Rhodiola rosea: wonderkruid bij stress Rhodiola rosea: wonderkruid bij stress

Steeds meer mensen voelen zich opgejaagd en ervaren stress. Stress kan op elke leeftijd de kop opsteken. Bij studenten die het druk met studie en werk hebben, stellen die gaan scheiden of ouderen die alleen achterblijven. En zo zijn er nog veel meer stressfactoren waardoor we minder lekker in ons vel zitten. Gelukkig kunnen kruiden enig soelaas bieden. Zo helpt Rhodiola rosea uw lichaam zich aan te passen aan stress.

 

Wat gebeurt er bij stress?

Het is een bekend gegeven dat niet alle stress ongezond is. Om te beginnen, hebben we stress nodig. Zonder stress zou er nog maar weinig uit onze handen komen. Stress zorgt er namelijk voor dat u simpelweg overleeft. Het helpt door ervoor te zorgen dat u vlucht of vecht. In noodsituaties reageert het lichaam door hormonen vrij te maken waardoor u energie krijgt om te handelen. Zo worden uw hartslag en ademhaling verhoogd en neemt de bloeddruk toe.

Dit gebeurt ook met de bloedtoevoer naar de spieren. Als de spannende situatie voorbij is, schakelt het lichaam vanzelf terug naar de oude situatie.

“Gezonde stress levert energie op”

Wat is het verschil tussen ongezonde en gezonde stress?

Maar wat is nou het verschil tussen ongezonde en gezonde stress? Onder gezonde stress verstaan we gezonde spanning die ons ertoe brengt (ingewikkelde) taken te verrichten en elke dag te presteren. Als een taak lukt, levert deze stress positieve energie op. In het geval van langdurende stress ligt het anders. Overbelasting is in Nederland de primaire oorzaak van ongezonde stress.

“Ga sporten, bezoek een yogaklas of maak dagelijks een lange wandeling”

Wat kunt u doen tegen stress?

Dame die yoga beoefentDame die yoga beoefent

Wat kunt u nu doen als u zich voortdurend gespannen voelt? Als eerste wordt meestal aangeraden om voldoende ontspanning te zoeken. Ga sporten, bezoek een yogaklas, maak dagelijks een lange wandeling of zoek afleiding in een andere hobby. Een massage kan natuurlijk ook heerlijk ontspannend zijn. Probeer voldoende slaap te krijgen en gezond te eten. Hoe beter u fysiek in uw vel zit, hoe beter u stressvolle situaties aankunt.

Daarnaast zijn er ook kruiden die u kunnen helpen om uw lichaam voor te bereiden op of aan te passen aan stress. Een van deze kruiden is rhodiola rosea. Dit kruid wordt ook wel ‘de ginseng van de 21e eeuw’.genoemd.

“Rhodiola rosea is bijzonder geschikt voor de overbelaste, westerse mens”

Wat doet rhodiola rosea?

Rhodiola rosea is van oorsprong een Russisch kruid. Het wordt al duizenden jaren in de Europese en Aziatische kruidenkunde toegepast, vooral als algemeen aansterkend middel. Rhodiola werkt als een adaptogeen. Dat betekent dat het kruid lichaam en geest kan helpen om zich aan extreme situaties aan te passen. Rhodiola is van alle adaptogene kruiden het kruid met de breedste toepassing. Rhodiola rosea is bij uitstek geschikt voor de overbelaste, westerse mens. 

U kunt bij vitaminesperpost.nl terecht voor 4 varianten van Rhodiola rosea: rhodiola 250 mg, Rhodiola 500 mg, Super Rhodiola en Rhodiola Premium. Onze supplementen zijn gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside. Dit is de natuurlijke verhouding zoals die ook in de plant voorkomt. Rosavine en salidroside zijn stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor de rustgevende en opbeurende ondersteuning van rhodiola rosea. De rhodiola capsules van vitaminesperpost.nl zijn hooggedoseerd en van uitstekende kwaliteit. Ze zijn bovendien geschikt voor vegetariërs.

Vragen of advies?

Vindt u het lastig om te weten welke supplementen u het beste kunnen ondersteunen bij stress? Onze vriendelijke deskundigen geven u graag vrijblijvend gratis advies. U kunt hen tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).