppel liggend op bed

“We zijn niet zo streng voor onszelf, nu mag het even!”

Multivitamine

Ongezond voedselOngezond voedsel

Op vakantie verandert meestal ons hele leef- en eetritme. We zijn niet zo streng voor onszelf, nu mag het even! Bovendien eten we vaak vetter, snacken meer en komen niet dagelijks tot de inname van twee ons groente en twee stuks fruit. Om er zeker van te zijn dat u toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, kunt u overwegen een multivitamine mee te nemen. Een multivitamine vormt een mooie aanvulling op een gezonde, volwaardige voeding.

U kunt dan kiezen voor onze Multivitamine Plus. Dit supplement bevat het complete pakket aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Het verschil met de ‘gewone’ multivitamine is dat Multivitamine Plus meer inhoudsstoffen bevat en dat er nog meer goede stoffen aan zijn toegevoegd, zoals bijvoorbeeld moringa, chlorella en maca. Ook deze complete multivitamine mix bevat mineralen van het hoogwaardige merk Albion TRAACS®.

“Vezels zijn nodig voor een soepele stoelgang”

Psyllium Husk voor de stoelgang

Daarnaast is het handig om op vakantie op uw vezels te letten. In het buitenland wordt veel meer wit brood gegeten dan in Nederland. Onze lichamen zijn veelal gewend aan volkorenbrood. Probeer in het buitenland voldoende groente, fruit en peulvruchten te eten om aan uw vezels te komen. Vezels zijn nodig voor een soepele stoelgang. Lukt dit niet, dan zou u eventueel Psyllium Husk vezels mee kunnen nemen. Deze vezels bevorderen een normale stoelgang*. 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Glas water en psyllyum husk vezelsGlas water en psyllyum husk vezels

Vragen of advies?

Wilt u graag even overleggen wat voor u persoonlijk de beste combinatie van voedingssupplementen is om mee te nemen op uw vakantie? Neem dan tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers, via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Zij denken graag met u mee!