Hoe houd ik dat vakantiegevoel vast? Hoe houd ik dat vakantiegevoel vast?

Na het thuiskomen van die heerlijke zomervakantie is het vaak lastig om dat ontspannen gevoel vast te houden. Dit hoeft echter niet. Met deze tips houdt u dat vakantiegevoel nog een hele poos in uw dagelijks leven vast.

Zorg voor geestelijke rust

Na weken heerlijk op het strand liggen, uit eten en lang en veel slapen, is het tijd om weer naar huis te gaan. Vaak dringen de dagelijkse beslommeringen zich dan onmiddellijk weer op waardoor dit ontspannen vakantiegevoel als sneeuw voor de zon dreigt te verdwijnen. U kunt de zalige rust nog even vasthouden door enkele gewoontes te integreren in uw bestaan van alledag. Dat rustige moment op uw strandbed kunt u bijvoorbeeld oproepen door elke dag tien minuten ochtend yoga te doen. Dit verschaft geestelijke rust waardoor u heerlijk zen aan de dag begint. Dit gevoel kunt u verlengen door tussen de middag een wandelingetje van tien minuten te maken. Probeer hierbij langzamer te lopen dan u gewend bent en let bij elke stap bewust op de beweging van hiel naar voet. Een korte meditatie voor het slapengaan, is eveneens een goede techniek om tot geestelijke rust te komen.

“Herroep dat gevoel uit het begin van de relatie”

Tijd voor elkaar

DinnerHet vertrek naar het vakantieadres kan behoorlijk wat relationele stress opleveren, maar eenmaal gearriveerd, is alles anders. Bijna driekwart van de mensen vindt dat hun relatie lekkerder loopt op vakantie. Dit komt omdat partners eindelijk tijd voor elkaar hebben en ongestoord van elkaars gezelschap kunnen genieten. Probeer dit gevoel vast te houden door u ook na thuiskomst helemaal op uw partner te richten. Herroep dat gevoel uit het begin van de relatie, ga lekker samen uit eten, tut uzelf op en verleid.

“Lichamelijk inspanning leidt tot geestelijke ontspanning”

Blijf bewegen

YogaOp vakantie lopen we vaak kilometers door pittoreske dorpjes en stadjes, we zwemmen, spelen beachvolleybal, huren een fiets. Kortom: vaak bewegen we op vakantie veel meer dan we thuis doen als we weer veelal achter de computer zitten. Lichamelijke inspanning leidt tot geestelijke ontspanning. Daarom is het een goed idee om thuis ook te blijven bewegen. Meld u aan voor fitness, yoga of een teamsport of ga hardlopen.

“Bepaalde voeding, zoals vette vis, bevat veel vitamine D”

Zorg voor voldoende (zon)licht

SunOmdat we in de zomer meestal op vakantie gaan naar een warme en zonnige bestemming hebben we in deze periode geen behoefte aan extra vitamine D. Eenmaal thuis is het afgelopen met de lange dagen en korte nachten en neemt de hoeveelheid zonlicht waaraan we dagelijks worden blootgesteld snel af. Bepaalde voeding, zoals vette vis, bevat veel vitamine D. En omdat vette vis sowieso binnen een gebalanceerd menu past, is het dus slim om die lekkere Griekse of Spaanse visgerechten ook thuis te maken. Daarnaast kunt u overwegen om dagelijks een vitamine D supplement te nemen. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfor en dus voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Het is bovendien goed voor de spieren en het afweersysteem. Plantaardige vitamine D3 is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

“Sommige kruiden uit de Ayurveda staan bekend als adaptogenen”

Adaptogenen voor een ontspannen gevoel

Daarnaast zijn er voedingssupplementen die u kunnen helpen om dat ontspannen vakantiegevoel vast te houden. Sommige kruiden uit de Ayurveda staan bekend als adaptogenen. Dit zijn stoffen die bijdragen aan het aanpassingsvermogen van het lichaam. Een adaptogene stof kan zowel rustgevend als stimulerend werken, afhankelijk van de situatie. Bovendien stimuleren adaptogenen een normale geestelijke balans. Twee van die stoffen zijn ashwagandha en rhodiola rosea. Beide bevorderen een goede gemoedstoestand en zijn dus uitermate geschikt om u te helpen om in de vibe van de vakantie te blijven.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over die u kunnen helpen om het vakantiegevoel te verlengen of heeft u andere vragen? Wij zijn dagelijks tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).